Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

«Γιατί όχι το νταμπλ;»


Πηγή: http://www2.paok24.com από Ηλία Τάταλα

Ο προπονητής της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Στέλιος Υετίων κάνει τον απολογισμό της επιτυχημένης χρονιάς στο PAOK24 και τοποθετεί ακόμη ψηλότερα τον πήχη για τη συνέχεια.
Η συζήτηση με τον τεχνικό του Δικέφαλου, χωρίστηκε σε τέσσερα πεδία. Στις αγωνιστικές επιτυχίες, στις κακές στιγμές, στις συνθήκες υπό τις οποίες δούλεψε η ομάδα και στην επόμενη μέρα του τμήματος, που μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη.
Οι άξονες της επιτυχίας«Τα θετικά σημεία πρέπει να τα χωρίσουμε σε τρείς άξονες. Ο πρώτος αφορά το Κύπελλο Ελλάδος που κατακτήσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος. Η νίκη στον τελικό επί της ΑΕΚ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογική αξία καθώς ξορκίσαμε το φάντασμα για την ήττα στον περσινό τελικό πρωταθλήματος.
Ο δεύτερος άξονας αφορά τους είκοσι συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα. Για μία ομάδα που ανανεώθηκε σημαντικά και άλλαξε το στιλ παιχνιδιού της τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση αυτό λέει πολλά. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του, τη συγκεκριμένη σεζόν είχε ίδιο απολογισμό με τον φετινό στην κανονική περίοδο, δηλαδή οκτώ χαμένους βαθμούς. Η διαφορά έγκειται στον εξαιρετικό Διομήδη Άργους που τέλειωσε τη σεζόν αήττητος.
Ο τρίτος άξονας αφορά την ατομική βελτίωση των παικτών και αυτό αντικατοπτρίζεται στην κλήσεις της Εθνικής ομάδας. Από τους 22 αθλητές που συμμετέχουν στην προετοιμασία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οι πέντε προέρχονται από τον ΠΑΟΚ, περισσότεροι από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα τα παιδιά είχαν κίνητρο, διάθεση για διάκριση και συνέπεια στις προπονήσεις και θεωρώ ότι οι κόποι τους απέδωσαν καρπούς».
Οι κακές στιγμές«Οι τρεις ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, καθώς και οι τρεις ήττες στα πλέι οφ, από τις ίδιες ομάδες (Διομήδης, ΑΕΚ, Δούκας), σαφώς και ενοχλούν. Στο ξεκίνημα της σεζόν ένας από τους λόγους για τα αρνητικά αποτελέσματα ήταν ότι δεν πιστέψαμε στις δυνατότητές μας, όσο θα έπρεπε. Στα πλέι οφ είχαμε απουσίες από τραυματισμούς και τιμωρίες, ενώ παράλληλα τεθήκαμε εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος από τον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ. Κακή στιγμή θεωρώ και τον πρόωρο αποκλεισμό από το Κύπελλο EHF, που εντάσσεται στο κακό ξεκίνημα της ομάδας».
Οργάνωση σε επαγγελματικά πρότυπα«Φέτος, με τη συμβολή του Αντώνη Σαουλίδη, υλοποιήθηκαν πράγματα που για καμία ελληνική ομάδα δεν θεωρούνται δεδομένα. Η υποστήριξη στο τεχνικό τιμ με την ένταξη του βιντεοαναλυτή Γιάννη Σαουλίδη και της ψυχολόγου Φρόσως Μήτσιου, ήταν καθοριστική. Είχαμε διατροφολογική υποστήριξη, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία του γιατρού μας, Κωνσταντίνου Τσανίδη. Πρέπει να εξάρω τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή μας, Σάββα Ελαβάνογλου και του άμεσου συνεργάτη μου, Κώστα Γκαγκανά που έδωσε την ψυχή του για την ομάδα. Κάποιοι μπορεί να θεωρούν το χάντμπολ ερασιτεχνικό άθλημα, όμως για το τεχνικό τιμ η καθημερινή απασχόληση αγγίζει τις έξι ώρες».
Η επόμενη χρονιά«Προσωπικά θεωρώ ότι ο στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι το νταμπλ. Με τις αναγκαίες προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό και με την ανάλογη υποστήριξη του ΑΣ ΠΑΟΚ, την οποία χρειαζόμαστε, θεωρώ ότι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας θα είναι η διεκδίκηση των τίτλων. Παράλληλα, φέτος ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στο Τσάλεντζ Καπ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, μία διοργάνωση στην οποία η διάκριση είναι πιο εφικτή, όπως βλέπουμε και φέτος με τον Διομήδη που έφτασε στον τελικό. Η σταδιακή ευρωπαϊκή καταξίωση του ΠΑΟΚ πρέπει να βρίσκεται μέσα στη σκέψη μας. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει πράξη χωρίς την υποστήριξη των οπαδών του ΠΑΟΚ. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει πιστούς φίλους, που κάνουν χιλιόμετρα για να βρίσκονται κοντά της. Φανταστείτε τι μπορούμε να πετύχουμε με γεμάτο γήπεδο σε κάθε αγώνα. Ταπεινά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα με τις χαρές που έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια δικαιούται να έχει δίπλα της τον ΠΑΟΚτσή οπαδό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου