Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Πηγή: http://www.handball.org.gr
Με το αργυρό μετάλλιο στα στήθια τους και το κύπελλο της 2ης θέσης στο 10ο Μεσογειακό πρωτάθλημα Παίδων, επέστρεψε στην πατρίδα η Εθνική μας ομάδα, το «αύριο» του ελληνικού χάντμπολ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Νίκος Γραμματικός, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΧ Γιώργος Ζαραβίνας, το μέλος του Δ.Σ. των αθλητών Σπύρος Μπαλωμένος, καθώς και πολλοί φίλοι και συγγενείς των μελών της αποστολής.
«Όαση για το άθλημα μας»
Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Νίκος Γραμματικός, αφού πρώτα μίλησε ιδιαιτέρως με τους αθλητές τονίζοντας τους ότι τώρα πρέπει να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και αφοσίωση σε αυτό που κάνουν, στη συνέχεια σχολίασε για την επιτυχία τους:
«Η Τυνησία μας πηγαίνει σαν χώρα όσον αφορά το χάντμπολ. Εγώ, ο Πρόεδρος και όλο το Δ.Σ. θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια για τα παιδιά και στους προπονητές για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν. Είναι μια σημαντική διάκριση, ειδικά στη σημερινή εποχή είναι μια μεγάλη ανάσα, μία όαση για το άθλημα μας. Από την άλλη θα πρέπει και εμείς σαν Ομοσπονδία να μπούμε σε μία διαδικασία να στοχοποιήσουμε κάποιες Εθνικές ομάδες και δράσεις. Δεν είμαστε στη θέση που ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια, ούτε εμείς ούτε καμία ομοσπονδία. Τα οικονομικά προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού είναι πολλά και δεν υπάρχει η πολυτέλεια σε αυτόν τον τομέα, άρα πρέπει να κάνουμε προσεγμένες επιλογές».
«Να πάρουν θάρρος για το μέλλον»
Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΧ και διεθνής αθλητής Γιώργος Ζαραβίνας τόνισε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Θα πρέπει να το δουν ως ένα τουρνουά με ανταγωνιστικές ομάδες όπου μέτρησαν τις δυνάμεις τους και έδειξαν ότι μπορούν. Εύχομαι για αυτά τα παιδιά να πάρουν θάρρος, κουράγιο και ψυχολογία και να είναι το έναυσμα να δουλέψουν ακόμα περισσότερο».
Ο διεθνής αθλητής Σπύρος Μπαλωμένος επεσήμανε: «Συγχαρητήρια στους αθλητές, ήταν μία πολύ καλή αρχή για αυτούς και ελπίζω να τους δώσει προσήλωση στον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να φέρουν επιτυχίες αργότερα σε μεγαλύτερο επίπεδο».
Οι τρεις Ολυμπιονίκες της Αθήνας (Νίκος Γραμματικός, Γιώργος Ζαραβίνας, Σπύρος Μπαλωμένος) και αυτοί που μαζί με την Εθνική Ανδρών κατέκτησαν την 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2005, που ήταν και οι τελευταίες μεγάλες επιτυχίες Εθνικού συγκροτήματος, πριν το ασημένιο μετάλλιο της Εθνικής Παίδων, έδωσαν χρήσιμες συμβουλές στους μικρούς αθλητές, αναφορικά με το μέλλον τους. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΧ τους προέτρεψαν να μην αφήσουν τα μαθήματα τους, τις σπουδές τους και τα όνειρα τους. Τονίζοντας τους ότι υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα αθλητών που συνδύασαν άριστα τον αθλητισμό με την δουλειά τους και έγιναν γιατροί, δικηγόροι και πολλά άλλα επαγγέλματα, αναπτύσσοντας παράλληλα και το πνευματικό τους επίπεδο.

«Το κράτος να μην αφήσει τις Ομοσπονδίες στη μοίρα τους»
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Ιατρούδης από την πλευρά του είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΟΧΕ που έχει στηρίξει τα τελευταία 2,5 χρόνια τον σχεδιασμό της ανάπτυξης. Έχουμε δώσει έμφαση και τα αποτελέσματα φάνηκαν ήδη έντονα στους αγώνες της Μεσογειάδας, που μας δίνουν το κίνητρο να συνεχίσουμε με μεγάλη σοβαρότητα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους σωματειακούς προπονητές και τους γονείς. Κάνω έκκληση στο ελληνικό κράτος σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που μιλάμε εύκολα για την ανάπτυξη σε αυτές τις Ομοσπονδίες που έχουν σχεδιασμό, μαζικότητα και έχουν αποτελέσματα να τις στηρίζουν οικονομικά και να μην τις αφήσουν στην μοίρα τους, γιατί είμαστε πρεσβευτές και του πολιτισμού και της παιδείας και κρατάμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Μετά το 2005 είναι η πρώτη αναλαμπή σε Εθνικό επίπεδο στο ελληνικό χάντμπολ. Θέλει τώρα δουλειά από όλους να τελειοποιήσουμε το πρόγραμμα ανάπτυξη. Σαν υπεύθυνος ανάπτυξης πέραν από Ομοσπονδιακός Παίδων είμαι ευτυχισμένος που έχω άξιους συνεργάτες και συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα και μαζί με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό τον Ανδρών Γιώργο Κρανάκη έχουμε όραμα και στόχους».

«Με σκληρή δουλειά θα έρθει και η πρωτιά»
Συγκινημένοι, χαρούμενοι, αλλά παράλληλα προσγειωμένοι οι διεθνείς μας μίλησαν για αυτή την διάκριση.
Ο αρχηγός της ομάδας και MVP του τουρνουά Σάββας Σάββας, υπογράμμισε: «Το πιστεύαμε πολύ, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αποδείξαμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να έρθουν ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις. Σίγουρα χαίρομαι πολύ για αυτό που πετύχαμε αυτή την διάκριση. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Ευχαριστώ τους προπονητές μου στην Εθνική και στην Δράμα και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να πάρω και αυτό το ατομικό βραβείο, το οποίο τους το αφιερώνω. Αυτή η ομάδα θα προσπαθήσει να είναι το αύριο του ελληνικού χάντμπολ. Υπάρχει πικρία που χάσαμε στον τελικό, αλλά προσπαθήσαμε πολύ. Αυτά έχει ο αθλητισμός, μέσα από την σκληρή δουλειά θα έρθει και η πρωτιά». Αναφορικά με το δικό του μέλλον είπε: «Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Αυτές οι διακρίσεις που δείχνουν ότι πρέπει να δω πιο σοβαρά το άθλημα και θα ήθελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά».

«Χαμηλά το κεφάλι και σκληρή δουλειά»
Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Δημήτρης Μπραουδάκης είπε: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία πρώτα για εμάς και μετά για το ελληνικό χάντμπολ. Το γεγονός ότι πήγαμε και ανταγωνιστήκαμε στα ίσια ομάδες από το εξωτερικό με παράδοση στο άθλημα μας έκανε πολύ καλό. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, ήταν η πρώτη φορά που βγήκαμε εκτός Ελλάδας και ανταπεξήλθαμε πολύ καλά».
Ο δεξιός ίντερ Κώστας Τσαμεσίδης τόνισε: «Κάναμε όλοι μας μία μεγάλη προσπάθεια. Είναι σημαντική επιτυχία και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στο μέλλον και άλλες. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και αν δουλέψουμε για την συνέχεια».
Ο Βαγγέλης Ντουλματζής από την πλευρά του τόνισε: «Μπορούσαμε και το χρυσό. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμα σκληρότερο και να έχουμε χαμηλά το κεφάλι. Σε αυτές τις ηλικίες οι διαφορές είναι μικρές, αλλά οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Θα ακολουθήσουμε τις χρήσιμες συμβουλές που μας έδωσαν οι Ολυμπιονίκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου