Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ένα βήμα ακόμη! Από Κατερίνα Παλαιάκη


Έχοντας φέρει με επιτυχία σε πέρας την πρώτη της αποστολή, η Εθνική ομάδα χάντμπολ των Νέων καλείται να κάνει άλλη μια υπέρβαση κόντρα στην Τυνησία, για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Κυριακή (24/7, 20.30 ΕΤ-1) στο κλειστό της ΧΑΝΘ την αφρικανική ομάδα και με οδηγό τις προηγούμενες εμφανίσεις της θα κυνηγήσει μια θέση αρχικά ανάμεσα στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του κόσμου και στη συνέχεια όπου φτάσει...
Τα δείγματα που έχουν δώσει μέχρι στιγμής οι παίκτες του Κώστα Τσαβδαρίδη είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά και έχουν συμβάλει όλοι σε αυτό, κάτι που αποδείχθηκε τόσο κόντρα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Δανία, όσο και κόντρα στο Κατάρ.
Η ομάδα έδειξε ότι εκτός από τους βασικούς έχει και βάθος στον πάγκο κι αυτό είναι ένα στοιχείο που θα μετρήσει στο ματς με την Τυνησία. Φυσικά καταλυτικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία του κόσμου, που έχει ανταποκριθεί όλες αυτές τις ημέρες, στηρίζοντας την ελληνική ομάδα και δίνοντάς της φτερά, όπως τόνισαν οι διεθνείς μας.

«Πάμε για την πρόκριση»
«Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μην το γνωρίζει, αλλά η Τυνησία στην δικιά μας ηλικία είναι από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Παρόλα αυτά εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δείξαμε κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Δανία πως μπορούμε να κοντράρουμε τέτοιες ομάδες. Εννοείται πως πάμε για την πρόκριση και για αυτό θα προετοιμαστούμε κατάλληλα», σχολίασε ο αρχηγός της Εθνικής Στάθης Ζαμπούνης και συμπλήρωσε: «Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την μέχρι στιγμής συγκινητική παρουσία του κόσμου. Είναι πρωτόγνωρο για εμάς να παίζουμε μπροστά σε τόσο κόσμο. Μας δίνουν φτερά στα πόδια μας. Χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο τώρα την στήριξη τους».

Ο Παύλος Κουτσικόπουλος, από τους κορυφαίους αμυντικούς στο Παγκόσμιο είπε από την πλευρά του: «Πρέπει να μπούμε δυναμικά και σοβαρά όπως κόντρα στην Δανία. Είναι ένα ματς θάνατός σου η ζωή μου. Πρέπει να τα δώσουμε όλα. Πιστεύω ότι η Τυνησία δεν είναι ακτύπητη, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Εμείς θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και ελπίζω να αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες του».

Ενός λεπτού σιγή στους αγώνες
Πριν από την έναρξη των αγώνων της Κυριακής θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη συμπαράστασης στο νορβηγικό λαό για τις επιθέσεις στη χώρα και κατ' επέκταση στην εθνική ομάδα που δίνει το παρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Οργανωτική Επιτροπή με ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων.

Το πρόγραμμα

Κυριακή 24/7

Φάση των «16»
1Δ - 4Γ: Ισπανία - Βραζιλία (ΠΑΟΚ, 13:00)
1Α - 4Β: Σλοβενία - Κατάρ (ΠΑΟΚ, 15:30)
3Δ - 2Γ: Σουηδία - Ρωσία (ΠΑΟΚ, 18:00)
1Β - 4Α: Δανία - Νορβηγία (ΠΑΟΚ, 20:30)
1Γ - 4Δ: Γερμανία - Ιράν (ΧΑΝΘ, 13:00)
3Α - 2Β: Γαλλία - Αλγερία (ΧΑΝΘ, 15:30)
3Γ - 2Δ: Αίγυπτος - Πορτογαλία (ΧΑΝΘ, 18:00)
3Β - 2Α: Ελλάδα - Τυνησία (ΧΑΝΘ, 20:30)

Θέσεις 17-20
5Α - 5Β: Σερβία - Αργεντινή (Εύοσμος, 18:00)
5Γ - 5Δ: Κορέα - Ουγγαρία (Εύοσμος, 20:00)

Θέσεις 21-24
6Α - 6Β: Χιλή - Βενεζουέλα (Εύοσμος, 14:00)
6Γ - 6Δ: Μπενίν - Καναδάς (Εύοσμος, 16:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου