Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του Κων/νου Χατζηδημητρίου


Μία από τις χώρες που πρωτοέπαιξαν και δίδαξαν χάντμπολ στον πλανήτη θα αντιμετωπίσει αύριο για την 4η αγωνιστική του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων η Εθνική Ελλάδος. Η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης και δευτεραθλήτρια κόσμου Δανία παρότι σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια έχει μείον τρεις παίκτες -που προωθήθηκαν στην Εθνική ανδρών- στο ρόστερ της, παραμένει υπερδύναμη και φυσικά φαβορί για ένα μετάλλιο.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό της ΧΑΝΘ, την μόνιμη έδρα της Εθνικής, στις 18:30 (ζωντανό από το Sport+ και μαγνητοσκοπημένο στις 20:30 από την ET-1) και οι Έλληνες διεθνείς καλούνται να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους αν θέλουν να κοντράρουν στα ίσια τους Σκανδιναβούς, που μετρούν ήδη τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς.
Η ομάδα του Κώστα Τσαβδαρίδη μετά την νίκη της με 29-24 επί της Αργεντινής χθες για την 3η αγωνιστική του β΄ομίλου βρίσκεται πολύ κοντά στους “16'' του θεσμού, ωστόσο αν καταφέρει και νικήσει τους Δανούς, τότε θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση της στην επόμενη φάση, ενώ θα βάλει πλώρη ακόμα και για την 1η θέση του ομίλου! Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον ηττηθεί, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για να έχει σίγουρη την 3η θέση θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τους δύο βαθμούς στο 5ο και τελευταίο ματς του ομίλου κόντρα στο Κατάρ την Παρασκευή.
Η Ελλάδα επιθυμεί να αποφύγει την 4η θέση του β' γκρουπ, επειδή σε αυτή την περίπτωση θα πέσει πάνω στον 1ο του α' γκρουπ, που θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η πανίσχυρη Σλοβενία.
''Να δώσουμε όλη μας την ψυχή''
Ο αριστερος ίντερ της Εθνικής νέων Παναγιώτης Νικολαϊδης σχολίασε για το αυριανό παιχνίδι με τους Δανούς. “Είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες. Είναι ένα ματς πολύ δύσκολο που πρέπει να προσέξουμε πολύ την άμυνα μας και να παίξουμε με μυαλό στην επίθεση. Πρέπει να δώσουμε όλη μας την ψυχή και να πάρουμε δύναμη από την βοήθεια του κόσμου. Εχουμε πάθος, ενέργεια και πιστεύουμε στην ομάδα. Απλά πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε”.
Απο την πλευρά του ο τερματοφύλακας Νίκος Λοϊζος επεσήμανε: “Παίζουμε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτό τα λέει όλα. Θα την παίξουμε όμως στα ίσια, έχοντας στο πλευρό μας τον κόσμο. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Εχουμε παίξει τρία ματς με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας, τα οποία προέρχονται από την κούραση, αλλά και από το άγχος. Πιστεύω όμως ότι παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Επειδή ξέρουμε ότι είμαστε το αουτσάιντερ θα παίξουμε ελεύθερα, χωρίς άγχος και αυτό ισως μας βγει σε καλό”.

Με σεβασμό προς την Ελλάδα μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Δανίας Όλε Νόργκααρντ: «Στόχος μας είναι η οχτάδα, καθώς το ρόστερ μας είναι ελαφρώς αλλαγμένο γιατί κάποιοι παίκτες έχουν αφήσει την εθνική νέων για την εθνική ομάδα των ανδρών. Το παιχνίδι με την Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετικό, καθότι είναι σκληρός αντίπαλος και έχουμε περίπου το ίδιο στιλ παιχνιδιού. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας».

2ος όμιλος

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

1.Δανία 6 90-55

2. Αλγερία 4 77-74

3. Ελλάδα 4 83-73

4. Αργεντινή 2 84- 80

5. Κατάρ 2 79-85

6. Βενεζουέλα 0 52-98


Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής
Πέμπτη 21/7/2011

14:30: 2ος όμιλος: Αργεντινή- Αλγερία (ΧΑΝΘ)

14:30: 1ος όμιλος: Σερβία- Σλοβενία (ΠΑΟΚ)

16:30: 1oς όμιλος: Γαλλία- Χιλή (Μίκρα 3)

16:30: 2ος όμιλος: Ισπανία- Πορτογαλία (ΧΑΝΘ)

16:30: 1oς όμιλος: Νορβηγία- Τυνησία (ΠΑΟΚ)

16:30: 4oς όμιλος: Σουηδία- Ουγγαρία (Εύοσμος)

18:30: 3ος όμιλος: Γερμανία- Κορέα (Μίκρα 3)

18:30: 2ος όμιλος: Ελλάδα- Δανία (ΧΑΝΘ)

18:30: 4oς όμιλος: Ιράν- Καναδάς (Εύοσμος)

20:30: 2ος όμιλος: Βενεζουέλα- Κατάρ (ΧΑΝΘ)

20:30: 3oς όμιλος: Μπενίν- Ρωσία (ΠΑΟΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου