Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Κάτοικος Αυστρίας ο Μπαλωμένος

Σε σχετικά πιο θερμό κλίμα θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Σπύρος Μπαλωμένος, που από τη Νορβηγία και τη Ρούναρ, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τη νέα χρονιά θα φορά τη φανέλα της αυστριακής Λέομπεν. Το τυπικό μέρος της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μεθαύριο, αφού πρώτα ο 32χρονος δεξιόχειρας περιφερειακός περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Για ακόμα μια χρονιά ο ο Σπύρος Μπαλωμένος θα αγωνίζεται στο εξωτερικό
«Ηθελα να συνεχίσω στο εξωτερικό και να βρεθώ σε ένα πρωτάθλημα που θα έχει ανταγωνισμό. Υπήρχαν σκέψεις και για την Ιταλία, αλλά εκεί υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν. Το πρωτάθλημα στην Αυστρία έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια και οι ομάδες έχουν κάνει βήματα προόδου.
Εχει ποιότητα και κάποιες από τις ομάδες τις γνωρίζω, αφού τις έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν σε φιλικά όταν έπαιζα στην Μπουντεσλίγκα» σχολίασε στο «Goal» ο διεθνής ίντερ, που πρόσθεσε: «Σημαντικό ρόλο στην επιλογή έπαιξε και το γεγονός ότι μίλησα με τον προπονητή (σ.σ.: Βόλκερ Χάγκε) που είναι Γερμανός και με ξέρει από την Μπουντεσλίγκα. Μου έδωσε να καταλάβω πως θα είμαι σημαντικό κομμάτι στην προσπάθεια της ομάδας. Πρόκειται για ένα πολύ οργανωμένο σωματείο».
Ο Μπαλωμένος -που είχε δεχτεί κρούση και από την ΑΕΚ- έχει συμφωνήσει για συνεργασία διάρκειας 1+1 χρόνο με την επιλογή στην οψιόν να ανήκει τόσο στην ομάδα όσο και τον ίδιο. Το αυστριακό πρωτάθλημα θα είναι το τέταρτο στο οποίο θα αγωνιστεί μετά από αυτά της Σουηδίας, της Γερμανίας και της Νορβηγίας.
Η μεταγραφή ανακοινώθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Λέομπεν όπου φιλοξενείται το βιογραφικό του Μπαλωμένου με ιδιαίτερη έμφαση στην καριέρα του στην Μπουντεσλίγκα (όπου αγωνίστηκε σε Μέλσουνγκεν, Μπάλινγκεν και Ντορμάγκεν), αλλά και στην εθνική ομάδα. «Ο Σπύρος είναι ένας πλήρης παίκτης, που μπορεί να παίξει στο κέντρο της άμυνας αλλά και να βοηθήσει στην επίθεση. Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν παίκτη υψηλού επιπέδου στην ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου