Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Χάντμπολ: Σήκωσε την καζάνα κι έφυγε

Πηγή:  http://www.ethnos.gr 

Ο Γιώργος Ζαραβίνας σηκώνει το Κύπελλο του Τσάλεντζ Καπ μετά τον δεύτερο τελικό με την Τουν
Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο χάντμπολ -αυτό του Τσάλεντζ Καπ- βρίσκεται από χθες επί ελληνικού εδάφους και στην κατοχή του Διομήδη. Ο Γιώργος Ζαραβίνας -αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας και πολυτιμότερος παίκτης της Α1 Ανδρών- σήκωσε την? καζάνα (όπως την ονόμασαν στο Αργος, αποκαλώντας κατσαρολικό την εγχώρια κούπα) στο Τουν της Ελβετίας, αφού, παρά την ήττα με 22-20 από τη Βάκερ, το 26-23 με το οποίο είχε νικήσει στον πρώτο τελικό στο Λουτράκι ήταν αρκετό για να του δώσει το τρόπαιο.
Και ενώ θα περίμενε κανείς πως η «καζάνα» θα έκανε τα πρώτα της βήματα στο «Ελ. Βενιζέλος» στα χέρια του «Ζάρα», τελικά ο αρχηγός ήταν αυτός που την παρέλαβε για να την εμφανίσει στους περίπου 60 Αργίτες που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να αποθεώσουν τους θριαμβευτές της Ελβετίας.
Η απορία όλων όσοι είδαν τον Ζαραβίνα να μπαίνει στην αίθουσα αφίξεων την ώρα που το αεροπλάνο που μετέφερε την υπόλοιπη αποστολή του Διομήδη δεν είχε προσγειωθεί λύθηκε πολύ σύντομα. Είχε ταξιδέψει αμέσως μετά τον τελικό στη Θεσσαλονίκη και πέρασε το βράδυ στο ξενοδοχείο που μένει η Εθνική Ανδρών -από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο- και χθες το πρωί πήρε την πρώτη πρωινή πτήση για να προλάβει να φτάσει εγκαίρως στον Βύρωνα, όπου έπρεπε να είναι παρών στον ημιτελικό του πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Το Λιμενικό στο οποίο υπηρετεί δεν στερήθηκε της υπηρεσίας του Ζαραβίνα (πέτυχε έξι γκολ), αλλά δεν πήρε την πρόκριση στον τελικό αφού έχασε από την Αστυνομία με 30-26.Οχι πως «χάλασε» η διάθεση του Ζαραβίνα που στο αεροδρόμιο συνέχισε τα πανηγύρια από εκεί που τα άφησε στο Τουν. Αλλωστε ζει μια εξαιρετικά ιδιαίτερη στιγμή, αφού είναι ο αρχηγός της πρώτης επαρχιακής ομάδας που κατακτά σε ομαδικό άθλημα ευρωπαϊκή διοργάνωση.
«Το ότι ύστερα από 35 χρόνια η Ελλάδα πανηγυρίζει ευρωπαϊκό τρόπαιο αυτό τα λέει όλα. Ηταν μία μεγάλη στιγμή», ήταν το λιτό σχόλιο του Ζαραβίνα. Στο Αργος στήθηκε μια μεγάλη γιορτή με 3.000 καλεσμένους καθώς τόσι ήταν οι φίλαθλοι της ομάδας που πανηγύρισαν μαζί με τους θριαμβευτές.
Ο πιλότος
Μεθυσμένη πολιτεία θύμιζε και το αεροπλάνο της Swiss Air που μετέφερε την αποστολή του Διομήδη. Πολλοί Ελληνες -εκτός των Αργιτών- ταξίδευαν σε αυτή από τη Ζυρίχη αλλά και τη Βοστόνη των ΗΠΑ και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις ενημερώθηκαν, ενώ ο Νίκος Σαμαράς πήγε ένα βήμα πιο πέρα. Πήρε άδεια και βρέθηκε στο πιλοτήριο: «Σας μιλάει ο πιλότος σας Νίκος Σαμαράς. Είμαστε περήφανοι που ο Διομήδης κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ», ήταν η πλάκα που έκανε στους επιβαίνοντες που τον αποθέωσαν μόλις αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου