Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Ιωνικού

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr Ο λόγος που γράφεται η συγκεκριμένη επιστολή είναι για να δηλωθεί η δυσαρέσκεια του Συλλόγου του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας για την δικαστική απόφαση που αφήνει ελεύθερους πέντε ανήλικους παίκτες.
Αρχικά ο Σύλλογος πιστεύει ότι οι παίκτες μπορούν και πρέπει να έχουν δικαίωμα να αλλάξουν σωματείο πολύ πιο νωρίς από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα που όρισε η Ομοσπονδία. Έτσι λοιπόν, είναι λογικό και απαραίτητο η ΟΧΕ να μεριμνήσει ώστε να προστατευθούν και τα δικαιώματα των παικτών, αλλά και τα δικαιώματα των σωματείων, με μοναδικό και κοινό γνώμονα και των δύο πλευρών τη βοήθεια και τη στήριξη στην εξέλιξη και πρόοδο του χάντμπολ και όχι τη διάχυση των ακαδημιών των σωματείων.Κατά δεύτερο λόγο, πρέπει να ειπωθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι οποίοι και βοήθησαν και βοηθήθηκαν από τον Ιωνικό, που παρόλαυτά είτε λόγω προσωπικών φιλοδοξιών είτε λόγω μικροσκοπιμοτήτων καλούν το παραπάνω σωματείο στα δικαστήρια με ψευδή στοιχεία. Κι έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που θα μπορούσε να έχει ως ενδεχόμενο αποτέλεσμα μηνύσεις, και για τα ψευδή στοιχεία αλλά και για διάφορους προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους που χωρίς το παραμικρό όφελος προσπαθούν για το άθλημα ο καθένας στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.
Τέλος είναι σκόπιμο να τονιστεί ότι ο Ιωνικός και σαν σύλλογος και σα νέα προσπάθεια που γίνεται γι αυτόν αξίζει σίγουρα μια πιο ώριμη και πολιτισμένη αντιμετώπιση ανεξαρτήτου δικαστικής απόφασης. Η λασπολογία και η παραπληροφόρηση δεν αρμόζουν ούτε στον Ιωνικό που «ανέθρεψε» παιδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, και όχι μόνο, τόσες δεκαετίες. Ας γίνουμε πρωτοπόροι σε ιδέες και σε πράξεις που αφορούν στο άθλημα, που όλους μας ενώνει και όχι πρωτοπόροι στην υποβίβαση του αθλήματος.
Ο Ιωνικός κοιτάζοντας μπροστά επιθυμεί να έχει αθλητές που θέλουν να βρίσκονται στην «οικογένεια» του. Έχει όραμα να πρωταγωνιστήσει ξανά βασιζόμενος στον πολιτισμό που πρεσβεύει, στο αθλητικό ιδεώδες που θέλει να προάγει, στην αυτοκριτική που πρέπει να κάνει και κυρίως στη σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει μέσα στο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου