Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Πηγή : http://hatzi-handball.blogspot.com 
Άτυχη και αγχωμένη η Ελλάδα ηττήθηκε 23-22 από την Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013
Για μουδιασμένο και νευρικό παιχνίδι, λόγω της υπερβολικής πίεσης μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης- Συγκίνηση για το «αντίο» του Ζαραβίνα- Οπαδός της Ελλάδας και λυπημένος δήλωσε ο Μάρκοβιτς!
Μπροστά σε ένα κατάμεστο κλειστό της Μίκρας η Εθνική ανδρών γνώρισε την ήττα με 23-22 από την Βοσνία στο τελευταίο της παιχνίδι για τον 6ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013. Έτσι σε συνδυασμό με την ήττα της με 31-29 στο πρώτο ματς αποκλείστηκε από τα μπαράζ του καλοκαιριού. Η ελληνική ομάδα είχε πολύ άγχος και ήταν αρκετά άτυχη αφού ο βασικός τερματοφύλακας της Κώστας Τσιλιμπάρης -κορυφαίος του αγώνα στο Γκόραζντε- έπαιξε ελάχιστα, λόγω αμυγδαλίτιδας, ενώ στην διάρκεια του β’ ημιχρόνου ο καλύτερος επιθετικός της Αλέξης Αλβανός υπέστη τράβηγμα και ξαναέπαιξε με δική του ευθύνη για λίγα λεπτά. Αντίθετα ο τερματοφύλακας των Βόσνιων Ενιντ Ταχίροβιτς είχε 19 επεμβάσεις -δηλαδή 50% αποτελεσματικότητα- και έμοιαζε αδιαπέραστος.
Το παιχνίδι Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα πολύ αγχωμένα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-5 (13:20) με ένα σερί 4-0 των Βόσνιων, που εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των διεθνών μας. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα με 3 γκολ (4-7) μέχρι το 17:50, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρέθηκε αρκετές φορές με παίκτη παραπάνω, λόγω των δίλεπτων αποβολών των αντιπάλων μας. Σε εκείνο το σημείο ένα μικρό ξέσπασμα της Εθνικής μας με σερί 3-0 έδωσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει 7-7 (20:48) και τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 8-8. Το πρώτο μέρος χαρακτηρίστηκε από την φτωχή επιθετική συγκομιδή με τον τερματοφύλακα Ταχίροβιτς να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, έχοντας 8 αποκρούσεις (1 πέναλτι), δηλαδή 50% αποτελεσματικότητα, ενώ η επίθεση της Εθνική μας στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στις ενέργειες του Αλέξη Αλβανού που είχε πετύχει τα μισά γκολ της ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ξεκίνησε το ίδιο άσχημα όσο και στο πρώτο, αφού οι Βόσνιοι ανέκτησαν ξανά διαφορά 3 γκολ (11-14) στο 38’, ενώ λίγο αργότερα (43’) έφτασαν και στο +5 (12-17) . Η είσοδος του Νίκου Ριγανά βοήθησε την ελληνική ομάδα που μείωσε σε 15-18 (46’), αλλά έχασε αρκετές ευκαιρίες να μειώσει στα 2 γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι και έτσι οι Βόσνιοι με ένα σερί 3-0 «καθάρισαν» ουσιαστικά την πρόκριση φτάνοντας στο 15-21 (52’) 8 λεπτά πριν το φινάλε. Στο τέλος του αγώνα η Ελλάδα προσπάθησε να πάρει τουλάχιστον την νίκη, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 22-23.
ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΣΝΙΑ 22-23Τα δεκάλεπτα: 2-3, 5-7, 8-8 (ημχ.), 12-14, 15-20, 22-23
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Τσιλιμπάρης, Δημάκης, Μεγαλοοικονόμου 2, Τζιμούρτος 2, Μαστορογιάννης 2, Ριγανάς 1, Ζαραβίνας 1, Μπαλωμένος 3, Κουλούρης, Τσάτσος 1, Ευαγγελίδης 1, Γεωργιάδης, Χαλκίδης, Αλβανός 6, Παπαδόπουλος 3, Μάλλιος.
ΒΟΣΝΙΑ (Ντράγκαν Μάρκοβιτς): Γκράχοβατς, Βράζαλιτς 2, Ντόμπορατς, Βέλιτς, Χάρμαντιτς, Πάνιτς 2, Κούκρικα, Στογιάνοβιτς 3, Τορομάνοβιτς 5, Τσέλιτσα 1, Κάρατσιτς 7, Πέρτσε 1, Βράνιες 2, Μαλίνοβιτς, Μίκιτς, Ταχίροβιτς
Διαιτητές: Ντόμπροβιτς- Τάγιοκ (Ουγγαρία) Delegate: Πέντιτς (Σερβία)
Πέναλτι:2/4-1/2, Δίλεπτα:3-8, Κόκκινες: 45:11 Πάνιτς, 57:00 Περτσέ (τρία δίλεπτα αμφότεροι)
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας Γιώργος Κρανάκης σχολίασε: «Συγχαρητήρια στη Βοσνία, προκρίθηκε δίκαια. Τα παιδιά το ήθελαν όσο ποτέ, αλλά λόγω της πίεσης παίξαμε πιο νευρικά από τι έπρεπε. Κάναμε μουδιασμένες κινήσεις και δεν αφήναμε το ένστικτό μας. Είχαμε πολλά χαμένα σουτ, 4/19 από τα 9 μέτρα, 7/12 από τα 6 μέτρα, 6/12 από εξτρέμ. Τα παιδιά το ήθελαν πολύ, ήθελαν να παίξουν ακόμα και με… κομμένα χέρια».
«Είμαι οπαδός της Ελλάδας»!Στην απέραντη όχθη ο τεχνικός της Βοσνίας Ντράγκαν Μάρκοβιτς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόκριση. «Κερδίσαμε απλά διότι είχαμε βάθος πάγκου, κάτι που δεν είχε η Ελλάδα. Επίσης στην Βοσνία γίνεται πολύ δουλειά στα σωματεία και τα τελευταία χρόνια το επίπεδο έχει ανεβεί πολύ. Σε 6 ματς έχουμε 6 νίκες και δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος. Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελλάδα για την προσπάθεια της και τα δύο καλά παιχνίδια, όσο και τον προπονητή της που έστησε πολύ καλά τακτικά την ομάδα του. Από μία πλευρά είμαι λυπημένος, διότι είμαι οπαδός της Ελληνικής ομάδας, την οποία σέβομαι απεριόριστα, ενώ έχω πολλούς φίλους μου, όπως ο Αλέξης Αλβανός και ο Σάββας Καρυπίδης και ο Νίκος Μάντζος. Θέλω να ευχαριστήσω την Εθνική ομάδα και την Ομοσπονδία για την εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία που τύχαμε».
«Αφιερώνομαι την νίκη στον κόσμο μας»Ο πλέι μέικερ της Βοσνίας Ιβάν Κάρατσιτς τόνισε: «Αφιερώνουμε την νίκη μας στους λιγοστούς φιλάθλους που μας ακολούθησαν. Η Ελλάδα έκανε κρίσιμα λάθη μετά το πολύ καλό ματς που έκανε στο πρώτο ματς. Εμείς το εκμεταλλευτήκαμε και πήραμε δίκαια την πρόκριση».
«Δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες»Το αντίο του Γιώργου Ζαραβίνα δεν ήταν επιθυμητό ο 35χρονος αριστερός εξτρέμ ήταν σαφέστατα απογοητευμένος από το αποτέλεσμα: «Το σημαντικότερο είναι η ομάδα και όχι ότι σταματάω εγώ. Πάντως θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου αυτά τα χρόνια. Σήμερα δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου