Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μάλλιος… η γλώσσα του Διομήδη!

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Μίλησε όταν έπρεπε ο Χάρης Μάλλιος στον χθεσινό (21/5) πρώτο τελικό με την ελβετική Τουν, αφού σημείωσε 6 γκολ και ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του, ωστόσο παρουσιάστηκε συγκρατημένος στο Onsports ενόψει του επαναληπτικού τελικού στις 28 Μαΐου στην πόλη Τουν.
Ο 25χρονος Χάρης Μάλλιος, ο πρώτος σκόρερ του Διομήδη στον πρώτο τελικό του Τσάλεντζ Καπ απέναντι στην Ελβετική Βάκερ Τουν, παραχώρησε συνέντευξη στο Onsports και μίλησε για το προβάδισμα των 3 τερμάτων που πήρε η ομάδα του ενόψει του επαναληπτικού τελικού στις 28 Μαΐου, το όνειρο που ζει, την αγάπη του κόσμου και τους… τσακωμούς με τον συμπαίκτη του Χριστόφορο Νούνγκοβιτς.
Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Challenge Cup έγινε, έτσι;Παίξαμε τα πρώτα εξήντα λεπτά, μένουν άλλα εξήντα. Κάναμε μία καλή αρχή, τίποτα παραπάνω. Είναι σημαντική η νίκη που κάναμε αλλά στον επαναληπτικό δεν πρέπει να σκεφτούμε τη διαφορά, αλλά ότι το παιχνίδι είναι 0-0. Έχουμε καλές πιθανότητες και όσες και να έχουμε, θα διεκδικήσουμε το ποσοστό που μας αναλογεί στον επαναληπτικό και με το παραπάνω.
Παραμένει το φαβορί η Βάκερ Τουν, παρά το γεγονός ότι πήρατε μία διαφορά με 3 γκολ υπέρ σας;Αυτή είναι το φαβορί, ας μη κρυβόμαστε. Παίζουν εντός έδρας ενώ μετά από χρόνια κατάφεραν να πάρουν το Κύπελλο Ελβετίας. Είναι ξεκάθαρα το φαβορί αλλά αν παίξουμε συγκεντρωμένα στην άμυνα, στις επιστροφές πιο συγκεντρωμένα και πιο πειθαρχημένα στην επίθεση, κάτι που κάποιες φορές δεν κάναμε στον πρώτο τελικό αλλά εκεί δεν πρέπει να συμβεί ούτε μια φορά, τότε θα μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε τον τίτλο.

Παίξατε 60 λεπτά γρήγορο παιχνίδι με αρκετούς αιφνιδιασμούς. Παρόλο αυτά δεν δείξατε να κουράζεστε. Αυτό σημαίνει ότι κάνετε εξαιρετική δουλειά στην προπόνηση;Έχουμε κάνει πάρα πολύ προπόνηση και φέτος είναι σκληρή και σε υψηλό επίπεδο. Μας έχουν κάνει καλό τα παιχνίδια της Ευρώπης που είναι πολύ δυνατά, ενώ όπως φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι με την Τουν, το τελευταίο 15λεπτο όχι μόνο δεν κουραστήκαμε αλλά ήταν από τα καλά μας. Παρουσιαστήκαμε σοβαροί, πειθαρχημένοι, προπονημένοι και μυαλωμένοι. Παίζουμε έξυπνα και αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε στον δεύτερο τελικό.
Ποιες ήταν οι οδηγίες του κόουτς πριν τον πρώτο τελικό με την Τουν στα αποδυτήρια;Μας είπε να το ευχαριστηθούμε, να παίξουμε για τον κόσμο αφού ήταν η τελευταία παράσταση που δώσαμε μπροστά του για φέτος. Επίσης, μας είπε να προσέξουμε τους αιφνιδιασμούς της Τουν και να μην παρασυρθούμε από τον κόσμο, αν και αυτό έγινε μερικές φορές στο παιχνίδι.

Ζεις το δικό σου όνειρο;Δεν το συζητώ… Είναι όνειρο, είναι απίστευτα ενθουσιώδες το σκηνικό. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα ότι το ζούμε. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, βρισκόμαστε στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ και ειδικά αν το πάρουμε, θα είμαστε οι πρώτοι που θα το έχουμε καταφέρει στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ. Νομίζω ότι θα αργήσουμε να το συνειδητοποιήσουμε.
Είστε φιναλίστ σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Η Πολιτεία έχει συνεισφέρει σε αυτό;Όχι, το είδαμε και σήμερα. Δεν υπήρχε καν τηλεοπτική κάλυψη για τον αγώνα. Γεμίσαμε ένα γήπεδο με 2000 κόσμο και αν ήταν μεγαλύτερο, θα είχε γεμίσει και πάλι. Ο κόσμος μας αγαπάει, θέλουμε να ακουστούμε και ευχόμαστε να μας βοηθήσει η Πολιτεία σε αυτό. Ευχόμαστε να μην κόψει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που έχει πολλά να δώσει.
Ο κόσμος είναι ο 8ος παίκτης σας;Δεν το συζητώ… Είναι απερίγραπτα τα συναισθήματα, του αφιερώνουμε τη νίκη. Γεμίσαμε ένα στάδιο που ήρθε να δει το Διομήδη, ήρθαν και άλλες ομάδες από παντού και από την πλευρά μας, κάναμε το καθήκον μας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο κόσμος που ήρθε, ξέρει χάντμπολ, μας απογείωσε και μας βοήθησε 60 λεπτά.
Φοβάστε που στην πόλη Τουν δεν θα τον έχετε μαζί σας;Θεωρώ ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, να βασιστούμε στις δυνατότητές μας και να παίξουμε συγκεντρωμένα. Φυσικά και θα μας λείψει πάντως.
Μεγαλλοοικονόμου, Ζαραβίνας, Σαμαράς είναι μερικοί από τους πιο έμπειρους στην ομάδα. Έχει και συμβουλευτικό χαρακτήρα η βοήθειά τους εκτός από το αγωνιστικό;Φυσικά. Έχουν πάρει πρωταθλήματα, έχουν μεγάλη καριέρα και λόγω εμπειρίας σηκώνουν το βάρος της ομάδας. Είναι μεγάλη χαρά για μένα που παίζω μαζί τους, θεωρώ ότι έχουν καθαρό μυαλό και μας καθοδηγούν, ειδικά στην άμυνα.
Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;Είμαστε μία οικογένεια, το ζούμε καθημερινά. Έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ μας και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Έχουμε τρομερή χημεία.
Θέλω να μου πεις ένα μυστικό από τα αποδυτήρια...Τσακώνομαι συνέχεια με τον Νούνγκοβιτς αλλά αυτό λειτουργεί υπέρ μας. Είμαστε σαν το σκύλο με την γάτα (γέλια).
Κλείνοντας, θέλω ένα σχόλιο για τον προπονητή σου, τον Δημήτρη Δημητρούλια.Όπως βλέπουμε, έχει κάνει σημαντική δουλειά. Γνωρίζει καλό χάντμπολ, έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε τρομερή χημεία και συνεννοούμαστε με τα μάτια προπονητές και παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου