Τρίτη 22 Μαΐου 2012

«Αποδείξαμε πως το ελληνικό χάντμπολ είναι ζωντανό»

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr/ 

Η πορεία του Διομήδη Άργους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη έχει εντυπωσιάσει τους πάντες και ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Δημητρούλιας τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως με αυτή την πορεία οι «λύκοι» απέδειξαν πως το ελληνικό χάντμπολ είναι ζωντανό.
Ο νεαρός προπονητής επισήμανε πως θα εξαντλήσουν ό,τι πιθανότητες υπάρχουν για κατακτήσουν το Challenge Cup ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το γεγονός πως η ΕΡΤ δεν μετέδωσε τον πρώτο τελικό με την Βάκερ Τουν.
Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Insiders» ο Δημήτρης Δημητρούλιας:
«Ευχαριστηθήκαμε απόλυτα τον πρώτο τελικό. Ο παλμός του κόσμου ήταν απίστευτος, δεν είχε προηγούμενο. Ακόμα και για τους έμπειρους παίκτες, θεωρώ πως αυτό που έζησαν την Κυριακή ήταν εμπειρία μοναδική, ίσως η σπουδαιότερη της καριέρας τους.
Αυτή την στιγμή δεν βρισκόμαστε στην φάση της ανυπομονησίας για τον δεύτερο τελικό αλλά σε φάση περισυλλογής και ανάλυσης. Πρέπει να δούμε κάθε λεπτομέρεια του πρώτου αγώνα. Πρέπει να δούμε τον αντίπαλο και να βρούμε έξτρα αδύνατα σημεία και να βελτιώσουμε τις δικές μας αδυναμίες. Στην Ελβετία θα μπούμε σε τέτοιους ρυθμούς και στην αγωνιστική αλλά και «πολεμική» διάθεση. Γνωρίζουμε πως πρόκειται για έναν τίτλο που δεν έχει ξαναφέρει ομάδα ελληνική στο χάντμπολ και ξέρουμε πως απέχουμε εξήντα λεπτά από το θαύμα.
Είχαμε να διαχειριστούμε και το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και την πορεία στην Ευρώπη. Το φέραμε εις πέρας γιατί ήταν κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ. Η πορεία στην Ευρώπη ήταν εκείνη που μας έδινε κίνητρο. Αισθανόμενοι ως πρεσβευτές του ελληνικού χάντμπολ και πήραμε πολλές δυνάμεις που θα δυσκολευόμασταν υπό άλλες συνθήκες να βρούμε. Το τρόπαιο είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς. Αν έχουμε μία πιθανότητα να το πάρουμε, θα την εξαντλήσουμε.
Ειδικά μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής χάντμπολ από την επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κινδυνεύαμε σαν άθλημα να μπει σε μεγάλη μιζέρια. Όμως, ο Διομήδης έκανε μια αξιόλογη πορεία και προβλήθηκε αρκετά. Η Ομοσπονδία επένδυσε σε εμάς. Μέσα από τον Διομήδη αποδείξαμε πως το ελληνικό χάντμπολ είναι ζωντανό. Είμαστε μια ομάδα από την επαρχία και φέρνουμε μία νέα ατμόσφαιρα που εκπέμπει ένα νέο επίπεδο το οποίο ένα υγιής φίλαθλος το εισπράττει. Νέα πρόσωπα έρχονται στο γήπεδο με πάθος και όρεξη για να μας βοηθήσουν. Δεν είμαστε επαγγελματίες και αντιμετωπίζουμε επαγγελματίες. Πιστεύω πως ενδεχόμενη κατάκτηση του Challenge Cup είναι εφάμιλλη με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ.
Οι προεκτάσεις μιας τέτοιας επιτυχίας είναι πάρα πολλές. Αυτό που εμείς πρέπει να αντιτάξουμε είναι να συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Ακόμα και φέτος που η ομάδα βασίζεται σε 7-8 παίκτες, η προσπάθεια τους είναι συγκινητική και είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο ως προπονητής. Το καλοκαίρι όταν ξεκίνησα με την καινούργια ομάδα του Διομήδη δεν το περίμενα ούτε να φτάσουμε να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα ούτε να φτάσουμε να νικάμε στον πρώτο τελικό του Challenge Cup.
Tέλος, έγινε πολύς ντόρος για το θέμα της ΕΡΤ. Είναι πολύ μεγάλο κρίμα, ένας τέτοιος αγώνας, τόσο υψηλού επιπέδου να μην προβληθεί. Είναι πραγματικά κρίμα και λυπάμαι. Στο μέλλον ελπίζω να έχουμε την προβολή που αξίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου