Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Πηγή: http://www.handball.org.gr/

Το κυρίως «πιάτο» της 15ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών διεξάγεται αύριο με την αναμέτρηση της Νίκαιας ανάμεσα σε Άρη και ΧΑΝΘ να ξεχωρίζει. Οι γηπεδούχοι δίνουν «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα μετά την νίκη τους κόντρα στον Φοίβο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν σωθεί οριστικά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ψάχνει το δίποντο για να απεμπλακεί από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι Νικαιώτες θέλουν να φτάσουν την αντίπαλο τους στους 8 βαθμούς και να αποκτήσουν ξανά προβάδισμα παραμονής.
Στα αγωνιστικά Χρηματόπουλος και Χατσίκας είναι καλύτερα και θα αγωνιστούν, αλλά θα λείψει ο βασικός δεξιός εξτρέμ Γιώργος Μελετάκος, λόγω διαστρέμματος. «Είναι ένα παιχνίδι κρίσιμο και για τις δύο ομάδες. Νομίζω θα είναι ανοιχτό. Εμείς συνεχίζουμε να έχουμε προβλήματα τραυματισμών, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Ενδεχόμενη νίκη μας θα βάλει ''φωτιά'' στην υπόθεση παραμονή», τόνισε ο προπονητής του Άρη Τάκης Μελετάκος.
Ο πλέι μέικερ της ΧΑΝΘ Κυριάκος Λάππας τόνισε: «Κατεβαίνουμε για την νίκη. Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα. Για αυτούς είναι ακόμα πιο σημαντικό το ματς, λόγω του ότι παίζουν στην έδρα τους. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες». Εκτός για τη ΧΑΝΘ είναι οι Τσαβδάρης (τραυματίες) και Βακάλης, ενώ αμφίβολος είναι ο Κεσίδης, που έχει πρόβλημα στον ώμο.
Στον άλλο αγώνα που συγκεντρώνει τα βλέμματα ο Ποσειδώνας Λουτρακίου υποδέχεται τον Φοίβο Συκεών. Πρόκειται για δύο ομάδες που προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα, ειδικότερα όμως ο Φοίβος που έχει φτάσει αισίως τις 8 σερί ήττες, ενώ ο Ποσειδώνας έχει τις μισές. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να γευτεί θετικό αποτέλεσμα από τον Νοέμβριο όταν κέρδισε 26-25 τον Φίλιππο για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πλέον έχει μπει για τα καλά σε περιπέτειες. Στον πρώτο γύρο είχαν πάντως επικρατήσει του Ποσειδώνα με 28-27 για την 4η αγωνιστική.
Στα δύο υπόλοιπα παιχνίδια υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, αφού τόσο ο Διομήδης, όσο και η ΑΕΚ έχουν τον πρώτο λόγο κόντρα σε ΓΑΣ Κιλκίς και Πανελλήνιο αντίστοιχα. Στο Άργος ο Διομήδης θέλει να διατηρήσει το αήττητο του στο πρωτάθλημα για 38ο ματς και παράλληλα να ξεφύγει ξανά με τρεις βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο ΓΑΣΚ είναι από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας με 5 συνεχόμενες νίκες στο ενεργητικό της, που την έβαλαν δικαίως στην 5η θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα και σαν προϊστορία με εξαίρεση τα τελευταία τρία χρόνια, έχει καλή παράδοση στην έδρα του Διομήδη με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 7 αγώνες.
Στην Κυψέλη η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει στις νίκες κόντρα στον Πανελλήνιο, του οποίου τα δύο τελευταία χρόνια έχει πάρει τον αέρα, κερδίζοντας τον με μεγάλη διαφορά. Η «Ένωση» έσπασε έτσι μία κακή παράδοση που την ήθελε να χάνει στην έδρα των «Ολυμπιονικών» -όταν αυτοί πρωταγωνιστούσαν- επτά συνεχόμενες φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου