Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τσαβδαρίδης: «Χάσαμε γιατί δεν κάναμε φάουλ»


Η αμυντική συμπεριφορά της Ελλάδας στοίχισε την ήττα, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Τσαβδαρίδη, που εστίασε ιδιαίτερα στον αριθμό των λίγων φάουλ που έκανε η εθνική μας ομάδα κόντρα στη Ρωσία. Στη συνέντευξη Τύπου οι προπονητές και οι παίκτες των δύο ομάδων τόνισαν:

Αλεξάντερ Κοβαλένκο (προπονητής Ρωσίας): «Η ψυχολογική πίεση και για τις δύο ομάδες ήταν πολύ μεγάλη μετά τους αποκλεισμούς. Μέρα με τη μέρα εμείς αποβάλλαμε αυτή την πίεση και σήμερα παίξαμε καλά».

Κώστας Τσαβδαρίδης (προπονητής Ελλάδας): «Ήταν το πρώτο παιχνίδι που κάναμε 11 φάουλ. Όταν κάνεις 11 φάουλ δεν έχεις το δικαίωμα να κοιτάξεις στα μάτια μία ομάδα όπως η Ρωσία, ενώ τους δώσαμε οχτώ φορές την ευκαιρία να βάλουν εύκολο γκολ. Στο 24-19 πίστεψα ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε το παιχνίδι. Με αλλαγή στην άμυνα προσπαθήσαμε να οδηγήσουμε τις επιθέσεις στα δεξιά αλλά με ένα ή δύο χαζά δίλεπτα χάσαμε το ρυθμό μας. Σημαντικό κλειδί ήταν η αμυντική λειτουργία, μας έδινε δύναμη, κουράγιο και παραπανίσια γκολ.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί δεν παίξαμε άμυνα. Η άμυνα είναι 95% διάθεση και 5% τεχνική. Δεν υπήρχε διάθεση; Δεν μπορώ να το πω. Συζητώντας με τα παιδιά μου έδειξαν ότι είχαν διάθεση αλλά δεν το είδα στο γήπεδο.
Υπάρχουν σημεία στο παιχνίδι που τρέχουμε. Τώρα αρχίσαμε να τρέχουμε επιλεκτικά Η άμυνα είναι θέμα μυαλού. Ενώ πρώτα ρισκάραμε στα σουτ είχαμε αυτοπεποίθηση, αρχίσαμε να μην ρισκάρουμε. Από τη στιγμή που δεν έχουμε τα σουτ και δεν ρισκάραμε δεν είχαμε λύσεις.
Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λέξη κατάρρευση για μία ομάδα που δεν έχει εμπειρία από τέτοια διοργάνωση. Συμφωνώ ότι δεν έχουμε την καλή εικόνα του πρώτου γύρου. Αν μπορούσαμε να βρούμε αυτό που δεν μας δίνει την ενέργεια θα το είχαμε λύσει. Προσπαθούμε, ψάχνουμε σε πολλούς τομείς. Αδιάψευστος μάρτυς όμως είναι η εικόνα.
Αύριο έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι και πρέπει να πολεμήσουμε, να φέρουμε πίσω την εικόνα των πέντε πρώτων παιχνιδιών. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν τελείωσε για εμάς. Τελειώνει αύριο με το τελευταίο σφύριγμα. Εγώ από τη θέση μου θα δώσω τη μάχη για να φέρουμε πίσω αυτή την εικόνα. Αν δεν την δώσουν τα παιδιά σημαίνει ότι δεν την έδωσα κι εγώ».

Ντμίτρι Παβλένκο (παίκτης Ρωσίας): «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ καλά και αυτό αποτυπώνεται στο σκορ. Η ελληνική ομάδα υποθέτω ότι ήταν πιο κουρασμένη. Αυτός ήταν και ο λόγος που μεγάλωσε η διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο και νικήσαμε με δέκα γκολ».
Νίκος Τάτσης (παίκτης Ελλάδας): «Είδαμε Ρωσία, είχαμε εντοπίσει τα αδύνατα σημεία της, προσπαθήσαμε να τα εκμεταλλευτούμε αλλά δεν μπορέσαμε. Κάναμε αβίαστα λάθη, ‘πουλήσαμε’ την μπάλα και δεχτήκαμε άμεσα γκολ. Στην άμυνα δεν είχαμε πολλά φάουλ και δεν τελειώσαμε τις φάσεις που θέλαμε. Δεν παλέψαμε όσο έπρεπε το παιχνίδι. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι αύριο και πρέπει οπωσδήποτε να το πολεμήσουμε».

Παντελής Αρβανιτίδης (παίκτης Ελλάδας): «Δεν είναι δικαιολογία η κούραση. Στο πρώτο ημίχρονο αλλά και σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κάναμε αβίαστα λάθη που μας στοίχισαν».

Πέτρος Κανδύλας (παίκτης Ελλάδας): «Παίζαμε με μία ομάδα από την οποία δεν είχαμε να ζηλέψουμε τίποτα. Δεν θα μιλήσω για κατάρρευση. Δεν καταρρεύσαμε σήμερα. Θα ήθελα να τονίσω επίσης ότι καλός παίκτης δεν είναι μόνο αυτός που βάζει γκολ».

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου εκπρόσωποι της ρωσικής ομοσπονδίας χειροσφαίρισης εξέφρασαν την επιθυμία τους για μία καλύτερη και δυνατότερη συνεργασία της ΟΧΕ με τη ρωσική ομοσπονδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου