Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Αύριο στέφεται ο νέος πρωταθλητής κόσμου

Δημοσιευμένο στο greecehandball2011


Η αντίστροφη μέτρηση για την λήξη του 18ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων της Θεσσαλονίκης έχει ήδη αρχίσει. Αύριο, Κυριακή, στο κλειστό του ΠΑΟΚ θα πέσει η αυλαία της διοργάνωσης με την διεξαγωγή των τελικών. Στις 18:00 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα σε δύο αφρικανικές χώρες, την Τυνησία και την Αίγυπτο, ενώ στις 20:30 θα λάβει χώρα ο μεγάλος τελικός μεταξύ Δανίας και Γερμανίας. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ-1, καθώς και οι απονομές και η τελετή λήξης του τουρνουά.
Ξεπέρασε και την Σοβιετική Ενωση!
Γερμανία και Δανία συναντιούνται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Την προηγούμενη το 2009 στην Αίγυπτο οι Γερμανοί επικράτησαν 32-24. Τα «πάντσερ» μάλιστα θα συμμετέχουν στον τελικό για 3η συνεχόμενη χρονιά. Απο την άλλη πλευρά η Δανία πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι η πρώτη δύναμη στον κόσμο στην κατηγορία των νέων, αφού έφτασε τα 9 μετάλλια, ξεπερνώντας ακόμα και την μεγάλη Σοβιετική Ενωση (8) και ουσιαστικά την απειλεί μόνο η Σουηδία που έχει 7, αφού η Γιουγκοσλαβία (7) δεν υπάρχει πια, ενώ η Γερμανία έχει μόλις 3 στην 5η θέση της σχετικής λίστας. Για τους πρωταθλητές Ευρώπης Σκανδιναβούς αυτή είναι η 7η φορά που θα βρεθούν στον τελικό, προηγήθηκαν οι διοργανώσεις του 1993, του 1997, του 1999, του 2003, του 2007 και του 2009, ενώ έχει κατακτήσει 3 χρυσά. Οσον αφορά τον μικρό τελικό η Αίγυπτος στοχεύει στο 3ο της μετάλλιο, ενώ η Τυνησία στο πρώτο.
Εκρηκτικότητα εναντίον μυαλού
Ο τελικός αναμένεται να είναι συναρπαστικός, τουλάχιστον από τους αριθμούς που αποτυπώνονται τα χαρτιά. Η Δανία είναι μία ομάδα εκρηκτική, επιθετική που ο ρυθμός της είναι «δαιμονισμένος» αν καταφέρει και τον βρει. Απο την άλλη η Γερμανία αρέσκεται στο κοντρολαρισμένο παιχνίδι της και στο να υπνωτίζει τον αντίπαλο, καθότι είναι ομάδα που προσέχει πολύ την άμυνα της, ενώ διαθέτει τον καλύτερο τερματοφύλακα της διοργάνωσης τον Ντρεσρούσε που έχει 76/185 επεμβάσεις με ποσοστό 41,1%, ενώ ακόμα και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Βέτζελ έχει 42,2% με 5/8 αποκρούσεις πέναλτι (62,5%). Στην επίθεση παίζει με μυαλό, με λίγα λάθη, έχοντας πολύ καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω. Πρώτος σκόρερ των «πάντσερ» είναι ο Σέλιν με 73,9% (34/46), ενώ ο Βίσμαχ της Δανίας έχει το εντυπωσιακό 89,1% με 41/46.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου