Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Στην τετράδα πανηγυρικά η Τυνησία

Συγκλονιστικός και με αρκετά νεύρα ήταν ο αγώνας Τυνησίας - Ισπανίας, με αμφότερες τις ομάδες να παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την είσοδο στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ των Νέων. Τελικά, αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι Τυνήσιοι, οι οποίοι επικράτησαν με 31-30. Στο γήπεδο της Πυλαίας βρέθηκαν και αρκετοί οπαδοί των ομάδων, που πανηγύριζαν εκατέρωθεν τα γκολ των εθνικών τους συγκροτημάτων. Να σημειωθεί ότι οι παίκτες έπαιξαν αρκετά παθιασμένα και η αδρεναλίνη «χτύπησε κόκκινο» στο ημίχρονο, όταν διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, με τους ψυχραιμότερους να κατευνάζουν τα πνεύματα.
Αγωνιστικά, η Ισπανία μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 1-3 στο 5λεπτο, οι Τυνήσιοι ωστόσο πίεσαν και κατάφεραν να παραμείνουν σε απόσταση... αναπνοής (9-10, 11-13, 13-15).
Μέχρι τα μισά του δευτέρου ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Ισπανία είχε την πρωτοπορία στο σκορ, αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι Τυνήσιοι να ισοφαρίσουν στο 48' (25-25). Στο τελευταίο 10λεπτο όλα ήταν ανοιχτά στην υπόθεση νίκη-πρόκριση. Η Ισπανία με δύο πέναλτι πήρε ισάριθμες φορές το προβάδισμα (25-26, 26-27), αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και το «πλήρωσε» 6 λεπτά πριν το τέλος.

Δύο συνεχόμενα επιθετικά φάουλ που χρεώθηκαν οι παίκτες της, έδωσαν τη δυνατότητα στην Τυνησία να πάρει τρία γκολ διαφορά (30-27), έχοντας τους Μπανούρ και Σανάι σε εκπληκτική μέρα. Οι Ισπανοί ωστόσο ισοφάρισαν στο 58'50'' (30-30), φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ο Μπουσάχα 14'' πριν τη λήξη πέτυχε το 31-30, ακολούθησε τάιμ άουτ από πλευράς Ισπανίας για την τελευταία επίθεση, δόθηκε φάουλ σε νεκρό χρόνο, με τον Μολίνα να μην καταφέρνει να διασπάσει το αντίπαλο τείχος και τους Τυνήσιους να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.


Δεκάλεπτα: 4-5, 8-10, 13-15, 18-20, 25-26, 31-30
ΤΥΝΗΣΙΑ (Αλέν Πορτέ): Σφαρ, Μπουσάχα 3, Σουιρέφ 1, Χαμάμι, Τουμί, Μλαϊά, Μπελφκί, Μπανούρ 12, Χόσνι 1, Μπεν Σασί, Αμρί 3, Μααρέφ 1, Σανάι 7, Μπουγκανμί 2, Μπεν Σαλάχ 1, Γιαλούζ.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Οσκαρ Γκουτιέρεζ): Κοράλες, Μολίνα 1, Χουμέτ 1, Μπέλτζα, Γκονζάλεζ 3, Ντελ Αρκο 3, Γουεδέα 1, Καρίγιο 1, Αλόνσο 3, Πέρεθ, Κάστρο 5, Παράχα, Ρουίζ 4, Καμπάνας 6, Ουγκάρτε, Γκόνι 2.
Διαιτητές: Χόρβατ (Ουγγαρία) - Μάρτον (Ουγγαρία)
Παρατηρητές: Ρατζ (Ελβετία) - Στανόγεβιτς (Σερβία)
Δίλεπτες: 7-3
Πέναλτι: 1/1-5/7

Αλέν Πορτέ (προπονητής Τυνησίας): «Ηταν ένας φανταστικός αγώνας. Ημασταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά οι παίκτες μου κατάφεραν να γυρίσουν τον αγώνα και να κερδίσουν. Είναι μια εκπληκτική στιγμή για όλη την Τυνησία, όλο το ενδιαφέρον της χώρας είναι στραμένο σε αυτά τα παιδιά. Και δεν είναι τυχαίο, καθώς το Χάντμπολ στη χώρα αυτή είναι δεύτερο άθλημα πίσω από το ποδόσφαιρο, με πολύ μικρή διαφορά».
Οσκαρ Γκουτιέρεζ (προπονητής Ισπανίας): «Είμαι πολύ αναστατωμένος αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Πρέπει πρώτα να μιλήσω με τους παίκτες μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου