Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 3 
Ολοκληρώνεται αύριο η 22η και τελευταία αγωνιστική της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ και ταυτόχρονα η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με το εξ’ αναβολής ματς ανάμεσα στον ΓΑΣ Κιλκίς και τον Διομήδη Άργους στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς.
Το ενδιαφέρον από βαθμολογικής άποψης είναι μονόπλευρο, καθότι ο ΓΑΣ Κιλκίς βρίσκεται στην 7η θέση με 17 πόντους και ακόμα και αν κερδίσει δεν μπορεί να ξεπεράσει στην ισοβαθμία την ΧΑΝΘ, η οποία υπερτερεί. Από την άλλη ο Διομήδης Άργους με νίκη θα φτάσει τους 39 βαθμούς, δηλαδή 7 περισσότερους από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Στα πλέι- οφ θα μπει με 20, δηλαδή 4 περισσότερους από αυτούς που θα έχουν οι δύο «δικέφαλοι» και θα χρειάζεται μόλις 3 βαθμούς σε 3 ματς για να στεφτεί πρωταθλητής!
Παράλληλα όμως οι «Λύκοι» βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα ιστορικό ρεκόρ. Αν φύγουν από το Κιλκίς αλώβητοι, τότε θα γίνουν η μοναδική ομάδα σε επίπεδο Α1 Ανδρών -η οποία χρονολογείται από το 1990- που θα τελειώσει αήττητη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος!
Αρκετές είναι οι φορές που κάποιες ομάδες έφτασαν τόσο κοντά, αλλά για μία μόλις ήττα δεν το κατάφεραν. Τελευταία παραδείγματα -μέσα στην δεκαετία μάλιστα- ήταν ο Φίλιππος Βέροιας και ο Δούκας. Οι Βεροιώτες την χρονιά 2003-2004 έκαναν και ρεκόρ μάλιστα με 16 συνεχόμενες νίκες, αλλά έχασαν την 17ηαγωνιστική με 31-30 από τον Αθηναϊκό. Επίσης την περίοδο 2005-2006 ο Δούκας αναδείχθηκε ισόπαλος την 5η αγωνιστική 21-21 με τον Αθηναϊκό και έχασε την 8η με 26-33 από τον Πανελλήνιο στον Βύρωνα. Αυτή όμως ήταν η 1ηκαι τελευταία του απώλεια, αφού ακολούθησαν 18 σερί νίκες μέχρι την 26ηαγωνιστική, οι οποίες αποτελούν ιστορικό ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί πως καμία από τις δύο ομάδες τελικά δεν κατάφερε στα πλέι- οφ να πάρει τον τίτλο!
Στο παρελθόν πριν δημιουργηθεί η ενιαία Α1 Ανδρών, ο Ιωνικός κατάφερε δύο φορές το 1979 και το 1981 να κατακτήσει αήττητος τον τίτλο, την πρώτη σεζόν με 19/19 (14/14 στον όμιλο και 5/5 στην τελική φάση) και την δεύτερη με 22/22 (16/16 στον όμιλο και 6/6 στην τελική φάση).
«Ιστορικό γεγονός»
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα ο τεχνικός του Κιλκίς Νίκος Γεωργιάδης σχολίασε:
«Θέλουμε να κλείσουμε καλά τη σεζόν. Ξέρουμε πως ο Διομήδης είναι το φαβορί, αλλά και εμείς έχουμε την δική μας δυναμική, ειδικότερα στην έδρα μας».
Από την πλευρά του ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας επεσήμανε: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ματς, διότι θα είναι ιστορικό γεγονός σε μια ολόκληρη σεζόν να μην κάνουμε καμία ήττα και παράλληλα να πάμε με ένα +4 στα πλέι- οφ. Σεβόμαστε τον αντίπαλο. Η πόλη του Αργούς σιγά σιγά κινητοποιείται για την τελική φάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου