Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Νορβηγία: «Θα τιμήσουμε τη σημαία μας» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ

Η πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων είχε επιτευχθεί για την εθνική Νορβηγίας πολύ πριν ξεκινήσει το ματς με τη Χιλή στις 4.30 το απόγευμα της Παρασκευής.


Ομως ως γνήσιοι Βίκινγκ ακόμα κι απέναντι στους αδύναμους Λατινοαμερικάνους δεν μπήκαν μόνο για να διασκεδάσουν αλλά και για να κάνουν και το καθήκον τους. Περίπου δύο ώρες αργότερα την ίδια ημέρα με την αποστολή να έχει έρθει εις πέρας παίκτες και τεχνικό επιτελείο μπήκαν στα αποδυτήρια του κλειστού στη Μίκρα πανηγυρίζοντας, χωρίς να έχουν μάθει απολύτως τίποτα για την τραγωδία που είχε χτυπήσει τη χώρα τους. Η διπλή δολοφονική επίθεση στο Οσλο και στο νησί Ουτόγια τους χτύπησε την πόρτα προσγειώνοντάς τους απότομα μόλις τέθηκαν σε λειτουργία τα κινητά.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Νορβηγίας, ο Ντάνιελ Μπίρκελαντ, δέχτηκε να μιλήσει στο «Goal» για την εναλλαγή συναισθημάτων εκείνες τις στιγμές στα αποδυτήρια αλλά και για την κατάσταση στην ομάδα ένα 24ωρο πριν από την αναμέτρηση για τη φάση των «16» με τη Δανία.

«Ημασταν περήφανοι που κερδίσαμε και προκριθήκαμε και πανηγυρίζαμε. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται τα πρώτα μηνύματα από συγγενείς και φίλους, όλοι παγώσαμε. Καταλάβαμε πως κάτι κακό είχε συμβεί. Καταλαβαίνετε πως όλα τα υπόλοιπα μπήκαν στην άκρη» τονίζει ο Νορβηγός προπονητής και ευτυχώς -τουλάχιστον με βάση τις πληροφορίες που έρχονται από την πατρίδα του- ανάμεσα στους νεκρούς (που μέχρι χθες το βράδυ ανέρχονταν στους 92) και τους εκατοντάδες τραυματίες του μακελειού δεν υπήρχαν συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων της αποστολής.

Η ψυχολογία των παικτών της Νορβηγίας δεν είναι στο καλύτερό της σημείο και ο Μπίρκελαντ αναλύει πως η ομάδα παραμένει συγκεντρωμένη: «Είναι μια ειδική κατάσταση. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και ταραγμένοι. Δεν είναι κάτι που μπορείς να το αντιμετωπίσεις, αλλά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καλό είναι να μην είσαι μόνος. Είναι καλό που είμαστε όλοι μαζί. Τα παιδιά νοιάζονται το ένα για το άλλο, προσέχουμε ο ένας τον άλλον και μιλάμε πολύ» σχολίασε ο Νορβηγός τεχνικός και αναφέρθηκε και στο αποψινό ματς με τη Δανία:

«Θα κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δουλειά μας. Σαφώς σε τέτοιες ώρες το χάντμπολ δεν είναι τόσο σημαντικό, αλλά από την άλλη η κατάσταση και η τραγωδία μας κάνει πιο δυνατούς. Είμαστε υπερήφανοι που προερχόμαστε από αυτήν τη χώρα και θα παίξουμε για τη σημαία και για να τιμήσουμε την πατρίδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου