Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Δημήτρης Σκούφας: «Η Ελλάδα είναι σαν τον Ζορμπά»

Οι ξένες αποστολές που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων καταφθάνουν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μία διοργάνωση που ανάλογου βεληνεκούς δεν έχει ξαναγίνει στην πόλη κατά το παρελθόν.
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη θα διοργανώσουν ένα άψογο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εξέφρασε ο Διευθυντής Εγκαταστάσεων και Αγωνιστικού Δρ. Δημήτρης Σκούφας. Μιλώντας για την πρόοδο της προετοιμασίας επικαλέστηκε μία φράση του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. «Η Ελλάδα είναι σαν τον Ζορμπά. Αρχίζει αργά και επιταχύνει στο τέλος», είπε ο Δρ. Σκούφας και πρόσθεσε: «Παρά τις όποιες καθυστερήσεις που προέκυψαν και δεν οφείλονταν σε εμάς είμαστε πλέον στο στάδιο της ολοκλήρωσης των γηπέδων. Σήμερα (13/7) το βράδυ όλα τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα είναι έτοιμα».
Αναφερόμενος στην προσπάθεια που έχει γίνει από όλα τα στελέχη αλλά και από τους εθελοντές που συγκλονίζουν με την προσφορά τους στη διοργάνωση, ο Διευθυντής Εγκαταστάσεων και Αγωνιστικού τόνισε: «Πρόκειται για έναν οργασμό δουλειάς. Όλα τα στελέχη εργάζονται ακατάπαυστα μέχρι τις 11 το βράδυ, μαζί τους και μία κυψέλη εθελοντών, η συνδρομή των οποίων στη διοργάνωση είναι πραγματικά πολύτιμη».
Η Θεσσαλονίκη είναι αντιμέτωπη με μία μεγάλη πρόκληση, αφού δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ στην ιστορία της μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με ταυτόχρονη παρουσία 24 ομάδων από όλο τον κόσμο δεν έχει δει ξανά η Θεσσαλονίκη και είναι μία τεράστια ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς να δουν από κοντά αθλητές που θα πρωταγωνιστούν τα επόμενα χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Είναι πάντως πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε πρώτα απ’ όλα το μέγεθος και τον όγκο αυτής της διοργάνωσης», υπερτόνισε ο Δρ. Σκούφας, που στάθηκε και στην πολύτιμη εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004: «Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία που έχουμε ως παρακαταθήκη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας μας βοηθούν για να διοργανώσουμε ένα άρτιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου