Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΠΡΟΒΑ ΤΙΤΛΟΥ Η ΚΟΝΒΕΡΣΑΝΟ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
 
Σπουδαία νίκη με 32-29 επί της Μπόζεν σημείωσε η Κονβερσάνο του Κώστα Τσιλιμπάρη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την σειρά των τελικών του Ιταλικού πρωταθλήματος. Πλέον ο τίτλος θα κριθεί στο 3ο και τελευταίο ματς το ερχόμενο Σάββατο στο Μπολτσάνο.
Στην Ρουμανία μία αγωνιστική πριν το φινάλε, η πρωταθλήτρια Κοντσάντζα επικράτησε εκτός έδρας της Ραπίντ Βουκουρεστίου με 40-32 με 4 γκολ του Νίκου Ριγανά.
Στην Γαλλία σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Ίστρ του Σπύρου Μπαλωμένου, που νίκησε 27-25 την Ρεν στην 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του διεθνούς περιφερειακού βρίσκεται στην 13η θέση με 17 βαθμούς και την 26η και τελευταία αγωνιστική για να παραμείνει στην κατηγορία χρειάζεται νίκη επί της Ιβρί εκτός έδρας και ταυτόχρονα ήττα της Παρί στην έδρα της Σαμπερί.
Κέρδισε τον «εμφύλιο» ο Παπαδόπουλος, Σοκ στο Σπρίνγκε
Στην 32η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα καμία από τις τέσσερις ομάδες των Ελλήνων κατόρθωσε να γευτεί την χαρά της νίκης. Η Μπάλινγκεν του Αλέξη Αλβανού (2 γκολ) έχασε εντός έδρας 26-21 από την Φούχσε, ενώ η Βέτσλαρ του Γιώργου Χαλκίδη αν και πάλεψε, λύγισε τελικά 28-26 από το Αμβούργο στο γήπεδο της. Η Χιλντεσχάιμ του Δημήτρη Τζιμούρτου (1 γκολ) γνώρισε την συντριβή με 35-20 από την Γκροσβάλσταντ, ενώ τέλος η Μέλσουνγκεν των Βασιλάκη (2 γκολ), Καρυπίδη (3 γκολ), Σανίκη, έχασε 32-24 από την Κόπινγκεν στην έδρα της.
Στην Α2 Γερμανίας και συγκεκριμένα την 36η αγωνιστική η Έμπορ Ροστόκ του Βύρωνα Παπαδόπουλου (1 γκολ) ήταν η μεγάλη νικήτρια του ελληνικού «εμφυλίου», αφού επικράτησε της Ποστ Σβερίν του Ντίνου Χαντζιάρα (4 γκολ) με 27-20.
Στην αυλαία (30η αγωνιστική) της 3ης κατηγορίας, ήρθαν τα πάνω κάτω, εις βάρος της Σπρίνγκε του Νίκου Τζούφρα. Παρά την μεγάλη προσπάθεια του διεθνούς πίβοτ, που σημείωσε 7 γκολ η ομάδα του έχασε εντός έδρας με 30-28 από την Τάρπ και σε συνδυασμό με την νίκη της Ούλζμουργκ απώλεσε από την 1η θέση που εξασφάλιζε την άνοδο στην Α2 Γερμανίας για έναν πόντο (50 έναντι 49 βαθμών)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου