Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Τσαβδαρίδης: «Δεν κάναμε αυτά που είπαμε...»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών, παρά την ήττα από την Αλγερία, στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Νέων, που γίνεται στην Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε ο Κώστας Τσαβδαρίδης.


Ωστόσο, ο Ελληνας τεχνικός εξηγώντας τα αίτια της ήττας στάθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες του δεν έκαναν όσα ακριβώς τους ζήτησε.
«Συγχαρητήρια στην Αλγερία που άντεξε στην πίεση αυτού του πολύ όμορφου κόσμου. Θα μπορούσα να έχω παράπονα από τα παιδιά αλλά σε ένα πρώτο παιχνίδι σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και βλέποντας τη θέληση που είχαν θα ήταν αμαρτία να πω κάτι τέτοιο», είπε αρχικά ο Τσαβδαρίδης. Και συμπλήρωσε: «Πολέμησαν όμως στις κρίσιμες στιγμές, όταν πήραμε διαφορά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στον επιθετικό τομέα με αποτέλεσμα να τους δώσουμε ευκαιρία να βάλουν ξεκούραστα γκολ σε αιφνιδιασμό».
Ακόμη σχολίασε: «Αυτά τους έδινε αυτοπεποίθηση, ενώ εμείς ψαχνόμασταν. Είχαμε μιλήσει για την άμυνα 3-3 αλλά δεν βγάλαμε στο γήπεδο αυτά που είπαμε. Πολλές φορές σχεδιάζεις κάτι και ο αντίπαλος το διαβάζει και το αντιμετωπίζει. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Τα έδωσαν όλα στο γήπεδο. Αύριο θα είναι ακόμα καλύτεροι και θα πολεμήσουν για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Όποια ομάδα κατάφερνε να επιβάλλει το παιχνίδι στην άμυνα ήταν αυτή που θα κέρδιζε. Αν αφαιρέσουμε 7-8 γκολ από τα δικά μας `δωράκια' το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό».
Από την μεριά του ο προπονητής της Αλγερίας, Φαρούκ Ντεχιλί σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πολύ ωραία γιορτή του χάντμπολ. Είμαι γεμάτος συναισθήματα γιατί η ομάδα μου το πρώτο παιχνίδι το έδινε με την Ελλάδα. Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο. Η ελληνική ομάδα είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Κάναμε κάποια λάθη κυρίως τεχνικοτακτικά. Ίσως οι παίκτες μου να ήταν στρεσαρισμένοι. Θέλουμε να δουλέψουμε για να διορθώσουμε τα λάθη στη συνέχεια του τουρνουά. Οι παίκτες μου έκαναν το απαραίτητο, κερδίσαμε και θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη στη διοργάνωση».
Ο Νίκος Λοΐζος δήλωσε εκ μέρους των παικτών: «Συγχαρητήρια στην Αλγερία. Έπαιξε πολύ καλύτερα, πιο συγκεντρωμένα και πιο ψύχραιμα. Στο τελευταίο 15λεπτο κρίνονται τα παιχνίδια στο χάντμπολ. Εμείς κάναμε πολλά αβίαστα λάθη. Μπορούμε όμως να τα διορθώσουμε και να πάμε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια. Ευχαριστούμε τον κόσμο, που ήρθε και μας υποστήριξε, δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας».
Ο Αμπντελκαντέρ Ραχίμ (παίκτης Αλγερίας), πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική ομάδα και το κοινό. Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε σε αυτό το πρώτο παιχνίδι. Θέλαμε να μπούμε με νίκη. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα. Πολέμησε και είναι μία σκληρή ομάδα. Στόχος μας είναι να περάσουμε στο δεύτερο γύρο, ματς με ματς να προοδεύουμε για να φτάσουμε και κάπου πιο ψηλά. Η ελληνική ομάδα έχει όλα τα φόντα για να πάει ψηλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου