Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Στη Θεσσαλονίκη τα "ιερά τέρατα'' του χάντμπολ



Το 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Θεσσαλονίκης έχει προσελκύσει τους σημαντικότερους προπονητές χάντμπολ όλου του κόσμου. Ειδικότερα ωστόσο όταν πρόκειται για παιχνίδι μεταξύ δύο σπουδαίων σχολών του αθλήματος, όπως η Δανία και η Σουηδία το ενδιαφέρον αυξάνεται περισσότερο. Το παιχνίδι μεταξύ των παραπάνω χωρών για τα προημιτελικά της διοργάνωσης στον κλειστό της ΧΑΝΘ παρακολούθησαν από κοντά οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί της Εθνικής ανδρών της Δανίας και της Σουηδίας, που ήρθαν στη Ελλάδα την δεύτερη εβδομάδα των αγώνων. Ο Ούλρικ Βίλμπεκ που βρίσκεται στον πάγκο της Δανίας από το 2005 είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει πάρει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τόσο με γυναίκες (1996), όσο και με άνδρες (2008), ενώ επίσης με τις γυναίκες έχε κάνει ένα απίστευτο ρεκόρ που μοιάζει ακατάριπτο, αφού μέσα σε δύο χρόνια τις οδήγησε στην κατάκτηση του τρέμπλ, κερδίζοντας κατά σειρά Ευρωπαϊκό (1996), Ολυμπιακούς Αγώνες (1996) και Παγκόσμιο (1997)!




"Το παιχνίδι Σουηδία- Δανία ήταν πραγματικά επιπέδου ανδρών. Ηταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και φυσικά μπορούσε να κερδίσει ο οποιοσδήποτε. Γενικά το τουρνουά έχει πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια, ενώ υπάρχουν και αξιόλογοι παίκτες. Είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα επιπέδου. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές", σχολίασε ο 53χρονος προπονητής στο handball2011.gr, ενώ με κολακευτικά σχόλια έκανε και για κάποιους παίκτες της Εθνικής: "Ειδα την ομάδα σας στο παιχνίδι με την Δανία και πραγματικά μου άρεσε πολύ. Ειδικότερα όμως ξεχώρισα τρεις παίκτες που δεν θυμάμαι όμως τα ονόματα τους, αλλά τα νούμερα στις φανέλες τους, ήταν το 10 (Νικολαΐδης), το 4 (Τζηράς) και το 7 (Παπαδιονυσίου)"
Απο την άλλη πλευρά της κερκίδας κάθονταν το τεχνικό δίδυμο της Εθνικής Σουηδίας που απαρτιζόταν από τους Στέφαν Ολσον και τον Όλα Λίντρεν. Αμφότεροι παίκτες μεγάλου βεληνεκούς, που πήραν μέρος σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (1988, 1992, 1996, 2000), κατακτώντας με τους Σκανδιναβούς 3 ασημένια μετάλλια. "Ειμαστε λίγες ώρες στην Ελλάδα, αλλά απ' οσα έχουμε δει δεν έχουμε το παραμικρό παράπονο από τη φιλοξενία και την διοργάνωση", ανέφεραν οι δύο 47χρονοι, ενώ σε ερώτηση για την προετοιμασία της ομάδας τους ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σερβίας στις αρχές του 2012 είπαν: "Όλα πάνε καλά, έχουμε στόχο το χρυσό"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου