Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ζαραβίνας: «Θέμα χημείας»

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr 

Ο Διομήδης Άργους θα διεκδικήσει την Κυριακή (29/04, 18:30) την είσοδο του στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ στο χάντμπολ αντιμετωπίζοντας στον επαναληπτικό ημιτελικό την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο Λουτράκι κι όπως εξήγησε ο Γιώργος Ζαραβίνας η επιτυχία της ομάδας είναι θέμα χημείας.
Μιλώντας στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο αριστερός εξτρέμ των «Λύκων» αναφέρθηκε στο πώς χτίστηκε η φετινή ομάδα, αλλά στο ρόλο της τοπικής κοινωνίας.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Ζαραβίνας:
Για το πώς ο Διομήδης έχτισε ένα καλό σύνολο
«Το Άργος δεν έχει μόνο φέτος καλή ομάδα που έφτασε στον ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ. Γίνεται προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Υπήρχε καλό υλικό, αλλά ίσως λόγω συγκυριών και τάιμινγκ αυτό δεν αποτυπωνόταν σε επιτυχίες. Όμως η ομάδα δείχνει να έχει βρει μια ταυτότητα και προς το παρόν είμαστε σε καλό δρόμο. Μπορεί να είναι και θέμα χημείας. Η οργάνωση και η αξιοπιστία που έδειχνε η ομάδα τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε κίνητρο για τους παίκτες να έρθουν στον Διομήδη».
Για τη σχέση του Άργους με το χάντμπολ
«Στην Αργολίδα υπάρχει παράδοση στο χάντμπολ. Καλλιεργούν το άθλημα και τα τελευταία χρόνια είναι και στην Α1 κατηγορία. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που στηρίζουν την προσπάθεια. Που το χάντμπολ είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή τους, που υπήρξαν παλαιοί παίκτες, είναι δεμένοι με το χώρο του χάντμπολ και από συμπαίκτες αποφάσισαν να αναλάβουν την ομάδα και να την φτάσουν μέχρι εδώ».
Για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας
«Υπήρχε ένα ρεύμα στην πόλη που ήταν κοντά στην ομάδα. Αλλά ήταν λογικό όπως συνηθίζεται όταν υπάρχει κάποια επιτυχία να γίνεται μια επιπλέον κινητοποίηση. Αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι ο Διομήδης πάει να γίνει η… επίσημη αγαπημένη ομάδα αυτής της πόλης».
Για την οικονομική κρίση και το χάντμπολ
«Τα μικρά αθλήματα μπορούν να αναπτυχθούν. Αν γίνει σωστή οργάνωση, αν γίνει άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες, αν ο κόσμος βλέπει κάτι υγιές και ειλικρινές τότε μπορούν να γίνουν θαύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου