Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Στον τελικό η Γερμανία με δραματικό φινάλε



Ένας από τους πιο συναρπαστικούς ημιτελικούς στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων νέων έγινε στο κλειστό του ΠΑΟΚ, με νικήτρια τη Γερμανία, που αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και πιο τυχερή απέναντι στην Αίγυπτο, κερδίζοντας 25-24 και παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου και θα αντιμετωπίσει το Σάββατο την Δανία. Τα "πάντσερ" θα διεκδικήσουν το 2ο συνεχόμενο τρόπαιο στην ιστορία τους, ενώ εξασφάλισαν ήδη το 3ο τους μετάλλιο στον συγκεκριμένο θεσμό. Η Γερμανία έλεγχε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, όπου και είχε μία σταθερή διαφορά 3-4 γκολ. Στο δεύτερο ωστόσο το σκηνικό άλλαξε και οι Αιγύπτιοι πείσμωσαν περισσότερο παρά απογοητεύτηκαν από την αποβολή του βασικούς τους πίβοτ Σαμί Φουάντ. Το 11-14 (30") έγινε 14-14 (35') και από εκείνο το σημείο το παιχνίδι πήγαινε γκολ- γκολ, προϊδεάζοντας για ένα χιτσκοκικό φινάλε. Οι Γερμανοί σκόραραν στο 56:50 για το 23-24, στην επόμενη φάση (58΄) ο Γερμανός τερματοφύλακας Ντρεσρισέ που ήταν εξαιρετικός έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε τετ α τετ τιου Χισάμ και στην κόντρα η Νασιοναλμάνσαφτ ευστόχησαν σε πέναλτι για το 23-25 στο 58:25 με τον Χόρνκε. Η Αίγυπτος μείωσε σε 24-25 στο 59:14, η Γερμανία είχε την επίθεση, την οποία όμως δεν πρόλαβε να εκδηλώσει λόγω παθητικού και οι Αφρικανοί επτά δεύτερα πριν το τέλος είχαν μία επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω και την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση. Ομως ο πλέι μέικερ Αλα Ελ Ντιν πήρε την φάση πάνω του, σουτάροντας, αλλά ο Ντρεσρισέ απόκρουσε και έστειλε τη Γερμανία στον τελικό.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ- ΓΕΡΜΑΝΙΑ 24-25

Τα δεκάλεπτα: 2-6, 7-10, 11-14 (ημχ.), 16-18, 21-20, 24-25

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Αμπντέλ Ουαχάμπ): Χάλεντ Χοσιέν, Οσάμα Μοχάμεντ Αμπντέλκαντέρ, Μοχάμεντ Αμπντέλ 2, Χισάμ Αλ Μπασιούνι 3, Γκαμάλ Χαγκάγκ 1, Χισάμ Σανάντ 4, Χοσάν , Μοχάμεντ Χαλίλ, Αχμεντ Αμπντέλ 6, Αμπντέλ Ραχμάν Ελ Μποχί 3, Σαΐντ Χαλίλ, Ζέιν Ελ Αμπεντίν Αλί 1, Σαμί Φουάντ 1, Αλαά Ελ Ντιν Αλί 3, Ομάρ Ελ Σόφι, Αχτάρ Μοχάμεντ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μάρτιν Χοϊμπέργκερ): Ντρεσρίσε, Φορστμπάουερ, 2 Μάας 2, Μπέκερ , Σέλιν 2, Σούμπερτ 2, Μπάρστις, Γκέπερτ 3, Ντίσινγκερ 6, Κρέχελ, Πέκελερ 1, Στάιναρτ 1, Ρους 4, Βέτσελ, Χόρνκε 1, Κένιγκ 1.

Παρατηρητές: Μπρίτο (Ισπανία)- Στανόγεβιτς (Σερβία)

Διαιτητές: Μοσορίνσκι- Πάντζιτς (Σερβία)

Δίλεπτα: 3- 6 πέναλτι: 2/3- 2/3

Κόκκινες κάρτες: Σαμί Φουάντ (απευθείας, 21:38), Στάιναρτ (3ο δίλεπτο, 59:53)

Δηλώσεις:

Μάρτιν Χοϊμπέργκερ (τεχνικός Γερμανίας): "Η άμυνα μας δεν ήταν τόσο καλή σήμερα, διότι ήμασταν λίγο κουρασμένοι και για αυτό δεν βγάλαμε τόσο πολλούς αιφνιδιασμούς.Το παιχνίδι ήταν δύσκολο και για τις δύο ομάδες και υπήρχε μεγάλη πίεση, πράγμα φυσιολογικό, αφού ήταν ένας ημιτελικός. Κερδίσαμε διότι ήμασταν λίγο πιο τυχεροί. Πέρσι στο ευρωπαϊκό ήμασταν εμείς που χάσαμε ένα γκολ στον ημιτελικό"

Αμπντέλ Ουαχάμπ (προπονητής Αιγύπτου): "Λάθη των παικτών μου και των διαιτητών μας στέρησαν την νίκη. Οι συγκεκριμένοι διαιτητές μας έπαιξαν για τρίτη φορά στο τουρνουά. Έπρεπε εμείς να είχαμε κερδίσει, αλλά χάσαμε τουλάχιστον με τιμή. Οι οδηγίες που έδωσα στην τελευταία φάση ήταν το σουτ να γίνει από τα εξτρέμ ή έστω από τα ίντερ, αλλά δεν έγινε αυτό. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε και να πάμε για το χάλκινο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου