Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τελικός με 60 προσκληθέντες & παιδιά

Πηγή: http://www.sport24.gr
Με κύριο μέλημα την ασφάλεια των θεατών και των ομάδων η ΟΧΕ αποφάσισε τη διάθεση μόλις εξήντα προσκλήσεων στους φιναλίστ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
 
Επιμέλεια: Γιώτα Κουνάλη
Μια γιορτή του χάντμπολ είναι το όνειρο της ομοσπονδίας (ΟΧΕ) για τον τελικό του Κυπέλλου της Κυριακής (3/3, 14.00) ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα. Ακριβώς δηλαδή όπως και την τελευταία φορά που το "νησί των Φαιάκων" φιλοξένησε το φάιναλ φορ του θεσμού.
Έτσι η ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα διαθέσει προσκλήσεις στις ακαδημίες χάντμπολ των τοπικών σωματείων, ενώ η καθεμιά από τις φιναλίστ θα λάβει από τριάντα ονομαστικές προσκλήσεις.Η ΟΧΕ φέρει προ των ευθυνών τους, τους δύο φιναλίστ.
Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και το 2012 στον τελικό της Πάτρας με την ΟΧΕ και την τοπική αστυνομία να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες και κατόρθωσαν να συναντηθούν οι οπαδοί των δύο "Δικεφάλων" μόνο μέσα στο γυμναστήριο "Δημήτριος Τόφαλος" και όχι στους δρόμους γύρω από το γήπεδο ή μέσα στην πόλη πριν ή μετά το τέλος του τελικού.
Και μέσα στο γήπεδο τα μέτρα ήταν δρακόντεια και οι οπαδοί των δύο ομάδων απλά απόλαυσαν τον τελικό (φωτό από τον τελικό), δίχως να έχουν περιθώριο για να προβούν σε... εχθροπραξίες.
Είχε προηγηθεί η "ισοπέδωση" της Λαμίας από οπαδούς των δύο ομάδων πριν από τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ του κυπέλλου τον Μάιο του 2010 στη χειρότερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ.
Στη ανακοίνωση της ΟΧΕ αναφέρεται:
"Αρχική βούληση της Ομοσπονδίας, ήταν ο τελικός να διεξαχθεί σε γήπεδο που να μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια μεγάλο αριθμό φιλάθλων, καθόσον πεποίθηση της ΟΧΕ ήταν και είναι ότι τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να είναι γιορτή για το άθλημα. Η ΟΧΕ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια με συνεχόμενες συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Δήμους, Περιφέρειες και Αστυνομικές διευθύνσεις περιοχών, ώστε να πραγματοποιηθεί ένας ασφαλής τελικός. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατόν. Προτάσσοντας λοιπόν πάνω από όλους και απ’ όλα την ασφάλεια για τους αγωνιζόμενους, τους φιλάθλους και την προστασία του αθλήματος μας, αποφάσισε την διεξαγωγή του αγώνα στην Κέρκυρα. Σε ένα χαντμπολικό, οικείο νησί με παράδοση στο άθλημα μας. Σε έναν τόπο που υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το χάντμπολ και έχει αναλάβει με απόλυτη επιτυχία δύο φάιναλ- φορ Κυπέλλου Ανδρών το 2002 και το 2006. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε σε ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον να διοργανώσουμε έναν όμορφο τελικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου