Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Υπό κατάρρευση ο Φίλιππος

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ
Το ένα μετά το άλλο τα κρούσματα αποχωρήσεων ανθρώπων που την τελευταία δεκαετία συνέβαλαν οικονομικά στο ελληνικό χάντμπολ αυξάνονται και τελευταίο είναι αυτό της αποχώρησης από την προεδρία του Φιλίππου του Γιώργου Φύκατα.Υπό κατάρρευση ο Φίλιππος Βέροιας
Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βέροια και βέβαια αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ομάδα. Κι αυτό γιατί ο Φύκατας την τελευταία δεκαετία ήταν η εγγύηση -ακόμα και σε εποχές που υπήρξαν οικονομικά προβλήματα και μεγάλες τριβές με πρωτοκλασάτους παίκτες- πως και τα δεδουλευμένα δεν θα χαθούν, αλλά και το τμήμα θα είχε έναν κύριο χρηματοδότη.
Άλλωστε τα χρήματα που επένδυσε ο Φύκατας στα χρόνια που είχε τα ηνία του συλλόγου σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς φτάνουν περίπου τα 3 εκατ. ευρώ, ποσό πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Όπως πρωτόγνωρες ήταν οι επιτυχίες που σημείωσε ο Φίλιππος με τη συμμετοχή του στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ το 2003 κι είχε παράλληλα πρωταγωνιστικό ρόλο εντός συνόρων.
Στην επιστολή του ο Βεροιώτης επιχειρηματίας τονίζει πως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του και τονίζει τη μεγάλη απουσία κι άλλων επενδυτών στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό.
«Από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, παρακολουθώντας σχολαστικά την προσπάθεια επιβίωσης της ομάδας, διέκρινα με ιδιαίτερη συγκίνηση εμφανή σημάδια ανάκαμψης. Ετσι, στην πρόσφατη ΓΣ στις αρχές Ιουνίου εξέφρασα την άποψή μου, που αφορούσε τη συγκρότηση ενός μετώπου με συναίνεση, προκειμένου να γίνει κατανοητό πως η συμμετοχή όλων είναι επιτακτική ανάγκη για τη σωτηρία της πιο ιστορικής κι ένδοξης ομάδας αυτής της πόλης» τονίζει αρχικά ο Φύκατας κι αφού απαριθμεί μέρος των πεπραγμένων κατά τη διάρκεια της διοίκησής του, στη συνέχεια επισημαίνει τους λόγους της απόφασής του:
Υπό κατάρρευση ο Φίλιππος Βέροιας
«H πορεία της ομάδας όλη τη δεκαετία παρά τις αντίξοες συνθήκες υπήρξε πολύ καλή και νιώθω πολύ ικανοποιημένος για αυτό που πετύχαμε. Το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα αυξήθηκαν και συσσωρεύτηκαν με αποτέλεσμα να με αποκαρδιώσουν. Τις τελευταίες μέρες οι συνεργάτες μου ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση της απαιτούμενης αρμονίας και σταθερότητας στην ομάδα, προβλέποντας με αισιοδοξία προδιαγεγραμμένη επιτυχία. Γι' αυτό πείσθηκα και έθεσα υποψηφιότητα στην τελευταία ΓΣ με την προϋπόθεση για να υλοποιηθούν αυτές οι βλέψεις ήταν η άμεση και αποτελεσματική ανασυγκρότηση της ομάδας.
Στην πρακτική εφαρμογή αποδείχθηκε πως οι στόχοι ήταν περισσότερο απαιτητικοί κι εμείς αδύναμοι να ανταποκριθούμε. Αδυνατώντας να επιλύσω τα προβλήματα λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων και έχοντας απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλω την παραίτησή μου από πρόεδρος του ΔΣ της αγαπημένης μου ομάδας».
Με Παίδες και Εφήβους
Οι προοπτικές για τη νέα χρονιά στον Φίλιππο μόνο ευοίωνες δεν προβλέπονται. Με τον κύριο χρηματοδότη εκτός πλάνων το μόνο καλό για την ομάδα είναι το γεγονός πως οι πλούσιες σε έμψυχο υλικό υποδομές μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες, στο μέτρο του δυνατού βέβαια. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το τμήμα θα πορευτεί τη νέα χρονιά βασισμένο στους Εφηβους και στην πρωταθλήτρια Ελλάδας ομάδα των Παίδων.

Ισως αυτή η προσπάθεια να στηριχτεί και σε κάποιους από παίκτες από την παλιά φρουρά και παράλληλα να πέσει το «βαρύ» χαρτί στο τραπέζι που ακούει στο όνομα του Νίκου Μάντζου. Ο έμπειρος τεχνικός, που έχει συνδέσει το όνομά του με το μεγαλύτερο και κυριότερο μέρος της ιστορίας του σωματείου και των επιτυχιών του, φαντάζει ίσως η μοναδική λύση υπό τις παρούσες συνθήκες για να παραμείνει όρθιο το οικοδόμημα του Φιλίππου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου