Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Μεγαλοοικονόμου στο Onsports: «Είμαι... τυχερός!»

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Ο Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου έφυγε από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ για να πάει στον… σχεδόν σίγουρο πρωταθλητή Διομήδη και το αποδίδει στην… τύχη.
Ο διεθνής χαντμπολίστας έχει διπλή αποστολή στον Διομήδη, καθώς πέραν της εν δυνάμει κατάκτησης του πρωταθλήματος ζει και το όνειρο κατάκτησης του Τσάλεντζ Καπ. Ο Μεγαλοοικονόμου μίλησε για την δικαίωση της επιλογής του να μετακομίσει στο Αργος αλλά και για όλα όσα ζει φέτος με τον Διομήδη.
Πρωταθλητής με την ΑΕΚ πέρυσι και όπως όλα δείχνουν με τον Διομήδη φέτος. Εχεις κάποια μαγική δύναμη;
«Φαίνεται πως έχω τύχη».
Πώς προέκυψε το θαύμα του Διομήδη σε Ελλάδα και Ευρώπη; Υπήρχε... πλάνο;
«Στόχος ήταν να παίζει η ομάδα ωραίο χάντμπολ και να γίνεται αγώνα με τον αγώνα καλύτερη. Δεν υπήρχε φανερός στόχος πρωταθλήματος, και στην Ευρώπη απλά πηγαίναμε για να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία».
Είχες προαίσθημα επιλέγοντας το Άργος και αφήνοντας την Πρωταθλήτρια ΑΕΚ;
«Πρώτον, ήταν το οικονομικό που με ανάγκασε να φύγω από την ΑΕΚ. Δεύτερον μου ενέπνευσαν σιγουριά οι άνθρωποι του Διομήδη στις δύσκολες οικονομικές εποχές, διότι εγώ είμαι επαγγελματίας και ζω καθαρά από αυτό.
Δεν ήρθα με σκοπό τον τίτλο. Είναι μια νεανική ομάδα, μου ταίριαζε χαντμπολικά, ο προπονητής είναι νέος και μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και γι' αυτό προσπάθησα να δώσω ό,τι μπορούσα. Γιατί ο Διομήδης αξίζει έναν τίτλο. Τόσα χρόνια πρωταγωνιστεί και είναι καλοπληρωτής στους παίκτες του.
Επ’ ουδενί δεν υπήρχε πλάνο. Αγωνιστική με την αγωνιστική και αφού δεν χάναμε, ήταν αυτονόητο. Αφού είχαμε κερδίσει την πρωταθλήτρια, τον δευτεραθλητή και τον Δούκα μετά τον πρώτο καλό γύρο μπήκε στο μυαλό μας το πρωτάθλημα.
Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Επειδή η ζωή πέρυσι μου έδωσε ένα πρωτάθλημα έτσι απέναντι σε μια ομάδα που το είχε δικό της με δύο αποτελέσματα ενώ εγώ ήθελα μόνο νίκη, έμαθα πως δεν προεξοφλείς τίποτα. Μαθηματικά μέχρι το τέλος και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν επίσης πιθανότητες».
Την πρόκληση του Τσάλεντζ Καπ και μια ενδεχόμενη κατάκτησή του, πώς την αντιμετωπίζεις;«Είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες και η Μακάμπι αν και φαινομενικά είναι η πιο εύκολη, αξίζει να είναι εδώ. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και βλέπουμε. Και οι άλλες δύο ομάδες είναι πολύ καλές και πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα των χωρών τους. Η Σπόρτινγκ ήταν κυπελλούχος πριν λίγα χρόνια.
Πρώτα να νικήσουμε στο πρώτο ματς και μετά θα τα σκεφτούμε όλα».
Με την εμπειρία της ΑΕΚ που έφτασε πέρυσι στους «8», αλλά είχε περιπετειώδη αποκλεισμό με ένταση στις κερκίδες στο ματς με την Παρτιζάν, βρίσκεις πολλές διαφορές;
«Οι αγώνες χάνονται εντός γηπέδων όχι εκτός και δεν πρέπει να αφορά ποτέ τους αθλητές η οπαδικότητα, η εχθρότητα, όπως με την Παρτιζάν. Δεν αφορά κανέναν».
Έχεις μιλήσει με τους πρώην συμπαίκτες σου, από τους οποίους φέτος «κλέβεις» τον τίτλο;
«Έχω μιλήσει με κάποιους, χαίρονται με την επιτυχία μου. Ειδικά με τον Γιώργο Βακάλη που είμαστε φίλοι έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Ο καθένας θα χαιρόταν με την ευρωπαϊκή πορεία μιας ελληνικής ομάδας. Είμαστε σε δύσκολους καιρούς και κάθε ελληνική επιτυχία μετράει».
Το μυστικό του Διομήδη;
«Είμαστε μόνο οκτώ παίκτες για την ακρίβεια, μην κρυβόμαστε. Έχουμε τέσσερις εφήβους κάτω των 18 ετών με μικρή εμπειρία και στην ουσία 8-9 αθλητές σηκώνουμε όλο το βάρος. Ο Δημητρούλιας είναι νέος προπονητής έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, έχει διαχειριστεί και την κούραση από τα συνεχόμενα ματς και την έχει διαχειριστει πολύ καλά με θεραπείες. Ποτέ δεν έχει τεθεί θέμα στον Διομήδη για τα βασικά ενός αθλητή. Είναι ένα από τα καλύτερα σωματεία. Αξίζει συγχαρητήρια γιατί αντεπεξέρχεται σε πολύ δύσκολη περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου