Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τσαβδαρίδης: «Ευχαριστώ για το μεγαλείο που ζήσαμε»



Σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα έγινε η συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδα-Κατάρ, αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το τελευταίο του Κώστα Τσαβδαρίδη με τη συγκεκριμένη φουρνιά παικτών. Πιο αναλυτικά, προπονητές και παίκτες των δύο ομάδων δήλωσαν:

Μάτσεκ Μπορούτ (προπονητής Κατάρ): «Σήμερα αποφασίσαμε ότι θα δώσουμε όση δύναμη μας απέμεινε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στον προηγούμενο μεταξύ μας αγώνα χάσαμε για ένα γκολ. Σήμερα είπαμε ότι ή θα κερδίσουμε με μεγάλη διαφορά ή θα χάσουμε. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις στο ματς με τη Σλοβενία, όπου δυστυχώς χάσαμε. Μετά ξεμείναμε από δυνάμεις αλλά είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που τελείωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Κώστας Τσαβδαρίδης (προπονητής Ελλάδας): «Συγχωρέστε με αν δεν μιλήσω για το παιχνίδι, γιατί δεν αντέχει κριτικής. Είχα πει ότι αν οι αθλητές δεν να τρώνε σίδερα μέσα στο γήπεδο θα είμαι εγώ αυτός που δεν τους έδωσα το πνεύμα αυτό. Στα 5,5 χρόνια που είμαστε μαζί βρήκα παιδιά που είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες και αυτό που έκαναν το έκαναν μέσα από την καρδιά τους και προσπάθησαν πολύ. Είναι το τελευταίο μου παιχνίδι μαζί τους. Το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσουν να προσπαθούν. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για αυτό το μεγαλείο που ζήσαμε. Ακόμα και οι δύσκολες στιγμές που ζήσαμε είναι μεγαλείο. Φεύγω γεμάτος, πιο σοφός από αυτό που μου συνέβη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

Πρέπει να σκεφτούμε ήρεμα το τι έφταιξε στα τελευταία παιχνίδια. Αν απαντήσω τώρα θα βρω μία πρόχειρη απάντηση που μπορεί να αδικήσει τους παίκτες αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό.

Με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν, είχαμε εκπτώσεις σε όσα σχεδιάζαμε. Δεν ήταν έλλειψη διάθεσης. Είμαστε ένα άθλημα που δεν έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε στο εξωτερικό. Είχαμε πει ότι τα παιδιά χρειάζονται δυνατά παιχνίδια αλλά δεν μπορούσαμε να τα έχουμε. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία στην όλη διοργάνωση. Δεν θέλω να εκληφθεί ως άλλοθι. Η εικόνα μας ήταν αυτή που δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου.

Πριν 2,5-3 χρόνια μου είχαν ζητήσει να κάνω μία έκθεση για αυτά τα παιδιά. Είχα πει ότι 6-7 παιδιά μπορούν να στελεχώσουν την εθνική ανδρών και να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Ήδη ο Κανδύλας αρχίζει από χαμηλά από τη Γ' Γερμανίας. Τα παιδιά που είναι στην ομάδα είναι τα καλύτερα στην ηλικία τους στην Ελλάδα».

Αμπντουλά Αλ Καρμπί (παίκτης Κατάρ): «Θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το τελευταίο παιχνίδι. Είπαμε ότι θα το παλέψουμε και το κάναμε με αποτέλεσμα να πάρουμε τη νίκη».

Στάθης Ζαμπούνης (παίκτης Ελλάδας): «Θα μπορούσε εύκολα να το συνοψίσουμε στην ίδια κατηγορία με τα προηγούμενα. Αυτό είναι πολύ άσχημο, γιατί δεν έχουμε ως παίκτες να μην παλεύουμε όσο μπορούμε παιχνίδι κατάταξης. Δεν θυμάμαι να βγήκαμε ποτέ στα μετάλλια, ώστε τώρα να σνομπάρουμε την 9η, τη 10η, 11η. Είμαστε υπόλογοι για την εικόνα που βγάζουμε. Αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα παιχνίδια που ήμασταν αγχωμένοι, μετά ανεβήκαμε και δείξαμε το καλύτερό μας πρόσωπο κόντρα στην Τυνησία. Αν ήμασταν στην οχτάδα όλα θα ήταν διαφορετικά. Το ότι αποκλειστήκαμε από την Τυνησία δεν σημαίνει ότι έπρεπε να παρατήσουμε αυτά τα τρία παιχνίδια.

Η γεύση που μένει είναι πικρή γιατί μπορούσαμε και δεν τα καταφέραμε. Αν χάναμε με κατεβασμένα χέρια από την Τυνησία ίσως να παλεύαμε τα επόμενα. Όταν βλέπεις ότι μπορείς όμως και κάνεις κάποια κρίσιμα λάθη που σου στερούν μία πρόκριση, αυτό θα το κουβαλάς χρόνια μαζί σου. Για όσους συνεχίσουμε να ασχολούμαστε σοβαρά με το χάντμπολ θέλω να πιστεύω ότι θα μας κάνουν σοφότερους. Αυτό το τουρνουά μας έδειξε το δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου