Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: «ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ»


Έπειτα από δύο ημέρες ξεκούρασης για τους παίκτες της Εθνικής Νέων, η αποστολή αύριο (8/7) θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιήσει τις τελευταίες τις προπονήσεις, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσαβδαρίδης, σχολιάζοντας την ως τώρα προετοιμασία της Εθνικής, είπε: «Αν εξαιρέσουμε τον τραυματισμό του Εριφόπουλου η προετοιμασία κύλησε όπως την είχαμε φανταστεί. Δουλέψαμε στους τομείς όπου κάθε παίκτης χρειαζόταν βελτίωση. Απλά δεν είχαμε τα φιλικά που επιθυμούσαμε. Υπήρχαν χώρες οι οποίες για δικούς τους λόγους ακύρωσαν τα φιλικά που είχαμε προγραμματίσει. Αυτό φάνηκε στο Κατάρ, όπου πήγαμε σε δυνατά φιλικά παιχνίδια χωρίς να έχουμε προετοιμαστεί καλά στα πατήματά μας. Μέρα με τη μέρα πατάμε καλύτερα στο γήπεδο με αποκορύφωμα την Αίγυπτο. Εκεί τα παιδιά έδειξαν μέρος των δυνατοτήτων τους, κάτι που επηρέασε θετικά και την ψυχολογία τους.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ανεξάρτητα από την προετοιμασία και τα φιλικά, όλα αξιολογούνται βάσει αποτελεσμάτων. Υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα και αν βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς όπως τα τελειώματα και η αποφυγή των αβίαστων λαθών θα παρουσιαστούμε κατά 30-50% καλύτεροι. Τα παιδιά που πατούσαν στο γήπεδο όλο το χειμώνα με τις ομάδες τους είναι καλύτερα προετοιμασμένα όσον αφορά τις λήψεις αποφάσεων μέσα στο παιχνίδι».
Για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν οι νεαροί Έλληνες διεθνείς το μεγάλο αυτό ραντεβού του χάντμπολ, ο Κώστας Τσαβδαρίδης τόνισε: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μία γιορτή, είναι η χαρά του αθλητισμού και θα πρέπει να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι που θα λάβουμε μέρος σε μία τέτοια διοργάνωση.
Το στρες πρέπει να γίνει φίλος μας και οι 18 που βρίσκονται στην αποστολή έχουν μόνο να κερδίσουν σε εμπειρία από αυτή τη διοργάνωση».
Ολοκληρώνοντας τις τοποθετήσεις του ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν παρέλειψε να δώσει και μία υπόσχεση: «Είμαι χαρούμενος γιατί μέρα με τη μέρα τα παιδιά κατανοούν τον στόχο και θέλω να πω ότι θα πολεμήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου