Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

"Έσβησε" το όνειρο...



Το πάλεψε μέχρι τέλος η Eθνική ομάδα χάντμπολ των νέων, αλλά λύγισε στα τελευταία λεπτά. Γνώρισε την ήττα από την Τυνησία με 21-24 μέσα στο κλειστό της ΧΑΝΘ και αποχαιρέτησε το όνειρο των «8» του 18ου παγκόσμιου πρωταθλήματος χάντμπολ νέων που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη. Τώρα η εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει αύριο την Βραζιλία για τις θέσεις 9-16.

Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα. Η Eθνική μας ομάδα από την αρχή του παιχνιδιού έδειξε ότι ήταν αποφασισμένη να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για την φάση των «8». Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο την νίκη. Η αγωνιστική της παρουσία ήταν πολύ καλή και όλα έδειχναν ότι μπορούσε να ξεπεράσει τον σκόπελο της Τυνησίας. Η εμπειρία και η δύναμη των αντιπάλων στάθηκε εμπόδιο στις επιθετικές προσπάθειες. Το σκορ διαδέχονταν τις δύο ομάδες και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 13-13.

Στη επανάληψη το πρώτο γκολ στα πρώτα λεπτά το πέτυχε η Τυνησία. Ο εκνευρισμός των παικτών της εθνικής μας ήταν μεγάλος και τα λάθη διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο. Η εθνική μας είχε και δύο δοκάρια. Στο πρώτο δεκάλεπτο πήρε μπρος η ελληνική μηχανή και πέτυχε τρία τέρματα και πήρε προβάδισμα 16-14 και το διατήρησε μέχρι και το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου της επανάληψης. Από αυτό το σημείο και έπειτα άρχισε η αγωνιστική πτώση της εθνικής με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί και κατόπιν να βρεθεί πίσω στο σκορ.

Ελλάδα: Λοϊζος, Αρβανιτίδης, Τζίρας 2, Γιαννόπουλος, Παπαδιονυσίου 2, Κοκτσίδης 1, Ζαμπούνης 6, Νικολαϊδης 4, Τατσηγς, Κουτσικόπουλος 1, Κουρουμλίδης 2, Δελημήτης, Κανδύλας 2, Ιωαννίδης 1, Κόντης, Γρηγοριάδης.

Τυνησία: Σφάρ, Μπουσάχα 2, Σόιρεφ 6, Χαμάμι, Τούμι 3, Μλαιαχ, Μπελφίκ, Μπανούρ, Χόσνι 1, Μπεν Σάσσι, Αμπρί 3, Μάρεφ 1, Σανάι 3, Μπουχάμνι 4, Μπεν Σαλάχ 2, Τζαλούζ.

Ο προπονητής της Τυνησίας Αλεν Πόρτ επισήμανε: «Σήμερα δεν ήταν εύκολη η νίκη Ευχαριστώ την ελληνική ομάδα που πάλεψε το παιχνίδι. Εμείς ήμασταν πιο τυχεροί. Ο τερματοφύλακάς μας έσωσε την ομάδα από σίγουρα τέρματα. Τελικά πήραμε τη νίκη και θεωρώ ότι την αξίζαμε. Η ελληνική ομάδα είχε πτώση στην απόδοση στο τέλος. Οι παίκτες μου έπαιξαν καλά στην άμυνα».

Από την άλλη ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Κώστας Τσαβδαρίδης τόνισε πως: «η Τυνησία ήταν πιο ψύχραιμη και κέρδισε. Τους κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ, ώστε να βγούμε στον αιφνιδιασμό. Δεν πήραμε πολλά γκολ για να ξεκουράσουμε τους περιφερειακούς μας. Σε κρίσιμα σημεία δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν. Υπάρχει κόπωση στους παίκτες και η εμπειρία των παικτών της Τυνησίας. Όταν μας δίνονταν η ευκαιρία να ολοκληρώσουμε δεν πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τελειώσουμε. Μας έμεινε πολλές φορές η μπάλα στα χέρια. Μου έμεινε μια πικρία γιατί δεν πήραμε πρωτοβουλία για σουτ. Με τις εμφανίσεις τους τα παιδιά κατάλαβαν ότι μπορούν να κερδίσουμε νέες ευκαιρίες. Εχουμε ταλέντο, έχουμε τους αθλητές. Δεν μας υπολείπονται τίποτε. Πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά».

Ο τερματοφύλακας της Τυνησίας, Μπελφίκ Χαλίλ τόνισε: «παίξαμε με ένα μεγάλο αντίπαλο και φανταστικό κοινό. Πιστεύω ότι στο 19-14 μείναμε με παίκτη λιγότερο, είχαμε συγκέντρωση και αυτή ήταν η αιτία που φθάσαμε στη νίκη».

Τέλος ο παίκτης της εθνικής μας, Παντελεήμων Αρβανιτίδης δήλωσε: «Ξέραμε ότι θα παίξουμε δύσκολο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ένα μικρό προβάδισμα. Στο τέλος όμως δεν τα καταφέραμε. Στο 45' είχαμε διαφορά πέντε τερμάτων και δεν την κρατήσαμε. Ηταν για εμάς μια μεγάλη εμπειρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου