Τρίτη 29 Μαΐου 2012

«Ήταν... γραφτό μας»!

Πηγή:  http://www.gazzetta.gr από Γιώργο Φραδελάκη 
Την κορυφή του ευρωπαϊκού χάντμπολ πάτησε χθες το απόγευμα ο Διομήδης και ο Σωτήρης Μαραγκός εξηγεί στο gazzetta.gr πως ήταν γραφτό για την ομάδα του να σαρώσει τους τίτλους την φετινή σεζόν.
Ο άσος της ομάδας του Άργους, υποστηρίζει ότι κανείς ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει αυτό που έχει γίνει. Μιλάμε άλλωστε για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας στο χάντμπολ και μάλιστα από ένα σύλλογο που μόλις πριν από μερικές ημέρες κατακτούσε και το πρώτο του πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Ο 28χρονος πίβοτ δηλώνει στο gazzetta.gr ότι στόχος πλέον του Διομήδη είναι να καθιερωθεί στο ελληνικό χάντμπολ, ενώ μιλάει και για το... άπιαστο όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Κατακτήσατε το Τσάλεντζ Καπ... Έχετε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς πετύχατε;«Το συζητάνε όλοι γύρω μου και... μάλλον ναι, το κατακτήσαμε! Νομίζω όμως ότι κανείς ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει πραγματικά το τι έχει πετύχει η ομάδα. Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα. Θα μας πάρει καιρό μέχρι να καταλάβουμε τι ακριβώς πετύχαμε».
Πόσο δύσκολο ήταν να φτάσετε σε αυτή την επιτυχία;«Εννοείται ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Παίζαμε καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν με καλύτερες ομάδες, που αγωνίζονται σε πολύ καλύτερα πρωταθλήματα από το δικό μας αλλά παρ' όλα αυτά μπορέσαμε να τις ξεπεράσουμε όλες. Δεν γίνονται κάθε μέρα αυτά τα... θαύματα».
Ποιο ήταν το «κλειδί» για να να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου η ομάδα αλλά και το μυστικό της φετινής επιτυχίας;
«Παίζοντας με μία τόσο καλή ομάδα δεν θα μπορούσαμε να την αντιμετωπίσουμε αλλιώς πέραν της πολύ καλής άμυνας. Εκείνο νομίζω ότι ήταν το πιο καθοριστικό κομμάτι. Όλη η ομάδα στάθηκε εξαιρετικά στον αμυντικό τομέα. Από εκεί και πέρα σίγουρα η ψυχολογία και το εξαιρετικό κλίμα ήταν ένα από τα «κλειδιά» της φετινής επιτυχίας. Είμαστε πραγματικά μία οικογένεια και πιστεύω ότι τελικά ήταν γραφτό μας να πετύχουμε κάτι τόσο σημαντικό. Δεν είναι βέβαια καθόλου εύκολο να βρεις τόσα πολλά άτομα και να τα ταιριάξεις με ιδανικό τρόπο. Είναι πολύ δύσκολο αυτό και φυσικό μεγάλο ρόλο παίζουν και οι συγκυρίες».
Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια γι' αυτή την ομάδα;«Είμαι κι εγώ της άποψης ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Από την άλλη βέβαια αυτό θα είναι μία απόφαση της διοίκησης και του προπονητή. Με 2-3 κατάλληλες προσθήκες ο Διομήδης θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί γιατί να μην ξεχνάμε ότι η ομάδα είχε ένα πολύ μικρό ρόστερ. Στόχος νομίζω θα πρέπει πλέον να είναι η καθιέρωση ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και να συνεχίσει να διεκδικεί τίτλους. Μας λείπει εξάλλου και το Κύπελλο και πρέπει να το διεκδικήσουμε την επόμενη σεζόν».
Ποια μπορεί να είναι η τύχη της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ;«Κατ' αρχήν θα πρέπει να πρώτα να περάσουμε τον πολύ δύσκολο σκόπελο των προκριματικών. Πάντως οι συνθήκες στην Ελλάδα νομίζω ότι δεν είναι ακόμα έτοιμες για να δούμε μία ανάλογη επιτυχία και στο Τσάμπιονς Λιγκ, προς το παρόν είναι κάτι... άπιαστο. Το επίπεδο εκεί είναι κατά πολύ ανώτερο. Βέβαια δεν είναι μακριά μία τέτοια επιτυχία αλλά θα πρέπει να γίνουν αρκετά πράγματα ώστε να μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο».
Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε κατά την διάρκεια της σεζόν;«Βασικά θα σου μιλήσω για 'μένα προσωπικά. Εγώ δεν αντιμετώπισα δυσκολίες για να σου πω την αλήθεια. Στην ομάδα υπάρχει μία εξαιρετική διοίκηση, πολύ καλοί παίκτες κι ένα εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο που σε βοηθάει στα πάντα. Το μόνο ίσως που θα μπορούσα να πω είναι για τις... πολύ σκληρές προπονήσεις. Αλλά έτσι κι αλλιώς έχουμε συνηθίσει σ' αυτές τις καταστάσεις. Μακάρι να συνεχίσουν να είναι μόνο αυτά τα προβλήματά μας».
Καταφέρατε φέτος και μπήκατε «σφήνα» σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Τι είχε ο Διομήδης που έλειπε από τις άλλες ομάδες;
«Ξεκινήσαμε με στόχο να παίξουμε καλό χάντμπολ, έχοντας φυσικά και την πολύ μεγάλη υποστήριξη του κόσμου. Από εκεί και πέρα ότι περισσότερο ερχόταν θα ήταν καλοδεχούμενο. Υπήρξαμε και τυχεροί σε κάποια θέματα, όπως ας πούμε σ' αυτό των τραυματισμών αλλά όσο περνούσε ο καιρός και βλέπαμε ότι συνεχίζουμε αήττητοι, νιώθαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Υπήρχε πολύ μεγάλη δίψα στην ομάδα αλλά και στην πόλη ολόκληρη για ένα τρόπαιο. Ήταν πολύ μεγάλη η ώθηση του κόσμου».
Πες μου λοιπόν τώρα και πως θα πανηγυρίσετε;«Βασικά θα επιστρέψουμε πρώτα στο Άργος κι εκεί νομίζω σίγουρα θα το... γλεντήσουμε τρελά. Τα συναισθήματα εξάλλου μετά από μία τέτοια επιτυχία νομίζω ότι δεν μπορούν να περιγραφούν. Περιμένουμε πως και πως την υποδοχή του κόσμου. Βέβαια δεν θα υπάρχει πολύ χρόνος για τους πανηγυρισμούς αφού μας περιμένει και η Εθνική ομάδα, οπότε θα πρέπει να ταξιδέψουμε άμεσα για την Θεσσαλονίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου