Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Μανδάς: Μονόδρομος η λύση της Κέρκυρας.

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
 
Ύστερα από όσα ακούστηκαν για τον ορισμό της έδρας του τελικού κυπέλλου, το handball.gr απευθύνθηκε στο μέλος του ΔΣ και Πρόεδρο της ΔΕΠ ΟΧΕ κ. Α. Μανδά ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:Όπως όλοι οι άνθρωποι του χάντμπολ ήθελαν ένα τελικό σε μεγάλο γήπεδο με πολύ κόσμο και γενικά ο τελικός να είναι μια γιορτή του αθλήματος, έτσι ήθελε και το ΔΣ, γεγονός που εκφράστηκε και με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Δυστυχώς όμως γεγονότα σχετικά και άσχετα με τον αθλητισμό (επεισόδια μπάσκετ, απεργίες, κλεισίματα δρόμων) είχαν άμεσο αντίκτυπο στη διοργάνωση του τελικού.
Εξ αρχής ψάξαμε κάποια γήπεδα μεγάλης χωρητικότητας αλλά πήραμε αρνητική απάντηση είτε από 
τους δημάρχους των πόλεων είτε από το δες των γηπέδων ακόμη κ από την αστυνομία που λογω των πολλών απεργιακών κινητοποιήσεων (αγρότες) δήλωσαν αδυναμία να έχουμε έναν αγώνα ασφαλή όπως επιθυμούμε όλοι. Τα γυμναστήρια αυτά ήταν:
- Κομοτηνής όπου στάθηκε αδύνατο, λογω του γεγονότος ότι το γήπεδο είναι εντός πανεπιστημιακού ιδρύματος, ήταν αδύνατο να μπει η αστυνομία εξαιτίας του πανεπιστημιακού άσυλου
- Ξάνθης, όπου υπήρξε άρνηση του δήμου, ενώ η διοίκηση του γυμναστηρίου έστειλε χαρτί ότι στο γήπεδο θα υπάρχουν αγώνες άλλου αθλήματος όλο το σ/κ
- Δράμας, όπου κι εδώ υπήρξε άρνηση του δήμου και εκδήλωση σθεναρής άρνησης της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης
- Λάρισας, για το οποίο αρνήθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ ΑΣ, εξαιτίας παλαιάς διαμάχης των φιλάθλων του ΠΑΟΚ με αυτούς της Λάρισας.
- Πάτρας, όπου παρά το γεγονός ολοκληρωμένης χορηγικής πρότασης από την εταιρεία αναψυκτικών Λουξ, υπήρξε κι εδώ άρνηση του ΠΑΟΚ ΑΣ, διότι θεωρήθηκε ότι δεν έπρεπε να οριστεί εκ νέου ο τελικός στη νότια Ελλάδα.
Μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες υπήρχε και η συνάντηση του Πρόεδρου με τον αρμόδιο Υφ.αθλητισμου κ Ι. Ιωαννίδη ο οποίος εξέφρασε την βούληση της πολιτείας για λόγους δημόσιας τάξης, να πραγματοποιηθεί ο τελικός, αφενός σε μικρό γήπεδο , αφετέρου σε νησί και μόνο με μαθητές δημοτικού (ούτε καν γυμνάσιου). Ο πρόεδρος της ΟΧΕ του αντιπρότεινε ένα μεγάλο γήπεδο και να το γεμίζαμε με ακαδημίες του χάντμπολ από όλη την Ελλάδα και να βοηθούσε το υπουργείο σε αυτή την προσπάθεια, αλλά δυστυχώς ο Υφυπουργός ήταν κάθετα αρνητικός και πρότεινε την αναβολή του τελικού, κάτι που ενώ συζητήθηκε στη σύσκεψη, δεν συμφώνησε η ομάδα της ΑΕΚ.
Μετά από όλα αυτά η λύση της Κέρκυρας ήταν μονόδρομος. Έτσι αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το παιχνίδι σε μια πόλη που αγαπά το άθλημα και θα μας βοηθήσει να κάνουμε ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των δυο ομάδων και ορίσαμε το γήπεδο της Κέρκυρας με μαθητές δημοτικού και από τις τοπικές ακαδημίες και οι ομάδες θα πάρουν από 50 προσκλήσεις.
Ευχή όλων είναι να γίνει ένας τελικός αντάξιος της ποιότητας των δυο ομάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου