Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αυτή είναι η Ταταμπάνια

 Από Χρήστο Κομνηνακίδη
Το olaPAOK.gr σκιαγραφεί το προφίλ της αντιπάλου της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας

Βατή μεν, επικίνδυνη δε είναι για τον ΠΑΟΚ η κλήρωση με την ουγγρική Ταταμπάνια για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. H ομάδα χάντμπολ της Tαταμπάνια ιδρύθηκε το 1942 και έχει έδρα το "Földi Imre Sportcsarnok". Έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το πρωτάθλημα Ουγγαρίας με τελευταία, όμως, το 1984. Τελευταία της πολύ καλή πορεία ήταν το 2010, όταν τερμάτισε στη δεύτερη θέση.
Στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας της περασμένης σεζόν η συγκεκριμένη ομάδα τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ενώ από πέρσι η Ταταμπάνια έχει να επιδείξει την πολύ καλή της πορεία στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αφού έφτασε ως τους "16", αλλά αποκλείστηκε από την ισπανική Λα Ριόχα με μία νίκη και μία ήττα.

Το ρόστερ

Προπονητής της Ταταμπάνια είναι ο Βίτκορ Ντέμπρε και το ρόστερ της αποτελείται από ψηλούς και αθλητικούς παίκτες, κυρίως από την Ουγγαρία, περισσότεροι από τους οποίους είναι νεαροί σε ηλικία. Αγωνιστικά η Ταταμπάνια δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγαλύτερες ομάδες, αφού η Ουγγαρία είναι από τις χώρες που πρωταγωνιστούν στο χάντμπολ εδώ και αρκετά χρόνια.

Το γήπεδο

Το "Földi Imre Sportcsarnok" έχει χωρητικότητα μόλις 1.000 θέσεις και έχει πάρει το όνομά του από ένα αθλητή της Ταταμπάνια στο τμήμα της άρσης βαρών που έχει πάρει μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Στους αγώνες της ομάδας χάντμπολ το γήπεδο γεμίζει και μετατρέπεται σε μία δύσκολη έδρα για κάθε αντίπαλο.




Η πόλη

Η Ταταμπάνια βρίσκεται 55 χιλιόμετρα μακριά από την Βουδαπέστη, κάτι που σημαίνει πως η μετάβαση της αποστολής του ΠΑΟΚ στην ουγγρική πόλη δεν θα είναι δύσκολη, αφού υπάρχει δρόμος που περνά μέσα από τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη και τα σύνορα της συγκεκριμένης πόλης. Η Ταταμπάνια έχει μόλις 70.000 κατοίκους και η ποδοσφαιρική της ομάδα έχει ιδρυθεί το 1910, ενώ η ομάδα χάντμπολ είναι το καμάρι της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου