Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο «Capsis» της Θεσσαλονίκης η συνέντευξη τύπου του 18ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος χάντμπολ Νέων, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 17-30 Ιουλίου. Το παρόν στο πάνελ έδωσαν ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο πρόεδρος της ΟΧΕ Σίμος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της εκτελεστικής του Παγκοσμίου Παντελής Χατζηιωάννου, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, ο επιθεωρητής της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Φιλίπ Μπανά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων Κώστας Τσαβδαρίδης και ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Στάθης Ζαμπούνης.
Σίμος Λαζαρίδης:  «Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την διοργάνωση του Παγκοσμίου στην πόλη μας. Κάποιοι ωστόσο δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλο γεγονός είναι. Το λέω εκφράζοντας μία πικρία από την αντιμετώπιση που τύχαμε από την τοπική κοινωνία. Για παράδειγμα λείπει ο Δήμος Θεσσαλονίκης που θα έπρεπε να είναι πρώτος εδώ. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε το παρόν. Θέλω να ευχαριστήσω τον τον κ. Μπιτσαξή, ο οποίος στάθηκε δίπλα μας από την αρχή και κάλυψε το οικονομικό σκέλος που είναι το βασικότερο όλων, παρά τα προβλήματα που έχει η χώρα μας. Εδωσε λύση ακόμα και στο πρόβλημα του κλιματισμού στη Μίκρα -3-, ο οποίος εγκαταστάθηκε μόλις μέσα σε 25 ημέρες και με την χαμηλότερη δυνατή δαπάνη. Η πόλη θα είναι στο επίκεντρο του κόσμου επί 15 ημέρες. Εκατό και πλέον χώρες ενδιαφέρθηκαν να πάρουν εικόνα και τα οφέλη θα είναι ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 300 εθελοντές που θα καλύψουν πολλά κενά, όπως και τα μέλη του Δ.Σ. και τους υπαλλήλους της ομοσπονδίας διότι εδώ και τρεις μήνες ασχολούνται πυρετωδώς με την μεγάλη αυτή διοργάνωση. Τέλος θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε τον άνθρωπο που είχε το όραμα να φέρει αυτή την διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη τον Στέλιο Αγγελούδη».
 Πάνος Μπιτσαξής: «Οταν πριν 20 μήνες είχαμε την πρώτη επαφή μας με τους δημοσιογράφους, κάποιοι μας είχαμε επικρίνει για το γεγονός πως είχαμε σε προτεραιότητα μας τον άξονα αθλητισμό, πολιτισμό, τουρισμό. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για τους λίγους, τους ισχυρούς, τους παράγοντες. Η διοργάνωση αυτή δεν είναι μία φωτοβολίδα, υπάρχει λογική. Σε συνθήκες κρίσης η Ελλάδα θα είναι στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητισμού, μένουμε όρθιοι. Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Μακεδονία. Θα φιλοξενηθούν 24 ομάδες, 500 αθλητές, 150 συνοδούς. Θα επισκεφτούν την Βεργίνα, το αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης. Μπορεί η διοργάνωση να μην μπει στην πρωτοσέλιδα και να μην είναι πρώτη γραμμή ραδιοφώνων, όμως αυτό που γίνεται είναι γνήσιος καθαρόαιμος ερασιτεχνικός αθλητισμό. Εκδηλώσεις όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας, το Παγκόσμιο κύπελλο πόλο στο Βόλο, το event της ορειβασίας το 2013 και ο γύρος της λίμνης των Ιωαννίνων στη ποδηλασία είναι γεγονότα που συνδυάζουν όλα αυτά που ανέφερα προηγουμένως. Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στην ΟΧΕ και φυσικά στους εθελοντές για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν. Στις εποχές που ζούμε με λίγα μπορούμε πολλα, ενώ παλιά με πολλά μπορούσαμε λίγα».
Διονύσης Ψωμιάδη: «Στο παρελθόν επανειλημμένα έχω επικρίνει τον κ. Μπιτσαξή για κάποια θέματα και δικαιώσει για άλλα. Εξάλλου χωρίς επίκριση δεν υπάρχει διάκριση. Η Ελληνική πολιτεία πρέπει να βοηθήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δεν έχει δικαίωμα να επιχορηγεί επαγγελματίες, αλλά τους ερασιτέχνες. Επειδή φάνηκε από τις δηλώσεις του πως αυτό πιστεύει, ελπίζω να το πράξει. Η Ομοσπονδία χάντμπολ θέλει να βοηθήσει την περιφέρεια και την ευχαριστώ για αυτό. Πρέπει να την συγχαρούμε για τους 300 εθελοντές του «Λεωνίδα» που κατάφερε να μαζέψει.Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε μιζέρια. Είναι ανεπίτρεπτο αυτή η πόλη να μην στηρίξει το χάντμπολ. Οταν μας φέρνει η ομοσπονδία 3.000-4000 κόσμο στην πόλη πρέπει να σταθούμε δίπλα της. Εμείς από την πλευρά μας, βάλαμε 10 λεωφορεία για την εκδρομή στη Βεργίνα. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς ο κόσμος να γνωρίσει την Βόρεια Ελλάδα. Πρέπει να συνδυάσουμε τον τουρισμό με τον αθλητισμό. Ο Τουρισμός είναι η μοναδική βιομηχανία που μας έχει απομείνει. Διαβεβαιώνω την ΟΧΕ ότι οτιδήποτε ζητήσουν θα είμαστε κοντά τους».
Φιλίπ Μπανά: «Είμαι περήφανος που είμαι εδώ. Εχω έρθει αρκετές φορές για να επιθεωρήσω τα γήπεδα. Είναι μια μεγάλη γιορτή. Ολο το παγκόσμιο χάντμπολ θα είναι εδώ, ακόμα και από Μπενιν, Βενεζουέλα. Ημουν στην Ελλάδα και το 2004 με Εθνική Γαλλίας και έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Η χώρα σας έχει παράδοση στη φιλοξενία. Υπάρχουν πολλοί εθελοντές και καλές προδιαγραφές για την επιτυχία της διοργάνωσης. Ευχαριστώ πολύ που σε δύσκολες εποχές παλεύετε και μάχεστε για το χάντμπολ και τους νέους. Είναι ένα δυναμικό σπόρ και ελπίζω να ευχαριστηθούμε τους αγώνες».
Παντελής Χατζηιωάννου: «Σας καλωσορίζω στο 18ο  παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα πιαστώ από την τελευταία κουβέντα του κ. Μπιτσαξή. Με λίγα προσπαθούμε να κάνουμε πολλά. Εχουμε ρίξει πολύ τρέξιμο και οι συνεργάτες μας καταθέτουν ψυχή. Θα είναι ένα πολύ μεγάλο event, είναι η πρώτη διοργάνωση που γίνεται με όλες τις ομάδες να διαμένουν σε ένα ξενοδοχείο. Αυτό σημαίνει περισσότερο ασφάλεια, μεγαλύτερες φιλίες. Την Κυριακή οι αγώνες θα αρχίσουν σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον. Τα γήπεδα είναι πανέτοιμα.. Κανένας δεν πίστευε πως οι εθελοντές θα είναι τόσο πολλοί. Είναι το πρώτο πρωτάθλημα μικρών ηλικιών που θα έχει τόσο μεγάλη κάλυψη απ’ όλο τον κόσμο. Και σαν ιδέα μόνο είναι κάτι μεγάλο για την Θεσσαλονίκη. Πιστεύω αγωνιστικά αυτή η ομάδα μπορεί να είναι η αφορμή για την ανάταση του ελληνικού χάντμπολ. Είναι μία διοργάνωση ορόσημο για εμάς».
Κώστας Τσαβδαρίδης: «Ευχαριστούμε όλους, από τον απλό εθελοντή μέχρι την πολιτεία. Είμαστε μια ομάδα και δουλεύουμε μαζί εδώ και 5,5 χρόνια με παιδιά που τιμούν την νεολαία μας. Εζησα τις ανησυχίες τους, τις χαρές τους, σχεδόν όλοι πέρασαν στα πανεπιστήμια. Κάνω έκκληση στην πολιτεία να τους δώσει τις προϋποθέσεις να αλλάξουν το μέλλον της χώρας. Ο αθλητισμός είναι το πιο φθηνό για να μάθεις ένα παιδί. Καμαρώνουμε για αυτή την ομάδα, έχουμε σλόγκαν το «αναζήτα το καλύτερο». Σας υποσχόμαστε ότι θα χαιρόμαστε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ελάτε μαζί μας να διασκεδάσετε. Σας ευχαριστούμε πολύ που μας δώσαμε την ευκαιρία να παίξουμε σε αυτή την διοργάνωση».
Στάθης Ζαμπούνης: «Εκπροσωπώντας τους συναθλητές μου θέλω να ευχαριστήσω όλους για αυτή την διοργάνωση. Ξεκινήσαμε προετοιμασία στις 17 Μαϊου. Ηταν κοπιαστική, αλλά με το που μπήκαμε στο κλειστό της ΧΑΝΘ, ντραπήκαμε βλέποντας τους εθελοντές, αφού εμείς τουλάχιστον θα το απολαύσουμε, ενώ αυτοί αφιερώνουν τον χρόνο τους για εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ελληνα φορολογούμενο, διότι στη δύσκολη συγκυρία μας στηρίζει και μας δίνει την δυνατότητα να μετέχουμε στη μεγάλη διοργάνωση. Αγωνιστικά είχαμε την τύχη να έχουμε σταθερό κορμό και προπονητή. Εχουμε ομοιογένεια και αυτό θέλουμε να δείξουμε. Σκοπεύουμε να απολαύσουμε τα παιχνίδια. Μπορεί το χάντμπολ να μην είναι τόσο διαδεδομένο όσο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά είναι εξίσου και ίσως και πιο θεαματικό και καλώ τον κόσμο να το γνωρίσει και να το αγκαλιάσει».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον κ. Μπιτσαξή για το πόσο κόστισε η διοργάνωση ο γ.γ.Α. απάντησε πως το δημόσιο έδωσε 500.000 ευρώ, ενώ άλλα τόσα βρέθηκαν από χορηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου