Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 

Το παραμικρό πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Εθνική ομάδα των Ανδρών στο πρώτο παιχνίδι της στον 6ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Ελληνική ομάδα στο ντεμπούτο του Γιώργο Κρανάκη στον πάγκο της επικράτησε της Κύπρου με 31-14 και μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις της στην προσπάθεια που θα κάνει να πάρει την 1η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Πλέον η Εθνική μας θέλει να ζευγαρώσει τις νίκες της επί της Κύπρου την ερχόμενη Κυριακή στη Λευκωσία και στη συνέχεια να παίξει την πρόκριση στα δύο παιχνίδια με τη Βοσνία (11 Ιανουαρίου στο Γκόραζντε και 15 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη).
ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟΣ 31-13
Τα δεκάλεπτα: 4-2, 8-4, 11-6 (ημχ.), 17-6, 24-9, 31-13
Ελλάδα (Γιώργος Κρανάκης): Κουλούρης, Ζαραβίνας 2, Μεγαλοοικονόμου 1, Σαμαράς 5, Πετρίδης, Μαστορογιάννης 4, Δημάκης 1, Τσάτσος 1, Ευαγγελίδης 3, Ανανιάδης, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 5, Τζιμούρτος 5, Αλβανός, Ριγανάς 3, Μπαλωμένος 1
Κύπρος (Γ. Αρβανίτης): Ευσταθιάδης, Οικονόμου, Νικηφόρου, Αργυρού 4, Στυλιανού 1, Μηνάς, Κώστα, Σοφοκλέους 2, Κωνσταντίνου 2, Μιχαηλίδης, Δημοσθένου 1, Χρυσάνθου 1, Κυπριανού, Κασιούλης, Νούγκοβιτς, Γεωργίου 2.
Διαιτητές: Τσιρλιγκεάνου- Φλορέσκου (Ρουμανία)- Παρατηρητής: Κλάιν Άλεξ (Ισραήλ), Δίλεπτα: 6/5-Πέναλτι: 5/5-3/2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ
1.Βοσνία 4 (σε 2 ματς)
2. Ελλάδα 2 (σε 1 ματς)
3. Κύπρος 0 (σε 3 ματς)
Ικανοποίηση στο ελληνικό «στρατόπεδο», προβληματισμός σε αυτό της Κύπρου ήταν τα συναισθήματα που υπήρχαν στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα.
Γιώργος Κρανάκης (προπονητής Ελλάδας): «Κάθε αρχή και δύσκολη και εμείς ξεκινήσαμε καλά. Δείξαμε σοβαρότητα και χαρακτήρα. Το δεύτερο ματς στην Κύπρο θα είναι πολύ δυσκολότερο, ξεκινάμε από το μηδέν. Πρέπει να κοιτάξουμε την συνέχεια, που είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχει ικανοποίηση, αλλά όχι εφησυχασμός».
Νίκος Σαμαράς (δεξιός εξτρέμ Ελλάδας): «Ήμασταν πολύ σοβαροί και για αυτό κάναμε εύκολο το παιχνίδι. Σε όλο το παιχνίδι είχαμε μεγάλη συγκέντρωση».
«Σκωτσέζικο ντους»
Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός Κύπρου): «Σκωτσέζικο ντους. Στο πρώτο ματς με την Βοσνία χάσαμε 26 σουτ από τα 6 μέτρα και τον αγώνα με πολλά γκολ διαφορά. Μια από τα ίδια συνέβη και σήμερα. Είχαμε κακές εκτελέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε καλά, στο
δεύτερο καταρρεύσαμε σαν… χάρτινος πύργος, ήταν σαν να μην μπήκαμε στο γήπεδο. Εχω ένα πρόβλημα με την ήττα. Δεν πρέπει να στεκόμαστε στην απουσία του Παπακυπριανού, αλλά σε αυτούς που παίζουν. Εύχομαι στην Ελλάδα καλή πορεία».
Μάριος Ευσταθιάδης (αρχηγός Κύπρου): «Σταματήσαμε ουσιαστικά στο 10’. Όταν χάνεις με μία τέτοια διαφορά δεν μπορείς παρά να είσαι τρομερά λυπημένος και δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα».
«Είμαστε μία οικογένεια»
Σε ερώτηση για τα συναισθήματα που είχαν στην ανάκρουση του Εθνικού ύμνου οι αθλητές επεσήμαναν. Μάριος Ευσταθιάδης: «Τραγουδήσαμε όλοι μαζί και αισθανθήκαμε πολύ όμορφα. Πάντα αισθάνεσαι ωραία όταν ακούς τον Εθνικό ύμνο της πατρίδας σου». Νίκος Σαμαράς: «Είμαστε μια οικογένεια Ελλάδα και Κύπρος. Μόνο περηφάνια μπορείς να νιώσεις».
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ
Μία ιδιαίτερη στιγμή στον παγκόσμιο αθλητισμό εκτυλίχθηκε κατά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου (από την φιλαρμονική του 3ου σώματος στρατού), αφού δύο Εθνικές ομάδες που ήταν αντίπαλες τραγουδούσαν μαζί. Αυτό ήταν μόλις το 1ο επίσημο ματς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στο χάντμπολ, ενώ το 3ο συνολικά σε όλα τα αθλήματα σε επίπεδο ανδρών, αφού έχουν προηγηθεί τα 2 στο ποδόσφαιρο για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 1988.
Μικρά, μικρά
*Επτά παίκτες της Κύπρου είναι γνώριμοι μας από την παρουσία τους στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο τερματοφύλακας Χριστόφορος Νούγκοβιτς βρίσκεται στον πρωτοπόρο της Α1 ανδρών με «9 στα 9» Διομήδη Αργους, ο δεξιός εξτρέμ Ανδρέας Γεωργίου φοράει την φανέλα του Δούκα, ενώ κατά το παρελθόν στην Ελλάδα έχουν αγωνιστεί ο πλέι μέικερ Μάριος Ευσταθιάδης (Πανελλήνιος, ΣΑΚΑ, Αθηναϊκός), ο αριστερός εξτρέμ Κώστας Κωνσταντίνου (Αθηναϊκός, Διομήδης Αργους, ΑΕΚ), ο περιφερειακός Κυριάκος Σοφοκλέους (Διομήδης Αργους), ο δεξιός εξτρέμ Βαγγέλης Κώστα (ΓΑΣ Κιλκίς) και ο Γιώργος Παπακυπριανού (Διομήδης Άργους, Ιωνικός ΝΦ), ο οποίος απουσιάζει από το πρώτο ματς. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι περισσότεροι (4) έχουν αγωνιστεί στον Διομήδη Άργους.
*Ο Μάριος Ευσταθιάδης αγωνίστηκε στην Ελλάδα 7 χρόνια (1999-2006), στα 5 από αυτά) είχε προπονητή τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας Γιώργο Κρανάκη και μαζί κατέκτησαν 3 νταμπλ και 2 κύπελλα!
Επίσης ο Ανδρέας Γεωργίου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον έμπειρο τεχνικό, ο οποίος είναι προπονητής του στον Δούκα.
*Τελευταία φορά που ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου Γιάννης Αρβανίτης ήρθε στη Μίκρα -3- (τον περασμένο Μάιο) αποχώρησε πανηγυρίζοντας το πρώτο πρωτάθλημα της προπονητικής του καριέρας, αλλά και της ΑΕΚ. Η «Ενωση» με γκολ του Μπακαούκα στο 59:59 νίκησε 23-22 τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο ματς των πλέι- οφ. Μάλιστα ο εκλέκτορας της Εθνικής Κύπρου θα ξαναέρθει σε λίγες ημέρες στα τέλη Ιανουαρίου στο ίδιο γήπεδο, αφού ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στην 12η αγωνιστική (1η δευτέρου γύρου) σε ένα ματς καθοριστικής σημασίας για την τετράδα και την κορυφή της βαθμολογίας.
*Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία εφαρμόζει πιλοτικό πρόγραμμα μεικτών ζευγαριών. Έτσι τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Ρουμάνος Τσιρλιγκεάνου και η συμπατριώτισσα του Φλορέσκου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου