Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

2Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

 
Κορυφαία διάκριση από το 4ο Γ.Λ. Χανίων
Το πρώτο μετάλλιο του Νομού μας σε τελική φάση πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος, όσον αφορά ομαδικό άθλημα, κατέκτησαν τα κορίτσια του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στο χάντμπολ.
Μια διάκριση η οποία, εκτός από τη... δόξα έχει και άλλο όφελος, μιας και δίνει στις μαθήτριες που αποτελούσαν την ομάδα το προβλεπόμενο μπόνους (αν δεν υπάρξει φέτος κάποια αλλαγή, είναι 8%) για τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Στην τελική φάση του πρωταθλήματος χάντμπολ πήραν μέρος 7 σχολεία (από τα 8 που είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση, αφού δεν μετέβει αυτό από την Κύπρο) και στη σχετική κλήρωση που έγινε το 4ο ΓΛΧ στάθηκε τυχερό, παίρνοντας απ' ευθείας την πρόκριση για το φάϊναλ φορ, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Κιλκίς. Στον ημιτελικό νίκησε 13-8 το 2ο Γ.Λ. Σαλαμίνας και έτσι εξασφάλισε μετάλλιο, ενώ στον τελικό αντιμετώπισε το 3ο Γ. Λ. Γιαννιτσών (με το οποίο αγωνίστηκαν παίκτριες του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών (ομάδας που έπαιξε στους τελικούς της Α1 γυναικών) και ηττήθηκε 20-31.
Συνοδός προπονητής του Χανιώτικου σχολείου ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Μιχάλης Βουγιουκαλάκης, ενώ την ομάδα αποτελούσαν οι Αλεξάνδρα Βλαζάκη, Παναγιώτα Ορφανουδάκη, Μαρία Τίτη, Χριστίνα Λυμπίκη, Μαρία Βουτζόγλου, Ζωή Δημητρακοπούλου, Στέλλα Χαραλαμπάκη, Σοφία Μήτρου, Μιχαέλλα Βιττωράκη, Μαρίνα Λαμπρινουδάκη, Ισμήνη Μπαμπουνάκη, Εβελίνα Τραϊτοράκη.
Την 3η θέση πήρε το 3ο Γ.Λ. Νευροκοπίου, αφού νίκησε στον μικρό τελικό το 2ο Γ.Λ. Σαλαμίνας.
Όσον αφορά τ' αγόρια, το 1ο Γ. Λ. Άργους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας στον τελικό του Κολεγίου Θεσσαλονίκης με 29-26, ενώ το χάλκινο φόρεσε η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, η οποία επικράτησε στο μικρό τελικό με 24-17 του 2ου Γ.Λ. Συκεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου