Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ραντεβού με την ιστορία οι Νέοι

Μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ιστορίας της βρίσκεται η εθνική ομάδα χάντμπολ Νέων που σήμερα (8.30 μ.μ., ΕΤ1, Sentra 103,3) θα αναζητήσει στο κλειστό της ΧΑΝΘ την υπέρβαση κόντρα στην Τυνησία στο νοκ άουτ ματς της φάσης των «16» του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης, επιθυμώντας την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι διεθνείς γνωρίζουν πολύ καλά τον βαθμό δυσκολίας που τους βάζουν οι Τυνήσιοι κι αυτό ακριβώς αναφέρει και ο αρχηγός της Εθνικής, Στάθης Ζαμπούνης: «Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μην το γνωρίζει, αλλά η Τυνησία στη δική μας ηλικία είναι από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Παρ' όλα αυτά εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.



Δείξαμε κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Δανία πως μπορούμε να κοντράρουμε τέτοιες ομάδες. Εννοείται πως πάμε για την πρόκριση και γι' αυτό θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μέχρι στιγμής συγκινητική παρουσία του κόσμου. Είναι πρωτόγνωρο για εμάς να παίζουμε μπροστά σε τόσο κόσμο. Μας δίνουν φτερά στα πόδια μας. Χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο τώρα τη στήριξή τους».

Από την πλευρά του ο πρώτος παίκτης σε ασίστ της διοργάνωσης και δεύτερος καλύτερος αμυντικός Παύλος Κουτσικόπουλος επεσήμανε: «Πρέπει να μπούμε δυναμικά και σοβαρά όπως κόντρα στη Δανία. Είναι ένα ματς ''ο θάνατός σου η ζωή μου''. Πρέπει να τα δώσουμε όλα. Πιστεύω ότι η Τυνησία δεν είναι αχτύπητη, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Εμείς θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και ελπίζω να αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες του».

Η ομάδα του Κώστα Τσαβδαρίδη με την εμφάνισή της κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Δανία έδωσε υποσχέσεις πως μπορεί να κοντράρει ομάδες μεγάλου βεληνεκούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου