Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Έλληνες του εξωτερικού

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
   Η Μέλσουνγκεν των τριών Ελλήνων, επικράτησε 24-23 της Γκροσβάλσταντ αν και έχανε με 20-23 στο 54’- Μεγάλη εμφάνιση από τον Γιώργο Χαλκίδη στην νίκη της Βέτσλαρ
Η Γερμανία έχει το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου στο χάντμπολ και είναι λογικό να συμβαίνουν όλα σε υπερθετικό βαθμό, αγωνιστικότητα, σασπένς, θεατές, συμβόλαια κ.α. Αυτό που έγινε ωστόσο στον αγώνα της Μέλσουνγκεν με την Γκροσβάλσταντ για την 27η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ούτε για την Γερμανία. Η ομάδα των Σάββα Καρυπίδη, Γρηγόρη Σανίκη και Αλέξανδρου Βασιλάκη έκανε την ανατροπή της χρονιάς, αφού βρέθηκε να χάνει με τρία γκολ (20-23) στο 54, έξι λεπτά πριν το τέλος και όμως κατάφερε να κερδίσει κόντρα στη ροή του ματς με 24-23. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αλέξανδρος Βασιλάκης ο οποίος σημείωσε 8 γκολ, τα δύο σε πολύ κρίσιμο σημείο, αφού πέτυχε το 22-23 και το 23-23 στο 55:34 και στο 56:58, λίγο πριν ο Ντάνερ στο 58:02, ολοκληρώσει μέσα σε τέσσερα λεπτά την μεγάλη ανατροπή. Οι τρεις Έλληνες πέτυχαν μαζί 12 τέρματα (από δύο Καρυπίδης και Σανίκης), δηλαδή τα μισά ακριβώς της ομάδας τους, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικοί είναι για αυτήν. Με αυτή την νίκη η Μέλσουνγκεν έφτασε τους 25 βαθμούς και μετά από καιρό πλασαρίστηκε στην πρώτη 8άδα και ξανακάνει όνειρα Ευρώπης.
Δυναμική επιστροφή Χαλκίδη
Στα 35 του χρόνια ο Γιώργος Χαλκίδης παραμένει ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της Μπουντεσλίγκα. Ο διεθνής πίβοτ ήταν εντυπωσιακός στην νίκη της Βέτσλαρ με 20-19 επί του Ανόβερο, καθοδηγώντας άψογα την άμυνα της ομάδας του σε μία πρωτοφανής αμυντική επίδοση για το επίπεδο του πρωταθλήματος. Ο έμπειρος πίβοτ πέτυχε 2 γκολ, δέχθηκε δυο δίλεπτα, ενώ πήρε και μία κίτρινη κάρτα.
Στο Χιλντεσχάιμ ο Δημήτρης Τζιμούρτος πέτυχε 3 γκολ στην ήττα της Άιντραχτ με 32-24 από την Φλένσμπουργκ, ενώ η Μπάλινγκεν χωρίς τον τραυματία Αλέξη Αλβανό, αν και προηγούταν 19-11 στο Μαγδεμβούργο, τελικώς πήρε μόνο ένα πόντο μετά την ισοπαλία με 26-26.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου