Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Τσαβδαρίδης: «Μπορούμε τη δεύτερη θέση»

Ο τεχνικός της Εθνικής χάντμπολ Νέων, Κώστας Τσαβδαρίδης, φιλοξενήθηκε στον Sentra 103,3 και αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας της ομάδας μας ενόψει της πρεμιέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος χάντμπολ που γίνεται στην Θεσσαλονίκη.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός εξέφρασε την πίστη του ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να κατακτήσει ακόμη και την 2η θέση του ομίλου του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τσαβδαρίδη στον Sentra 103.3:
Για την προετοιμασία της Εθνικής εν όψει της πρεμιέρας του Παγκοσμίου: «Η αλήθεια είναι πως μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, στα φιλικά στο Κατάρ η εικόνα μας δεν ήταν καλή. Αναβλήθηκαν κάποια φιλικά που θέλαμε και ξαφνικά παίξαμε με δευτεραθλήτρια και τριταθλήτρια Ευρώπης που ήταν πιο έτοιμες από μας και φάγαμε τα μούτρα μας. Αυτό επέδρασε αρνητικά στην ψυχολογία μας, όμως η εικόνα άλλαξε στα φιλικά της Αιγύπτου όπου με τις νίκες βελτιωθήκαμε και περάσαμε σε άλλο επίπεδο.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, δουλεύουμε μεθοδικά και σε πολλές λεπτομέρειες. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι δεν κουράσαμε ψυχολογικά τα παιδιά. Είμαστε 5,5 χρόνια μαζί, γνωρίζονται τα παιδιά μεταξύ τους, έχουν σχηματίσει μια “αγέλη”. Αν αυτή η “αγέλη” καταφέρει και βγάλει την συμπεριφορά της “αγέλης” μέσα στο γήπεδο να είστε σίγουροι ότι θα δούμε κάτι πολύ όμορφο.
Το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για πανέξυπνα παιδιά, αν αυτό μπορέσουμε να το συνδυάσουμε με αυτοπεποίθηση και αυθορμητισμό θα είμαι αισιόδοξος».
Τι μπορεί να καταφέρει αρχικά η Εθνική στον όμιλο: «Μπορούμε από δεύτεροι μέχρι τέταρτοι αν θεωρήσουμε ότι η Δανία είναι το φαβορί. Ο χρόνος αν συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα θα λειτουργεί υπέρ μας και πιστεύω ότι στην επόμενη φάση θα είμαστε πιο έτοιμοι. Από εκεί και πέρα είναι ένας αγώνας, άλλωστε σε αυτή την ηλικία παίζουμε με Νέους δεν παίζουμε με Άνδρες, υπάρχουν οι διαφορές αλλά δεν είναι τεράστιες. Θα ρισκάρουμε και δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.
Θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, θα παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε πολλά στοιχεία να καλύψουμε οποιαδήποτε αδυναμία.
Τα προβλήματα που αντιμετώπισε: «Η απώλεια του Εριφόπουλου ήταν σημαντική στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, διότι την τρίτη μέρα ένα παιδί περπατάει χτυπάει, αυτό είναι ένα σοκ για την ομάδα. Δουλέψαμε πάρα πολύ για να αποβάλλουμε από τα παιδιά τον φόβο του τραυματισμού.
Από εκεί και πέρα αυτό που σε εισαγωγικά με στενοχώρησε ήταν ότι η κρίση μας άγγιξε και μας, με αποτέλεσμα στελέχη της ομάδας να σταματήσουν για να πάνε να δουλέψουν επειδή είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα οι οικογένειες τους και δεν μπορούσαμε να βρούμε λύση σε αυτό το θέμα. Ευτυχώς τα υπόλοιπα μέλη είναι φίλοι μεταξύ τους και κατάφεραν να καλύψουν τα κενά.
Για το οργανωτικό κομμάτι της διοργάνωσης: «Αυτό που κάνουν οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής είναι πρωτόγνωρο, τα παιδιά και εμείς είμαστε “σκλαβωμένοι” από την συμπεριφορά όλων, μας έχουν κάνει να αισθανθούμε ότι αυτό είναι το σπίτι μας και μας είχε λείψει αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου