Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αίσιο τέλος στη περιπέτεια του Σλοβένου Ζίγκα Μλάκαρ

Πηγή handballteam,blogspot.com  

Η αντιμετώπιση των ατυχημάτων συντελεί στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την οργανωτική ετοιμότητα της διοργάνωσης. Μια τέτοια περίπτωση είχαμε στον αγώνα Σλοβενίας - Νορβηγίας, όπου ο αριστερός εξτρέμ της Σλοβενίας Ζίγκα Μλάκαρ τραυματίστηκε στη βουβωνική περιοχή ύστερα από σύγκρουση με αντίπαλό του. Η αντίδραση του γιατρού της διοργάνωσης αλλά και του υπευθύνου των αγώνων ήταν άμεση: Ο αθλητής μεταφέρθηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο '' Παναγία'', όπου οι διακεκριμένοι χειρούργοι κ.κ. Ιωσηφίδης και Αμπελουργός αντιμετώπισαν επιτυχώς το τραύμα. Ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου κ Γιάννης Χατζηγιάννης αναφέρθηκε στο περιστατικό: «Ήταν μέρα γενικής εφημερίας για μας, ενημερωθήκαμε για το γεγονός, κάναμε τη διάγνωση και το αντιμετωπίσαμε άμεσα. Χαιρόμαστε που προσφέραμε υπηρεσίες σε ένα νέο άτομο, έναν αθλητή που σύντομα θα επιστρέψει στα γήπεδα».

Τον άτυχο αθλητή επισκέφτηκαν σήμερα για να του προσφέρουν ηθική συμπαράσταση ο πρόεδρος της Εκτελεστική Επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, Παντελής Χατζηϊωάννου, ο εκτελεστικός διευθυντής Γιάννης Δέτσης, ο γιατρός της ομοσπονδίας και της Εθνικής μας ομάδας, Κώστας Μαναβής και ο γιατρός της διοργάνωσης, Λευτέρης Στέφας.
Όλοι μίλησαν λίγο μαζί του και διέκριναν την ικανοποίησή του για την αποκατάσταση του προβλήματος και την ανυπομονησία του να επιστρέψει κοντά στους συμπαίκτες του.
Στο πλευρό του αθλητή καθημερινά βρίσκονται και οι γονείς του, ενώ ο ίδιος έδειχνε ευδιάθετος και δέχτηκε να πει δύο λόγια: «Αισθάνομαι καλύτερα τώρα ανυπομονώ να επιστρέψω στο γήπεδο αλλά αυτό θα πάρει λίγο χρόνο, όταν επιστρέψω στο ξενοδοχείο θα δω τους συμπαίκτες μου οι οποίοι μου λείπουν και επειδή βάλαμε σαν στόχο ένα μετάλλιο θέλω να πανηγυρίσω κι εγώ μαζί τους».
Ο 21χρονος παίκτης της πρωταθλήτρια Σλοβενίας είναι ένας από τους τρεις πρώτους σκόρερ της χώρας του και σε σχετική μας ερώτηση, εάν το γεγονός τον επηρέασε όσο αφορά τη διάθεσή του να ξαναέρθει στην Ελλάδα, ήταν ξεκάθαρος «Το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει την κρίση μου για την Ελλάδα, μου αρέσει η χώρα σας και θέλω να επιστρέψω για διακοπές σ' αυτήν».
Η Σλοβενία θα αγωνίζεται μέχρι τέλος της διοργάνωσης χωρίς το Ζίγκα Μλάκαρ, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου