Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Χωρίς ρεύμα το PAOK Sports Arena

 Χωρίς ηλεκτροδότηση έχει μείνει το κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ από τη Δευτέρα (4/7)! Ο λόγος είναι, ότι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, που είχε αναλάβει το σχετικό κόστος από το 2000, δεν μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει, καθώς δεν υφίσταται πια ως Νομικό Πρόσωπο, μετά τη δημιουργία της Περιφέρειας και δε λαμβάνει σχετική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο ΑΣ ΠΑΟΚ, στον οποίο ανήκει το γήπεδο, είχε αναλάβει τα δημοτικά τέλη και είχε προωθεί σε ρύθμιση με το Δήμο Πυλαίας. Το κόστος του ρεύματος, ωστόσο, φτάνει ετησίως τις 50.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από άλλη πηγή (σ.σ. ο ΑΣ δεν έχει λάβει ούτε τις τακτικές επιχορηγήσεις). Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, με κομμένο το ρεύμα, προπονήσεις μπορούν να γίνουν μόνο πρωί και απόγευμα, ενώ δεν μπορεί να λειτουργήσει το γυμναστήριο με τα βάρη, το κυλικείο.
Πλέον, καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε το πρόβλημα να λυθεί άμεσα, από την Πέμπτη κιόλας (7/7), με παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε μία μορφή συνεργασίας ανάλογη με εκείνη του Αλεξανδρείου με την Πολιτεία.
Επ' ευκαιρία της παραχώρησης του γηπέδου από την Τετάρτη (6/7) στην ομοσπονδία χάντμπολ, για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων την επόμενη εβδομάδα, ο ΑΣ θα ζητήσει από το κράτος να αναλάβει την υποχρέωση που είχε ως τώρα η Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ως ανταπόδοση, ο "Δικέφαλος" θα παραχωρεί το "παλατάκι" όποτε το χρειαστούν κρατικές υπηρεσίες για εκδηλώσεις τους, με την προϋπόθεση, βεβαίως, να μη συμπίπτουν αυτές με αγώνες της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου