Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Διεθνή νέα

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com/ 
 
Ανατροπή και νίκη της Σπόρτινγκ επί της Βάκερ Τουν- Η Κοπεγχάγη έσπασε το ρεκόρ προσέλευσης θεατών- Παραιτήθηκε ο Μπογκντάν Βέντα από την Εθνική Πολωνίας.
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΦΛΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΤΣΕΛΙΕ, ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΥΝΚΕΡΚΗΣ, ΑΜΦΙΡΟΠΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ «ΕΜΦΥΛΙΟΣ»
Στα άλλα ευρωπαϊκά κύπελλα, υπήρξαν εκπλήξεις, αλλά και πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Στο Κύπελλο Κυπελλούχων η Φλένσμουργκ συνέτριψε με 39-30 την Ισπανική Αραγκόν, ενώ η Σλοβένικη Τσέλιε Πιβοβάρνα Λάσκο νίκησε εύκολα 34-27 την Γκούμερσμπαχ και ουσιαστικά εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό, όπως και η Δουνκέρκη που έκανε το «μπαμ» και νίκησε 30-25 μέσα στο Μαγδεμβούργο για το Κύπελλο EHF. Στον άλλο ημιτελικό η Ράιν Νέκαρ Λόβεν επικράτησε δύσκολα 33-32 της Κόπινγκεν, η οποία έχει πλέον το δεύτερο ματς στην έδρα της.
ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΘΕΑΤΩΝ Η ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!
Οι Δανοί απέδειξαν για άλλη μια φορά το επίπεδο τους στο χάντμπολ, αφού κατόρθωσαν να σπάσουν το ρεκόρ θεατών σε αγώνα ευρωπαϊκού κυπέλλου. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο μέσα στο ποδοσφαιρικό στάδιο Πάρκεν 21.300 άνθρωποι παρακολούθησαν τον 1ο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ Κοπεγχάγης και Μπαρτσελόνα με τους γηπεδούχους να κερδίζουν με 29-23 τους πρωταθλητές Ευρώπης. Επίσης το ματς παρακολούθησαν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο τηλεθεατές, δηλαδή περισσότερο από το 50%, αυτών που είχαν ανοικτή την τηλεόραση τους!
Το μεγάλο «μπαμ» έγινε στη Σλοβενία με την Σίμος Κόπερ να κερδίζει 26-23 την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ ματσάρα έγινε στο Ζάγκρεμπ αρένα μπροστά σε 13.000 κόσμο με την ΡΚ Ζάγκρεμπ να αναδεικνύεται ισόπαλη 31-31 με το Κίελο. Η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε 15-13, 21-14 (36’) και 24-19, αλλά η γερμανική ομάδα με την εμπειρία της πήρε το προβάδισμα για τα ημιτελικά.
Τέλος στην Ισπανία η Αντεμάρ Λεόν συνέτριψε με 34-23 την Φούχσε Βερολίνου και βρίσκεται ένα βήμα πριν τους «4»
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ ΒΕΝΤΑ!
Μετά από 8 χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Πολωνίας ο Μπογκντάν Βέντα αποτελεί παρελθόν. Ο 50χρονος προπονητής παραιτήθηκε μετά την αποτυχία η ομάδα του να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Βέντα ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και από τους λίγους που έπαιξαν σε δύο Εθνικές (Πολωνία 185 συμμετοχές και Γερμανία 50) οδήγησε την ομάδα στο ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2007 και 2009. Πλέον θα αφοσιωθεί στην Βίβε Κιέλσε, η οποία ήδη έχει «κλείσει» για το καλοκαίρι μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου