Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Αυτός ήταν Φίλιππος

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
Ένας παθιασμένος και αποφασισμένος για την νίκη Φίλιππος Βέροιας «δραπέτευσε» με σπουδαίο «διπλό» από την Νίκαια επικρατώντας του Άρη με 26-25, χάρις σε τρομερό γκολ του Δημήτρη Μπαντή από φάουλ σε νεκρό χρόνο! Οι Βεροιώτες άξιζαν την νίκη, έχοντας τον έλεγχο του ματς στην μεγαλύτερη του διάρκεια, αλλά και την πρωτοπορία. Η ομάδα του Κύρου Σαράφη προηγήθηκε 11-15 στο 27', ενώ στο ημίχρονο βρέθηκε μπροστά 13-17 με καταπληκτικό τέρμα του Τσιρογιάννη από λόμπα σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου! Στις αρχές του δευτέρου 
μέρους ο Φίλιππος έφτασε την διαφορά στην μέγιστη τιμή της στα πέντε γκολ (13-18 στο 33' και 14-19 στο 39΄). Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Άρης αντέδρασε και μείωσε σε 22-23 στο 51' με 3-0 σερί (από 18-22 στο 48'). Μπαντής και Παπαδόπουλος έδωσαν στο 54' ξανά αέρα τριών γκολ (22-25) στον Φίλιππο, αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Χατσίκας, Καραστέργιος και Ρηγάκης σκόραραν για τον Άρη, που έφερε το ματς στα ίσια στο 58:49 και μάλιστα είχαν και την ευκαιρία να προηγηθούν, αλλά ο εξαιρετικός Δέλιος απόκρουσε. Ο Φίλιππος είχε την τελευταία επίθεση του ματς και κέρδισε φάουλ με τον αρχηγό της ομάδας να δίνει την λύτρωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άρης αγωνίστηκε χωρίς τον κορυφαίο του παίκτη στον αγώνα με τον Πανελλήνιο, τον τερματοφύλακα Χρόνη, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης στο τελευταίο σουτ που απόκρουσε την Τετάρτη κόντρα στους «Ολυμπιονίκες» και προστέθηκε στην ήδη σημαντική απουσία του βασικού τερματοφύλακα Χρηματόπουλου.
«Ανακούφιση»
Ο τεχνικός του Φιλίππου Κύρος Σαράφης είπε: «Ήταν ένα ματς πολύ δύσκολο με πολλά λάθη. Οι παίκτες προσπάθησαν πάρα πολύ. Στο τέλος είχαμε ψυχική δύναμη και τα καταφέραμε. Αν κέρδισε ο Άρης θα σωνόταν, η νίκη μας είναι μία μεγάλη ανακούφιση και βρήκαμε φως στο τούνελ».
Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη Τάκης Μελετάκος επεσήμανε: «Δεν είχαμε ποιότητα στο παιχνίδι μας. Το ματς κρίθηκε στα πολλά χαμένα σουτ από τα έξι μέτρα. Οι τραυματισμοί πλέον για την ομάδα μας είναι πάρα πολλοί και ήταν δύσκολο μέσα σε τρεις ημέρες να δώσουμε δύο ματς... φωτιά. Πλέον μετά από αυτή την ήττα είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά είμαστε μαχητές και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».
ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 25-26
Τα δεκάλεπτα: 4-3, 9-11, 13-17 (ημχ.), 15-19, 20-23, 25-26
ΑΡΗΣ (Τάκης Μελετάκος): Ρηγάκης 8, Κουρής, Γαλανάκης, Μελετάκος 1, Μπαρμαράκης, Γιουρούκης, Μαλανδρένιας, Καραστέργιος 1, Χατσίκας 3, Μπουλούμπασης 1, Μανουσέλης, Μουρελάτος, Λεωνίδας 7, Κλημανόγλου 2, Μπελεχρής, Γραμματικόπουλος 2.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Κύρος Σαράφης): Τσιρογιάννης 4, Αρβανιτίδης, Μιχαηλίδης, Δομπρής 4, Παντελίδης 4, Μπαντής 5, Μάντζος, Ζλατάνος, Δραγκόλας, Ζευγαρόπουλος 1, Κωστακίδης Θ. 4, Ντόβας 1, Δινάλης 1, Κορωνάς, Δέλλιος, Στ. Παπαδόπουλος 3
Διαιτητές: Τσάκωνας-Μερτινιάν Δίλεπτα: 6-5, Πέναλτι: 2/5-1/1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου