Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«ΖΩΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ»

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
Απόλυτα συνειδητοποιημένοι για τις δυσκολίες του ματς, αλλά και της ευκαιρίας που τους παρουσιάζεται είναι παίκτες και τεχνική ηγεσία του Διομήδη Άργους.
Ο δεξιός εξτρέμ των πρωταθλητών Νίκος Σαμαράς σχολίασε: «Είναι ένας τελικός. Ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Παίρνεις το κύπελλο ή χάνεις ένα όνειρο ζωής. Είναι μεγάλη ευκαιρία η αυριανή ημέρα να είναι ιστορική για το ελληνικό χάντμπολ. Πρέπει να προσέξουμε το γρήγορο παιχνίδι των Ελβετών και τα γρήγορα περιφερειακά σουτ».
Δημητρούλιας: «Να βρούμε αντίδοτα στα... όπλα τους»
Ο τεχνικός των «Λύκων» Δημήτρης Δημητρούλιας σχολίασε: «Δεν έχουμε το θράσος να φωνάζουμε πως θέλουμε το κύπελλο, αλλά όλοι ενδόμυχα, ξέρουμε πως είναι μια μοναδική ευκαιρία να πάρουμε το τρόπαιο. Όλα τα παιδιά είναι προσηλωμένα στο ματς. Δεν το φωνάζουμε, αλλά στην άκρη του μυαλού μας υπάρχει σίγουρα η κατάκτηση του τροπαίου. Δεν θεωρούμε πως είμαστε φαβορί, αλλά τις πιθανότητες που έχουμε θα τις εξαντλήσουμε. Μια διαφορά τριών γκολ δεν είναι με τίποτα διαφορά ασφαλείας, αλλά είναι πολύ θετικό ότι έχουμε κερδίσει στο πρώτο ματς. Αυτό προσθέτει άγχος στον αντίπαλο, ο οποίος σίγουρα θα προσπαθήσει στην αρχή να πάρει διαφορά. Αν καταφέρουμε να αντέξουμε στα πρώτα λεπτά που θα δεχθούμε μεγάλη πίεση, πιστεύω η συνέχεια του ματς θα είναι συναρπαστική. Πρέπει να βρούμε αντίδοτα στα όπλα της Βάκερ. Χρειάζεται ώριμες επιθέσεις με συγκεκριμένη τακτική, καλές επιστροφές και παγίδες στην άμυνα. Εμείς πρέπει να βάλουμε γκολ στην αντεπίθεση, πράγμα που πιστεύω ότι θα τους εκνευρίσει. Οι Έλληνες που θα βρίσκονται στο γήπεδο θα μας δώσουν ενέργεια, ενώ το κίνητρο του πρώτου Ευρωπαϊκού στην ιστορία του αθλήματος είναι πολύ μεγάλο. Επίσης είναι πραγματικά σπουδαίο ότι ο αγώνας μας θα είναι το μοναδικό γεγονός που θα έχει μετάδοση αύριο, λόγω της εξαίρεσης που έδωσε η ΕΣΗΕΑ».
Μεγαλοοικονόμου: «Πάθος και καρδιά»
Ο πίβοτ της ομάδας Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου: «Θα είναι μια αμφίρροπη αναμέτρηση. Οι αντίπαλοι μας θα κυνηγήσουν το τρόπαιο, αλλά και εμείς το θέλουμε πάρα πολύ. Νομίζω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ποιος θα βγάλει το 100% μέσα στο γήπεδο. Και οι δύο ομάδες είμαστε κουρασμένες είναι τέλος της σεζόν, ίσως η Βάκερ λίγο περισσότερο, αφού βρίσκεται μεσούσης και των τελικών του πρωταθλήματος της. Ξέρουμε τα τρωτά σημεία ο ένας του άλλου. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Διομήδη είναι το πάθος και η καρδιά μας. Δεν έχουμε άγχος, έχουμε κάνει το καθήκον μας και με το παραπάνω. Είναι θετικό ότι στα δεύτερα ματς είμαστε καλύτεροι. Πρέπει να χαρούμε το ματς. Η διαφορά των τριών γκολ μπορεί να ξεγελάσει και τις δύο ομάδες. Εμείς ξεκινάμε το ματς σαν να είμαστε 0-0, στο 59' θα δούμε τι θα χρειαστεί να επιλέξουμε, αν κρίνεται ο τίτλος σε εκείνο το σημείο».
Ρούμπιν: «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα απ' ότι με την Σαφχάουζεν»
Ο τεχνικός της Βάκερ Μάρτιν Ρούμπιν, που ψηφίστηκε κορυφαίος προπονητής στην Ελβετία επεσήμανε για τον τελικό: «Δεν είναι έκπληξη που ο Διομήδης είναι στο τελικό. Είναι μια δύσκολη ομάδα που πρέπει να την διαχειριστούμε σωστά. Πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας από το πρώτο ματς. Ελπίζω ότι ο κόσμος μας θα μας βοηθήσει όπως αυτούς στον πρώτο τελικό. Επιβάλλεται να κάνουμε καλύτερο ματς απ' ότι κόντρα στην Σαφχάουζεν την Τετάρτη για να πάρουμε το τρόπαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου