Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ματς χάντμπολ σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Πηγή: http://www.sport24.gr Επιμέλεια: Γιώτα Κουνάλη
Σχεδόν 22.000 θεατές θα παρακολουθήσουν απόψε τον προημιτελικό του Champions League ανάμεσα στην Κοπεγχάγη και τη Μπαρτσελόνα στο γήπεδο Πάρκεν.

Πάνω από όλα ο αθλητισμός είναι θέαμα. Κι αν στην Ελλάδα οι σύλλογοι και η αστυνομία που σηκώνει τα χέρια ψηλά δεν το καταλαβαίνουν αυτό, ίσως θα πρέπει να ξεκινήσουμε να παραδειγματιζόμαστε και να ακολουθούμε τους ξένους.
Μέχρι να γίνει αυτό μπορούμε να... ζηλεύουμε και να θαυμάζουμε τους ξένους. Απόψε (21:10) η Κοπεγχάγη θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα στον πρώτο προημιτελικό του Champions League στο χάντμπολ ανδρών,
Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο από 21.300 θεατές στον αγώνα με τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην ιστορία του Champions League.
Στην Κοπεγχάγη δεν υπάρχουν κλειστά γυμναστήρια που έχουν τόσο μεγάλη χωρητικότητα. Έτσι ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ποδοσφαιρικό γήπεδο "Πάρκεν".
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δανοί κυνηγούν μια θέση στα βιβλία των ρεκόρ. Στις 21 Μαΐου του 2011 36,561 θεατές παρακολούθησαν την Κοπεγχάγη να νικάει τη Σίλκεμποργκ για το πρωτάθλημα Δανίας στο μεγαλύτερο σε προσέλευση ματς χάντμπολ στην ιστορία.
Ο αγώνας διεξάγεται απόψε και όχι το Σάββατο (21/4) μετά από παράκληση της Μπαρτσελόνα, αφού η χώρα θα έχει... παραλύσει από το ντέρμπι της ποδοσφαιρικής ομάδας με τη Ρεάλ Μαδρίτης και η τηλεθέαση δεν θα είναι μεγάλη.
Τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα γνωστά συγκροτήματα της χώρας θα ψυχαγωγήσουν το κοινό σε μια βραδιά που είναι πλέον γνωστή στη Δανία ως "HandboldFesten" δηλαδή φεστιβάλ χάντμπολ.
Η ιστορία του Πάρκεν έχει ελληνικό χρώμα, μιας και στην ήττα της εθνικής ποδοσφαίρου με 1-0 από την αντίστοιχη της Δανίας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006, σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης στο στάδιο με 42,099 θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου