Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

15-7-2011 Μια ανάσα πριν την σέντρα

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΧΕ
Σήμερα Παρασκευή (15/7) ώρα 13.00 στην αίθουσα «Ιάσωνας» του ξενοδοχείου «Καψής» θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων.
Με τη συνέντευξη Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής εγκαινιάζεται ουσιαστικά το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, που θα φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη από τις 17 ως τις 30 Ιουλίου.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ 29 ΧΩΡΕΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
Αύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου έρχονται στην Θεσσαλονίκη οι διεθνείς διαιτητές, παρατηρητές και στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που ξεκινά την Κυριακή.
Την Διεθνή Ομοσπονδία θα εκπροσωπήσουν ο Αντιπρόεδρος Μιγκέλ Ρόκα (Ισπανία), ο Γεν. Γραμματέας Ζοέλ Ντεπλάνκ (Γαλλία) και τα μέλη του Συμβουλίου  Μανοέλ Ολιβέιρα (Βραζιλία) και Μανσούρου Αρεμού (Μπενιν).
Οι υπεύθυνοι διεξαγωγής του Πρωταθλήματος από πλευράς Διεθνούς Ομοσπονδίας θα είναι τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων  Φιλιπ Μπανά (Γαλλία) και  Αλαα Ελ Σαγιεντ (Αίγυπτος), ο Πρόεδρος της Επιτροπής διαιτησίας Γερμανός Μάνφρεντ Πράουζε και ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Αντιντόπινγκ και μέλος του ΔΣ Φρανσουά Γκναμιάν (Ακτή Ελεφαντοστού)
Το πρωτάθλημα έχουν οριστεί να διευθύνουν 16 ζευγάρια διαιτητών και 17 παρατηρητές (technical Delegates) όπου υπάρχει και Ελληνική παρουσία καθώς η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Διεθνή Παρατηρητή Σωτήρη Μίγκα και τους διαιτητές Ανδρέα Μπετμαν και Μιχάλη Τζαφερόπουλο.
Οι διεθνείς παρατηρητές είναι οι εξής: Λεόν Μπρέτο (Ισπανία), Γκιουνάλ Ενσάρι (Τουρκία), Τομ Λουκιτς (Κροατία), Μουνκ Γιένσεν  και Περ Μπερτέλσεν (Δανία), Σαλέχ  Ασχούρ (Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα), Ζόραν Στανόγεβιτς (Σερβία), Βίκτορ Πολαντένκο (Ρωσία), Κλάους Φέλντμαν (Γερμανία), Πρεντραγκ Παβισεβτις (Μαυροβούνιο), Μάρκο Τόσι Μπράντι (Ιταλία), Γιαν Λόριτζεν (Νορβηγία), Φέλιξ Ρατζ (Ελβετία), Χαμπίμπ  Λαμπάν (Αλγερία), Σάντορ Αντόρκα (Ουγγαρία) και Βικτορ Κονοπλιαστι (Ουκρανία)
Τα υπόλοιπα ζευγάρια διαιτητών προέρχονται από Λευκορωσία, Τσεχία, Αίγυπτο, Ουγγαρία, Ιράν, Κουβέιτ, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβενία, Σερβία, Τυνησία, Ελβετία και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Μαζί με τους ανωτέρω αναμένονται και αρκετά υπηρεσιακά στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας ενώ στην Θεσσαλονίκη ήδη βρίσκεται η επταμελής ομάδα των στατιστικών της Διεθνούς από την Κίνα η οποία εκπαιδεύει το αντίστοιχο προσωπικό και τους εθελοντές της ΟΧΕ.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χασάν Μουσταφά αναμένεται να αφιχθεί την δεύτερη εβδομάδα των αγώνων.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων θα εφαρμοστεί η νέα διάταξη των τριών ταιμ αουτ δίνοντας την δυνατότητα στις ομάδες ενός ακόμα ταιμ αουτ από τα δύο που ίσχυε μέχρι τώρα, με τους εξής περιορισμούς: α) μάξιμουμ δύο ταιμ αουτ από τα τρία σε ένα ημίχρονο (όχι τρία το ίδιο ημίχρονο), β) μεταξύ των δύο ταιμ αουτ μιας ομάδας θα πρέπει ο αντίπαλος να έχει κατοχή μπάλας τουλάχιστον μια φορά γ) τα τελευταία πέντε λεπτά της συνάντησης δεν επιτρέπεται περισσότερο από ένα ταιμ αουτ.

Επίσης η Παγκόσμια ενημέρωσε ότι  προκειμένου να συνεχίσει το τεστ του έργου «Μικτά ζευγάρια διαιτητών» σε ορισμένους αγώνες  θα χρησιμοποιηθούν  για την διεύθυνση τους δηλαδή διαιτητές από διαφορετικές χώρες .
Τέλος όπου αυτό είναι εφικτό ενδέχεται στο τραπέζι της γραμματείας να υπάρχουν μόνιτορ με ριπλέι προκειμένου να εξετάζονται επιτόπου αμφισβητούμενες φάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου