Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Eθνική Χάντμπολ: Δύο φιλικά παιγνίδια με την Ελλάδα

Πηγή:  http://www.sigmalive.com 

Δύο φιλικά παιγνίδια με την Εθνική ομάδα αντρών της Ελλάδας έχει διευθετήσει η Κυπριακή Ομοσπονδία Χάντμπολ, σε μια προσπάθεια η Εθνική μας ομάδα των αντρών να προετοιμαστεί σωστά και να παρουσιαστεί όσο το δυνατό πιο έτοιμη και ανταγωνιστική στις επερχόμενες υποχρεώσεις της, που είναι για τον Α΄ προ-προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2014. Θυμίζουμε ότι οι αγώνες του ομίλου μας –στον οποίο συμμετέχουν επίσης και οι Εθνικές ομάδες της Ουκρανίας, Φιλανδίας και Λουξεμβούργου – θα γίνουν στην Κύπρο το τριήμερο 8-10 Ιουνίου 2012.
Τα φιλικά της Εθνικής μας θα γίνουν τέλος αυτής της βδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα η αποστολή της Εθνικής μας θα αναχωρήσει για Ελλάδα το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης 31 Μαΐου, το απόγευμα θα γίνει προπόνηση στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα δύο φιλικά με την αντρών της Ελλάδας θα γίνουν το απόγευμα της Παρασκευή και πρωί το Σάββατο, καθώς το βράδυ του Σαββάτου η αποστολή της Εθνικής μας θα επιστρέψει στην Κύπρο.
Τα φιλικά αυτά θα βοηθήσουν και την Εθνική Ελλάδας για τις δικές της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα συμμετέχει σε όμιλο με αντίπαλες ομάδες την Ιταλία (η οποία θα φιλοξενήσει και τους αγώνες) την Ελβετία και την Αγγλία.
Τόπο στα νιάτα!
Στο μεταξύ, η προετοιμασία της Εθνικής μας συνεχίζεται κανονικά, σε καθημερινή βάση. Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής, Γιάννης Αρβανίτης και ο συνεργάτης του Ανδρέας Ανδρέου έμαθαν πλέον να ζουν και να ξεπερνούν τα προβλήματα Είναι δεδομένες οι απουσίες των Παπακυπριανού, Ν. Μιχαηλίδη, Δ. Ταρτίου και Θ. Τσίβικου οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν είναι στα πλάνα των προπονητών, ενώ τα απρόοπτα έχουν να κάνουν με τις απουσίες των τραυματιών, Μάριου Ευσταθιάδη και Ξένιου Κυπριανού, που και οι δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα στα χέρια.
Οι Ομοσπονδιακοί μας δουλεύουν αυτή τη στιγμή με διεθνείς οι οποίοι, άλλοι έχουν σημαντική εμπειρία με την Εθνική (πχ Σοφοκλέους, Αργυρού, Κωνσταντίνου) κάποιοι άλλοι έχουν πάρει παιγνίδια και τον «αέρα» της Εθνικής (πχ Στυλιανού, Γ. Νικηφόρου, Οικονόμου, Β. Δημοσθένους, Μηνά, Κασιουλής, Ε. Κώστα, Χρυσάνθου, Χρ. Ταρτίος) ενώ υπάρχουν και τα νέα παιδιά (πχ Νούκοβιτς, Μπρούντζος, Δ. Νικηφόρου, Χριστοδούλου, Γεωργίου) που δουλεύουν με όρεξη και διάθεση και προετοιμάζονται για να μπουν σιγά –σιγά στο «πετσί» της Εθνικής αντρών.
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από του να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να δουλέψουμε με τα παιδιά που έχουμε στη διάθεση μας –δίνει το στίγμα ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Γιάννης Αρβανίτης. Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μας και τον ζήλο που δείχνουν στις προπονήσεις. Είναι σημαντικό για μας που η Ομοσπονδία έχει διευθετήσει τα δύο φιλικά με την Ελλάδα, αφού μέσα από αυτά τα δυνατά παιγνίδια θα μπορέσουμε να κτίσουμε καλύτερα το πλάνο μας και να προετοιμάσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τους διεθνείς μας, σε μια νεκρή περίοδο όπου τα πρωταθλήματα δεν είναι σε εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου