Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Β Εθνική ανδρών: Πρωταθλητής ο Κένταυρος Αγριάς στον 3ο όμιλο

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Μία ακόμη νίκη, την όγδοη σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, η οποία επιβλήθηκε με σκορ 27 – 22 μέσα στο κλειστό της Λαμίας επί του Ιωνικού Λαμίας. Με την νίκη της αυτή η ομάδα της Αγριάς κατακτά και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή στον 3ο όμιλο της Β΄ Εθνικής, δύο αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος.
Μία νίκη που έγινε δια «πυρός και σιδήρου» μέσα σε μια αφιλόξενη και καυτή έδρα, σε έναν αγώνα που στιγματίστηκε από το επεισόδια εις βάρος της αποστολής της ομάδας πριν την έναρξη του αγώνα. Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίζεται ο Κένταυρος, κατά την είσοδο των αθλητών και των φίλων της ομάδας στο κλειστό της Λαμίας, και ενώ ακόμα διεξαγόταν το β΄
ημίχρονο του προηγούμενου αγώνα (Έσπερος – Εύρυτος), «φίλαθλοι» αλλά και ορισμένοι αθλητές του Ιωνικού Λαμίας κινήθηκαν απειλητικά προς τα μέλη της αποστολής του Κενταύρου Αγριάς με ύβρεις και απειλές και έφθασαν μέχρι χειροδικίας επί μέλους της αποστολής.
Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Κενταύρου, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Χρειάστηκε όμως η συμβολή της αστυνομίας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο αγώνας ξεκίνησε «χλιαρά» για τους παίκτες του Κενταύρου, οι οποίοι ήταν σαφώς επηρεασμένοι από τα συμβάντα πριν τον αγώνα, με τους παίκτες της ομάδας να κάνουν πολλά λάθη κυρίως στο επιθετικό τομέα, με αποτέλεσμα το σκορ να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα και με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ. Το ημίχρονο έληξε με βραχεία πρωτοπορία για τον Κένταυρο Αγριάς 12 – 11.
Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο αρχικά με το σκορ στο 40 λεπτό να είναι ισόπαλο με 15 – 15. Από το σημείο εκείνο και μετά μίλησε η καλύτερη φυσική κατάσταση, το αγωνιστικό πάθος, αλλά και ο επιθετικός πλουραλισμός της ομάδας του Κενταύρου Αγριάς. Στο 50ο λεπτό ο Κένταυρος με τέρμα του Σκετόπουλου πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων (17 – 20). Ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά διευρύνθηκε για να έρθει το τελικό 22 – 27. Μια νίκη πανάξια και δίκαιη για την ομάδα της Μαγνησίας που την έδωσε το δικαίωμα να κατακτήσει πρόωρα το τίτλο του πρωταθλητή στο όμιλο της, και να δώσει έτσι παρών στα μπαράζ ανόδου για την Α2 εθνική κατηγορία.
Κένταυρος Αγριάς: Κατσαρός, Μπουργάνης (τερματοφύλακες), Λοΐζου (4), Καρανάσιος (1), Πινακάς, Κουρίδης, Ασαρίδης (5), Βαλκαμελής, Σκετόπουλος (2), Αστέρης (5), Αδάμ (5), Ανδρέου (2), Μιμίκος, Κρατήρας (3).
Διαιτητές του αγώνα οι κ.κ. Τσάκωνας και Σκλαβενίτης οι οποίοι ήταν πάρα πολύ καλοί, κρατώντας το επίπεδο του παιχνιδιού μέσα σε αθλητικά πλαίσια.
http://www.goalpost.gr
 
Ισόπαλος 25-25 ο Εύρυτος στη Λαμία
Στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος χάντμπολ της Β'Εθνικής Ανδρών ο Εύρυτος Βόλου απέσπασε ισοπαλία στην Λαμία από τον Έσπερο με σκορ 25-25 (Ημίχρονο 13-11).
Έτσι οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην τρίτη θέση του ομίλου με προβάδισμα του Εύρυτου στη διαφορά τερμάτων. Ήταν το τρίτο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Βόλου που πλέον συνεχίζει το πρωτάθλημα χωρίς κίνητρο, μόνο για την απόκτηση εμπειριών από τους νεαρούς αθλητές.
Το παιχνίδι α' μέρος ήταν ένας μονόλογος για τον Έσπερο που κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και επτά γκολ λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου. Η είσοδος του Δημήτρη Κούπα στον αγώνα στη θέση του τερματοφύλακα έδωσε πολλές αποκρούσεις για τον Εύρυτο με αποτέλεσμα η διαφορά να κλείσει στα δύο τέρματα. To δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους Βολιώτεs που κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πιστέψουν στη νίκη, όμως οι λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών οδήγησε το παιχνίδι στην ισοπαλία.
ΕΥΡΥΤΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ζαφείρης - Παπαδόπουλος) Κούπας Δημ.,Μανταλιάς Μιχ.,Κοζανίτης Θάν.(2), Δάμου Ηλ.(5),Θειακούλης Γιαν.(7),Μαλανδρίνος Γαρ.(6),Καρακώστας Γιαν.(3),Ζερβός Αλκ.(2),Ντούλης Χρ. Σημαντικές οι απουσίες των Κεφαλά, Σταυροπουλου, Ευθυμίου, Πιππή, Πουλιού.
Χαρακτηριστικό του αγώνα τα έξι στα έξι χαμένα πέναλτι για την ομάδα του Εύρυτου Βόλου.
Η Διοίκηση του Α.Σ.ΕΥΡΥΤΟΣ ΒΟΛΟΥ 1990 συγχαίρει την ομάδα χάντ μπολ του Κενταύρου Αγριάς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δύο αγωνιστικές πριν το τέλος και εύχεται καλή συνέχεια στα μπαράζ. Επίσης συγχαίρει και την γυναικεία ομάδα για την νίκη της και την πρώτη θέση στον ομιλό της.
http://www.goalpost.gr
Στον άλλο αγώνα
Φθία Λαμίας- Αναγέννηση Λειβαδιάς 44-23
α/α Σωματείο Βαθ. Αγ. 
1 Α.Γ.Ε. ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ -ΚΕΝΤ 16 8
2 ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 12 8
3 Α.Σ.Β ΕΥΡΥΤΟΣ ΒΟΛΟΥ 7 8
4 ΕΣΠΕΡΟΣ Γ.Σ ΛΑΜΙΑΣ 7 8
5 ΦΘΙΑ ΛΑΜΙΑΣ 4 8
6 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 2 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου