Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙΜΗΣΑΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΡΓΕΛΙΔΗ

Πηγή: http://www.handball.org.gr/
 
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος των 36 χρόνων από τους αγώνες χάντμπολ στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν στις 13/2/1977 στο προαύλιο του Γυμνασίου Αμυνταίου.
Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Αμύντα Αμυνταίου και ο Σύλλογος διοργάνωσαν την Κυριακή το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο του Αμύντα τουρνουά παλαιμάχων στη μνήμη του Γρηγόρη Καναργελίδη που έφυγε από την ζωή το 1995 στην διάρκεια του αγώνα με τον αγώνα με Ζαφειράκη Νάουσας.
Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου, ο οποίος τόνισε: «Θέλουμε νέες ιδέες σε αυτή τη δύσκολη εποχή και να ξαναχτίσουμε από την αρχή το οικοδόμημα. Υπάρχει ένα πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τους Βετεράνους το οποίο και θα αξιοποιήσουμε. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας και ελπίζω να γίνει θεσμός αυτό το τουρνουά».
Επίσης από πλευράς Ομοσπονδίας παρευρέθησαν τα μέλη του Δ.Σ. Σάκης Μανδάς, Γιάννης Στρατάκης και Λευτέρης Σαρηγιαννίδης, ο οποίος αγωνίστηκε κιόλας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Σωκράτης Βακάλης.
Στην τελετή έναρξης μίλησαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, ο Πρόεδρος του Αμύντα Περικλής Χατζής, ο Πρόεδρος Παλαιμάχων του Αμύντα Νίκος Γιώσκος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κιοσές. Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου Τρύφωνας Γρομπανόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης και ο Πρόεδρος της ΕΣΧΔΥΜ Παναγιώτης Βλαχόπουλος.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Παλαιμάχων του Αμύντα Νίκος Γιώσκος τόνισε: «Με συγκίνηση είδαμε τους παλιούς μας συμπαίκτες. Ευχαριστούμε τους Παλαιμάχους Βέροιας και Θεσσαλονίκης για την παρουσία τους. Ήταν μία όμορφη γιορτή».
Τιμή στους Πρωτοπόρους
Κεντρικά πρόσωπα της γιορτής δεν ήταν άλλα από τους πρωτεργάτες του αθλήματος, οποίοι και τιμήθηκαν όπως οι Χρήστος Κοτζαμανίδης (την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου), Θανάσης Ζάκας (παρέλαβε ο Κοκτσίδης από τον Δήμαρχο Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδη), Πέτρος Πένσος (από μέλος Δ.Σ ΟΧΕ Σάκη Μανδά),
Κώστας Γιοβανόπουλο (από Νίκο Γιώσκο) και Νίκος Σωτηρίου (από τον Πρόεδρο της ΕΣΧΔΥΜ Παναγιώτη Βλαχόπουλο).
Ο βουλευτής Βέροιας Κώστας Γιοβανόπουλος τόνισε: «Αφιερώνω την βράβευση μου στην οικογένεια του Γρηγόρη Καναργελίδη, διότι στο παιχνίδι αυτό είχα λάβει μέρος ως παίκτης του Ζαφειράκη και έζησα αυτή την δραματική στιγμή».
Επίσης τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν οι διατελέσαντες Πρόεδροι του Αμύντα, οι Στέφανος Κολίτσης (από Γιάννη Κιοσέ, περιφερειακός Σύμβουλος), Στέφανος Γιαγκούλης (από Θωμά Τζίγα), Γιάννης Κωνσταντίνου (από τον Πρόεδρο της ΔΕΤΕΠΑ Νίκο Παπαχρήστο), Αναστάσιος Λοβάτσης (από τον αντιδήμαρχο Αμυνταίου Σπύρο Τσαχιρίδη), Πρόδρομο Γεωργιάδη (από τον Χαράλαμπο Μαναβή) και ο αείμνηστος Τρύφων Χατζής (την πλακέτα παρέλαβε ο γιος του Θωμάς από τον γ.γ. του Αμύντα Χρήστο Θωμαϊδη).
Ακόμα ο Γιάννης Γκιλιόπουλος τίμησε τον πρόεδρο του Αμύντα Πρόδρομο Γεωργιάδη, ο Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος αντιπρόεδρος του Αμύντα έκανε την απονομή στους παλαιμάχους του Αμύντα για την συμμετοχή τους στο τουρνουά, ο Χαράλαμπος Μαναβής τους παλαιμάχους του Φιλίππου Βέροιας, ενώ ο Πρόεδρος των παλαιμάχων Φιλίππου Βέροιας Ρωμύλος Αλεξανδρίδης τίμησε τον Σύνδεσμο των Παλαιμάχων του Αμύντα.
Ήταν όλοι εκεί
Στο τουρνουά μετείχαν οι Βετεράνοι αθλητές του Αμύντα Αμυνταίου, του Φιλίππου Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.
Την ομάδα του Αμύντα (προπονητής Νίκος Γιώσκος) αποτέλεσαν οι:
Ζέγας, Τριανταφυλλίδης, Παπακωνσταντίνου, Λαζαρίδης Λ., Χατζής, Καζαντζίδης, Παπαχρήστου Χ., Παπαχρήστου Ν., Τρύψανος, Κοσμίδης, Λαζαρίδης Κ., Γρομπανόπουλος Τ., Τουρουτόγλου, Κοκτσίδης, Μουταφίδης, Τραιανός, Γιώσκος, Χρυσοβαλάντης.
Το παρών από πλευράς των Βετεράνων Φιλίππου Βέροιας έδωσαν οι: Τσολοζίδης, Τριγκώνης, Τσαμήτρος, Κώστας Γιοβανόπουλος, Ξυλογιάννης, Αλεξανδρίδης Ρ., Γκιλιόπουλος Γ., Μάντζος, Σαράφης, Χαραλαμπίδης, Χατζόγλου, Κούγιας, Πρωτογέρης Η., Γκιλιόπουλος Σ., Θυμιόπουλος, Λιακόπουλος, Τσαλουχίδης, Τοκατλίδης, Δομπρής, Μίχος. Προπονητής ήταν ο σπουδαίος Πέτρος Πένσος, δημιουργός του Φιλίππου Βέροιας και αρχηγός αποστολής ο πρώτος έφορος της ομάδας Διογένης Ρούσσος.
Η σύνθεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν η: Μαναβής Μ., Μπλέσιος, Σαρηγιαννίδης, Τσόγιας, Παπαδόπουλος, Πεκιαρίδης, Μυλόπουλος, Ανδρεαδάκης, Μανίδης
Τα αποτελέσματα: Αμύντας- Θεσσαλονίκη 7-12, Αμύντας- Φίλιππος Βέροιας 10-14, Φιλιππος Βέροιας- Θεσσαλονίκη 11-11,
Όλες οι αποστολές κατέθεσαν από μία ανθοδέσμη στο κάδρο όπου υπάρχει η φανέλα του αείμνηστου Γρηγόρη Καναγερλίδη, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.
Τέλος ακολούθησε δεξίωση στη λέσχη Αξιωματικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου