Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Στον τελικό χωρίς να ιδρώσει η Δανία



Η Δανία ήρθε στη Θεσσαλονίκη ως πρωταθλήτρια Ευρώπης και πλέον ελπίζει βάσιμα ότι θα φύγει ως κάτοχος και του παγκόσμιου τίτλου, έπειτα από την άνετη νίκη της επί της Τυνησίας με 35-21 στον πρώτο ημιτελικό.
Στις κερκίδες του κλειστού του ΠΑΟΚ βρέθηκαν ουκ ολίγοι οπαδοί της Δανίας, οι οποίοι με συνθήματα και παλαμάκια εμψύχωναν τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος, ενώ κρέμασαν και πέντε σημαίες της χώρας τους στα κάγκελα των κερκίδων. Φαίνεται πως αυτό λειτούργησε ευεργετικά για τους παίκτες του Τόρμπεν Πέτερσεν, οι οποίοι από το πρώτο λεπτό μπήκαν δυνατά στον αγώνα και κατάφεραν πολύ γρήγορα να «χτίσουν» μια διαφορά ασφαλείας. Ενδεικτικό είναι ότι στα πρώτα λεπτά οι Δανοί προηγήθηκαν με 3 γκολ (3-0) και στη συνέχεια κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά, φτάνοντας και μέχρι τους 6 (5-10, 13-7, 15-9, 17-12, 19-13). Στο πρώτο ημίχρονο ο τερματοφύλακας των Δανών, Γιόνας Χάνσεν, πραγματοποίησε εκπληκτικές επεμβάσεις, κρατώντας τους Τυνήσιους εκτός ρυθμού, ενώ επιθετικά ο Μπίρκεφελντ ήταν ασταμάτητος. Ο Βίσμαχ με γκολ 1'' πριν τη λήξη του ημιχρόνου, έγραψε το 20-13, τη μεγαλύτερη -μέχρι εκείνο το σημείο- διαφορά (+7) για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Δανοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ενώ οι Τυνήσιοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την σκληροτράχηλη αντίπαλη άμυνα. Το σκορ στο πρώτο 5λεπτο της επανάληψης έφτασε στο +8 για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές (24-16) και όσο περνούσε η ώρα οι Δανοί «σφράγιζαν» τη νίκη τους και παράλληλα το εισιτήριο για τον τελικό. Στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά έφτασε σε διψήφιο νούμερο (+10, 28-18) και κάπου εκεί φάνηκε να τελειώνουν όλα για τους Τυνήσιους.
Στο 48'45'' ο Μπεν Σαλάχ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο παίκτη, με αποτέλεσμα η Δανία να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω και να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά (30-19, 34-20, 35-21), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Τα τελευταία 5 λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Δανούς να αρχίζουν από πολύ νωρίς τα πανηγύρια, τόσο στον πάγκο, όσο και στις κερκίδες, ενώ το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες αγκαλιασμένους να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

ΔΑΝΙΑ - ΤΥΝΗΣΙΑ 35-21

Τα δεκάλεπτα: 7-2, 13-8, 20-13 (ημίχ.), 24-17, 30-19, 35-21

ΔΑΝΙΑ (Τόρμπεν Πέτερσεν): Άαγκαρντ, Βίσμαχ 9, Ντάμγκααρντ 2, Τρόελσεν, Όλσεν 1, Ζακάριασεν 2, Μπράμινγκ 3, Σάαντ 3, Λίνγκααρντ 1, Πόρουπ 1, Χάνσεν, Μέλερ, Γιάκομπσεν 2, Λάρσεν 4, Μπίρκεφελντ 7, Μάντσεν.

ΤΥΝΗΣΙΑ (Αλέν Πορτέ): Σφαρ, Μπουσάχα 1, Σουιρέφ 4, Χαμάμι, Τουμί 5, Μλαϊά, Μπελφκί, Μπανούρ 1, Χόσνι, Μπεν Σασί, Αμρί 2, Μααρέφ 3, Σανάι, Μπουγκανμί 2, Μπεν Σαλάχ 3, Γιαλούζ.

Διαιτητές: Κακαντόρ (Πορτογαλία) - Νίκολαου (Πορτογαλία), Παρατηρητές: Ασχούρ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) - Ενσαρί (Τουρκία)

Δίλεπτα: 2-3, Πέναλτι: 2/2-0/2

Δηλώσεις:

Τόρμπεν Πέτερσεν (προπονητής Δανίας): «Είμαστε ευτυχισμένοι που περάσαμε στον τελικό. Αρχικός μας στόχος ήταν η 8άδα, αλλά άνοιξε η όρεξή μας παιχνίδι με το παιχνίδι. Κάναμε το καλύτερο παιχνίδι στη διοργάνωση. Δεν έχω καμία προτίμηση για τον τελικό, τόσο η Γερμανία, όσο και η Αίγυπτος είναι δυνατές ομάδες».

Αλέν Πορτέ (προπονητής Τυνησίας): «Ηταν αδύνατο να κερδίσουμε. Η Δανία ήταν καλύτερη ομάδα και είναι η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εμείς βρεθήκαμε σε άσχημη μέρα, δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε όπως θα έπρεπε στον αγώνα. Δίκαια πέρασε στον τελικό η Δανία».

Λάρσεν Μαντς Μεβσάχ (παίκτης Δανίας): «Η Τυνησία δεν είχε καμία ελπίδα απέναντί μας στον συγκεκριμένο αγώνα, γιατί παίξαμε φανταστικά και κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου