Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Για το... εθνόσημο η εθνική Νέων

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ
Το νούμερο 13 θεωρείται γρουσούζικο για τους προληπτικούς, όμως ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί για την Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη καθ' υπερβολή την κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Το ζητούμενο για τους διεθνείς και το τεχνικό επιτελείο είναι να εμφανιστούν αγωνιστικά και ψυχολογικά έτοιμοι απέναντι στους δις πρωταθλητές κόσμου.
Η 13η θέση είναι η υψηλότερη που μπορεί να καταλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη διοργάνωση, μετά τον αποκλεισμό τόσο από τα προημιτελικά, αλλά κυρίως από την κάκιστη εμφάνιση της Δευτέρας κόντρα στους Βραζιλιάνους, που οδήγησε και στην απώλεια της 9ης θέσης.
Η Ρωσία είναι το εμπόδιο για να φτάσει η Εθνική στην κολυμπήθρα και πρέπει να το ξεπεράσει απόψε (στις 8.30, ΕΤ1, Sentra 103,3) στο κλειστό της ΧΑΝΘ. Η ομάδα του Κώστα Τσαβδαρίδη με τις δεδομένες αδυναμίες της έδειξε τουλάχιστον στη φάση των ομίλων, αλλά και για 43 λεπτά στο ματς με την Τυνησία στους «16» πως έχει δυνατότητες να κάνει την υπέρβαση, αλλά όχι την ψυχολογία για να φτάσει πιο ψηλά. Απαντες φάνηκαν να τραβούν χειρόφρενο μπροστά σε μια διαφαινόμενη πρόκριση στην πρώτη οκτάδα και το Βατερλό με τους Αφρικανούς στοίχισε και 24 ώρες αργότερα στο ματς με τους Λατινοαμερικάνους.

Η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την αρκούδα του παρελθόντος, όμως επειδή ακριβώς δείχνει πληγωμένη μπορεί να μετατραπεί σε θανάσιμη παγίδα. Εχει κάνει αρνητικό ρεκόρ, αφού στις 8 παρουσίες της η χειρότερή της θέση ήταν η 12η στο τουρνουά της Τουρκίας το 1997 και σίγουρα δεν θα θέλει να πέσει ακόμη πιο χαμηλά. Η Ρωσία έχει στο παλμαρέ της το χρυσό το 1995 (Αργεντινή) και το 2001 (Ελβετία). Παρά τις κακές εμφανίσεις στο τουρνουά, έχει τη 2η καλύτερη επίθεση με 232 γκολ, αντίθετα με την Ελλάδα που έχει την 6η χειρότερη επίθεση με 177 γκολ (μ.ό. 25 ανά παιχνίδι).

Η 13η θέση για την Ελλάδα -εφόσον επιτευχθεί- δεν αποτελεί πανάκεια. Είναι η δεύτερη καλύτερη που έχει πάρει ποτέ μετά την 8η στο Κατάρ το 1999. Τη 13η θέση είχε κατακτήσει επίσης το 1995 στη διοργάνωση της Αργεντινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου