Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Η Δανία άφησε έξω τους Σουηδούς

 

Σ'ένα παιχνίδι για γερά νεύρα οι Δανοί επικράτησαν των Σουηδών στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα με γκολ του Σάαντ (28-27) και πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκρισή στους «4» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος χάντμπολ νέων. Δανοί και Σουηδοί προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου στους φιλάθλους τους που κατέκλεισαν το κλειστό γήπεδο της ΧΑΝΘ, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα. Χέρι – χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο πότε οι Σουηδοί, πότε οι Δανοί έπαιρναν το προβάδισμα στο σκορ, αλλά δεν μπορούσαν να το διατηρήσουν. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο ισόπαλοι με 17-17.
Η ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Σουηδοί πήραν το προβάδισμα με 3 γκολ διαφορά στο 39' (19-21), ωστόσο οι Δανοί αντεπιτέθηκαν και όχι μόνο ισοφάρισαν (21-21 στο 42΄), πέρασαν μπροστά με 23-21 στο 45'. Στη συνέχεια οι Σουηδοί αντέδρασαν και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο 52' με 25-26. Θρίλερ στα τελευταία λεπτά, όπου οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 27-27 και ο Σάαντ με το μοναδικό γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι, έδωσε τη νίκη – πρόκριση στους Δανούς στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

 

Οι Δανοί είχαν σε πολύ καλή ημέρα των τερματοφύλακά τους, Γιόνας Χάνσεν, ο οποίος ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο σταμάτησε αρκετές φορές τα σουτ των Σουηδών, ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους της ομάδας τους, που φώναζαν ρυθμικά το όνομά του.
Τα δεκάλεπτα: 5-5, 11-11, 17-17, 20-21, 24-24, 28-27
ΔΑΝΙΑ (Τόρμπεν Πέτερσεν): Άαγκαρντ, Βίσμαχ 6, Ντάμγκααρντ 5, Νίλσεν, Τρόελσεν, Όλσεν 5, Ζακάριασεν, Μπράμινγκ 3, Σάαντ 1, Λίνγκααρντ, Πόρουπ, Χάνσεν, Μέλερ, Γιάκομπσεν 3, Λάρσεν 4, Μπίρκεφελντ 1, Μάντσεν.
ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιαν Κάρλσον): Γιοχάνεσον, Λάρσον, Λον 1, Σέντερχολμ 4, Βαρσάμης, Ζάκρισον 3, Άντολφσον, Ισάντερ, Σβάνελ, Άρνεσον 5, Χάνις 2, Ντάρι, Νίλσον 6, Όλσον 5, Τουνέλ 1, Γιόχανσον.
Διαιτητές: Αλ-Μαρχζουγκί - Αλ-Νουαϊμί (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
Παρατηρητές: Πολαντένκο (Ρωσία) - Παβίσεβιτς (Μαυροβούνιο)
Δίλεπτα 1-6
Πέναλτι: 2/3-2/5

Τόρμπεν Πέτερσεν (Προπονητής Δανίας): «Είμαι χαρούμενος με τους παίκτες μου, που πάλεψαν το παιχνίδι και στα 60'. Έγινε ένα κλειστό παιχνίδι και ήμασταν τυχεροί που κερδίσαμε. Θα μπορούσε να κερδίσει και η Σουηδία».
Γιαν Κάρλσον (Προπονητής Σουηδίας): «Έγινε ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Αυτό που έκρινε τελικά το παιχνίδι ήταν όταν εμείς είχαμε δύο παίκτες με δίλεπτο εκτός αγώνα».
Θωμάς Βαρσάμης (Παίκτης Σουηδίας): «Είχαμε πολλές ευκαιρίες να κερδίσουμε το ματς, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε. Κάναμε λίγα λάθη μέσα στο παιχνίδι, όπου χάσαμε 3 εύκολα τέρματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου